Oskar Schell személy

Jonathan Safran Foer: Rém hangosan és irtó közel

Idézetek

Chöpp P>!

Feltaláltam egy könyvet, amelyben minden szó minden nyelven megtalálható. Nem lenne nagyon hasznos, de ha valaki megfogja, tudhatná, hogy a kezében tart mindent, ami elmondható.

372. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
1 hozzászólás
gida>!

Aznap este az ágyban feltaláltam egy spéci vízelvezetőt, amelyik végigmegy minden New York-i párna alatt, és a víztározóba vezet. Amikor az emberek álomba sírják magukat, a sok könny mind ugyanoda folyik, és reggel az időjárás-jelentésben bemondhatják, hogy a Könnyek Vízgyűjtőjében csökkent vagy nőtt a vízszint, és akkor mindenki tudná, hogy New Yorkban az emberek milyen szomorúak.

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
Dora>!

Kedves Oskar!
Köszönöm, hogy megküldted a 76 dollár 50 centet, amivel tartoztál. Őszintén megvallom, egy percig se hittem, hogy megkapom azt a pénzt. Mostantól mindenkinek hiszek.

     Marty Mahaltra (taxisofőr)

Ui.: Borravaló nincs?

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
Ninácska P>!

Mi lenne, ha lefelé növekvő felhőkarcolókat építenénk a halottaknak? Mondjuk az élők számára fölfelé épített felhőkarcolók alá. Eltemethetnénk őket a mínusz századik emeleten, és akkor a halottak világa elférne az élőké alatt. Néha az is eszembe jut, mi lenne, ha a felhőkarcoló mozogna felfelé és lefelé, miközben egy helyben állna benne a lift? Aki például fel akar menni a kilencvenötödik emeletre, csak megnyomja a 95-ös gombot, mire odajön a kilencvenötödik emelet. Rém hasznos lehet, mert ha fenn vagy a kilencvenötödiken, és valahol alattad becsapódik egy repülőgép, akkor az épület levisz a földszintre, és mindenki megmenekül még akkor is, ha aznap nem vette fel a madáreledeles trikóját.

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
P_Janka>!

Bármit érzek is, nem engedek neki szabad folyást. Ha sírni szeretnék, befelé fogok sírni.. Ha véreznem kell, felhorzsolom magam. Ha úgy érzem, hogy becsavarodik a szívem, a világon senkinek nem szólok róla. Úgyse segít. Csak megnehezíti mindenkinek az életét.

236. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
Algernon P>!

OSCAR SCHELL
Feltaláló, ékszertervező, amatőr entomológus, frankomán, vega, orgamista, pacifista, dobos, amatőr csillagász, számítógép-tanácsad, amatőr régész, Ritka pénzérmék, természtes halált halt pillangók, miniatűr kaktuszok, Beatles-kegytárgyak, féldrágakövek és egyebek gyűjtője.
E-mail: oscar_shell@hotmail.com
Telefon otthon: titkos / Mobil: titkos
Fax: még nincs faxom

111. oldal (egy 9 éves fiú, névjegykártyája)

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
Chöpp P>!

Arra a sok mindenre gondolok, Oscar, amit tettem. És arra a sok mindenre, amit nem tettem. A hibák, amelyeket elkövettem, számomra nincsenek többé. De nem vonhatom vissza azokat a dolgokat, amelyeket nem tettem meg.

364. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
Dorabella>!

– Mennyit sírsz?
– Hogy mennyit?
– Kanálnyit? Csészényit? Fürdőkádnyit? Ha összeadod.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
Dorabella>!

Végül hajlandó volt odakinn maradni, de csak azzal a feltétellel, hogy kezembe fogok egy gombolyag fonalat, amelyet átvezetünk a fürdőszobaajtó alatt, és amely abban a kendőben végződik, amelyet éppen köt. Néhány másodpercenként megrángatta a gombolyagot, nekem meg vissza kellett rángatnom – amivel visszafejtettem azt, amit eddig megkötött, de így legalább tudta, hogy jól vagyok.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
1 hozzászólás
bbea>!

Sajnálom, hogy eltart élethossziglan, amíg megtanulunk élni, Oskar. Mert ha újraélhetném az életemet, másképpen csinálnám a dolgokat.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell