!

Peeta Mellark személy

Suzanne Collins: The Hunger Games
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Suzanne Collins: Catching Fire
Suzanne Collins: Mockingjay
Suzanne Collins: Futótűz
Suzanne Collins: A kiválasztott
Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba
Róbert Katalin: Szelídíts meg!
!

Peeta Mellark

!

Peeta Mellark (Josh Hutcherson)

!

Peeta – Josh Hutcherson

!

Peeta – Futótűz

!

Peeta – Futótűz


Idézetek

>!
premonitions

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Szótlanul állunk Peeta Mellarkkal, miközben a vonat az alagútban robog. Végtelen hosszúnak tűnik, én pedig azon töprengek, hány meg hány millió tonna kő választ el az égbolttól, és a gondolattól összeszorul a mellkasom.

Kapcsolódó szócikkek: Peeta Mellark
>!
Róka P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Van valami jó tipped, hogy mit csináljunk életünk utolsó néhány napján?
– Én annak örülnék a legjobban, ha a hátralévő napjaim minden percét veled tölthetném – feleli Peeta.

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Peeta Mellark
>!
Brigi007

– Mi ez a menő karkötő? – kérdezi Johanna.
– Egyelőre még nem vagyok méltó a bizalomra – feleli Peeta. – Az engedélyetek nélkül le sem ülhetek az asztalhoz – mondja, és a fejével a két őr felé biccent.
– Még szép, hogy leülhetsz – mutat Johanna a mellette lévő helyre. – Hiszen barátok vagyunk. – Az őrök biccentenek, Peeta leül. – Peeta meg én szomszédos cellában raboskodtunk a Kapitóliumban. Jól ismerjük egymás üvöltését.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Johanna Mason · Peeta Mellark
3 hozzászólás
>!
Catnip

– Nyugi, még ma pótoljuk a készletet – mondom, aztán mindketten belapátoljuk az ételt. Még hidegen is ez az egyik legjobb kaja, amit valaha ettem. Félreteszem a villát, és az ujjammal kaparom ki a tányér aljáról a szaftot. – Effie Trinket kitér a hitéből, ha meglátja, hogyan eszem.
– Hé, Effie, ezt figyeld! – kiáltja Peeta. A háta mögé hajítja a villáját, és szó szerint tisztára nyalja a tányérját, miközben hangosan és elégedetten sóhajtozik. Aztán csókot dob Effie-nek, és így szól: – Hiányzol nekünk, Effie!

252. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Effie Trinket · Peeta Mellark
>!
CaptainV P

Peeta leguggol a nő mellé, velem szemben, és simogatni kezdi a fejét. Aztán halkan megszólal. Eleinte nem értem, miről beszél, olyan, mintha halandzsázna.
– Otthon a festékeimből bármilyen színt ki tudok keverni. Rózsaszínt. Olyan halványat, mint a csecsemő bőre. Vagy olyan sötétet, mint a rebarbara. A tavaszi fű zöldjét. Kéket, ami úgy csillog, mint a jég a vízben.
A nő Peeta szemébe néz, valósággal issza a szavait.
– Egyszer három napig szórakoztam, mire sikerült kikevernem a fehér prémen megcsillanó napsugár színét. Először azt hittem, hogy a sárga valamelyik árnyalata lesz, de aztán rájöttem, hogy a dolog sokkal összetettebb ennél. A színek rétegekben vetülnek egymásra. És szépen összeolvadnak – magyarázza Peeta.
A nő légzése lassulni kezd, már épphogy csak piheg. A kezét belemártja a mellkasán összegyűlt vérbe, és apró, körkörös mozdulatokat tesz, mintha festéket keverne egy palettán.
– A szivárvány titkára még nem sikerült rájönnöm. Olyan rövid ideig lehet csak gyönyörködni benne. Sosincs elég idő, hogy minden árnyalatot megfigyeljek. Egy kevés kék itt, egy kis rózsaszín ott. Aztán már szerte is foszlik az egész. Levegővé válik – suttogja Peeta.
A haldokló nőt megbabonázzák Peeta szavai. Révületbe esik. Felemeli remegő kezét, és mintha egy virágot festene Peeta arcára.
– Köszönöm – suttogja Peeta. – Ez gyönyörű.
A nő arca felragyog egy pillanatra, elmosolyodik, aztán halkan felnyög. Vértől mocskos keze visszahullik a mellkasára, egy utolsót lélegzik, és elengedi a kezemet. Eldördül az ágyú.

252. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Peeta Mellark
4 hozzászólás
>!
déjzi

– Az arénában is biztosan segítenek majd. Agyon fogják taposni egymást, hogy téged támogassanak.
– Pont annyira, mint téged – mondom.
Peeta Haymitch felé fordul. – Fogalma sincs. Nem tudja, milyen hatással van az emberekre. – Peeta végigsimítja a fa asztallap erezetét. Nem hajlandó a szemembe nézni.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Haymitch Abernathy · Katniss Everdeen · Peeta Mellark
Hirdetés
>!
Brigi007

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Különben is, hol van Haymitch? Nem kellene itt lennie, hogy megvédjen bennünket ezektől az őrült ötletektől? – kérdezi Peeta.
– Ennyi alkohollal a vérében talán jobb is, hogy nincs nyílt láng közelében – jegyzem meg.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Haymitch Abernathy · Katniss Everdeen · Peeta Mellark
>!
Brigi007

– Ne felejtsd el, hogy őrülten egymásba vagyunk zúgva, szóval bármikor nyugodtan megcsókolhatsz, ha kedved van.

3. rész, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Peeta Mellark
7 hozzászólás
>!
Brigi007

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Néhány perccel azután, hogy rányomok a sebre egy maréknyi összerágott levelet, csorogni kezd a genny Peeta lábszárán. Ezt jó jelnek tartom, de azért összeszorítom a fogamat, mert úgy érzem, mindjárt visszajön a reggelim, hogy levegőzzön egyet.
– Katniss? – szólal meg Peeta. Összenézünk, érzem, hogy az arcom közben zöldes árnyalatúra változott. Peeta jó hangosan azt mondja: – Na, mit szólnál most ahhoz a csókhoz?
Hangosan felnevetek, mert rettenetesen felháborítónak találom a dolgot.
– Valami baj van? – kérdezi kissé talán túl ártatlanul Peeta.

Kapcsolódó szócikkek: Katniss Everdeen · Peeta Mellark
>!
Brigi007

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Peeta – szólalok meg halkan. – Azt mondtad az interjúban, hogy belém vagy zúgva, mióta az eszedet tudod. Ez pontosan mióta tart?
– Nos, lássuk csak. Ha jól emlékszem, az első tanítási nap óta. Ötévesek voltunk. Rajtad piros skótkockás ruha volt, a hajadat pedig… akkoriban még két copfban hordtad, nem egyben, mint most. Az apám mutatott meg, amikor sorban álltunk a beiratkozásnál – meséli Peeta.
– Az apád? Ezt nem értem – nyögöm ki elképedve.
– Azt mondta: „Látod azt a kislányt? Feleségül akartam venni az anyukáját, de megszökött egy szénbányásszal” – folytatja Peeta.
– Micsoda? Ezt most találod ki! – kiáltok fel.
– Nem, tényleg így volt – erősködik Peeta. – Mire én így szóltam: „Egy szénbányásszal? Miért akart volna hozzámenni egy szénbányászhoz, amikor ott voltál te?” Erre apa azt mondta: „Mert az a férfi olyan szépen énekelt, hogy a madarak is megálltak, hogy meghallgassák.”

Kapcsolódó szócikkek: Katniss Everdeen · Peeta Mellark