!

Pauline Pfeiffer személy

Naomi Wood: Mrs. Hemingway
!

Pauline Marie Pfeiffer (Fife)
(Parkersburg, Iowa, 1895. július 22. – Key West, Florida, 1951. október 1.)

Ernest Hemingway második felesége. 1924-ben váratlan fordulatot vett az író élete, ugyanis először kapott szerződést egy novelláskötetre. Az eseményt nagy partyval ünnepelte meg, vesztére. A meghívott vendégek között volt ugyanis Pauline Pfeiffer is, a Vogue című lap újságírója. A nő azonnal elhatározta, hogy megszerzi magának a férfit. Ennek érdekében cselt eszelt ki, és elválaszthatatlan barátnője lett a gyanútlan Hadleynek, aki még közös nyaralásukra is meghívta a nőt, nem számítva arra, hogy ekkor már ő maga lesz a nem kívánatos harmadik személy az utazáson. Olyannyira, hogy Hemingway 1927-ben el is vált Hadleytől, és rögtön feleségül vette Pauline-t, akitől két gyermeke született, azonban nem volt boldog vele. A nők egymás kezébe adták a kilincset az író hálószobájában, és Pauline hamarosan visszakapta azt, amit ő tett Hadleyvel: férje őt is elhagyta egy másik nő kedvéért.
(Forrás: http://www.nlcafe.hu/sztarok/20140523/az-oreg-halasz-es…)

!

Fife és Ernest Hemingway

!

Fife és Ernest Hemingway

!

Fife és Ernest Hemingway két fiukkal, Patrickkel és Gregoryval, valamint Jackkel, H. első házasságából származó fiával (jobb szélen)


Idézetek

>!
Nikkincs

Mary többször is elképzelte, hogyan kellene alakulnia az életük történetének: úgy gondolta, mindannyian túlélik majd Ernestet – és Ernest maga is sokáig fog élni. Végül mindannyian kibékülnek, s önmagukként sorakoznak fel: Hadley Richardsonként, Pauline Pfeifferként, Martha Gellhornként és végül ő maga, Mary Welshként.
Furcsa egy család, az tény, igencsak szokatlan nővérek.

269. oldal

Hirdetés