!

Oskar Schell személy

Jonathan Safran Foer: Rém hangosan és irtó közel

Idézetek

>!
Algernon +SP

OSCAR SCHELL
Feltaláló, ékszertervező, amatőr entomológus, frankomán, vega, orgamista, pacifista, dobos, amatőr csillagász, számítógép-tanácsad, amatőr régész, Ritka pénzérmék, természtes halált halt pillangók, miniatűr kaktuszok, Beatles-kegytárgyak, féldrágakövek és egyebek gyűjtője.
E-mail: oscar_shell@hotmail.com
Telefon otthon: titkos / Mobil: titkos
Fax: még nincs faxom

111. oldal (egy 9 éves fiú, névjegykártyája)

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
>!
gida

Aznap este az ágyban feltaláltam egy spéci vízelvezetőt, amelyik végigmegy minden New York-i párna alatt, és a víztározóba vezet. Amikor az emberek álomba sírják magukat, a sok könny mind ugyanoda folyik, és reggel az időjárás-jelentésben bemondhatják, hogy a Könnyek Vízgyűjtőjében csökkent vagy nőtt a vízszint, és akkor mindenki tudná, hogy New Yorkban az emberek milyen szomorúak.

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
>!
bbea

Sajnálom, hogy eltart élethossziglan, amíg megtanulunk élni, Oskar. Mert ha újraélhetném az életemet, másképpen csinálnám a dolgokat.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
>!
Light_House

A papa mindig gondosan körbetakargatott, és remek történeteket mesélt, és együtt olvastuk a New York Times-t és néha az Én vagyok a rozmár-t fütyülte, mert ez volt a kedvenc dala, bár, hogy mit jelent, azt nem tudta megmagyarázni, ami engem erősen frusztrált. Isteni volt, ahogy minden egyes cikkben kiszúrt minden hibát. Néha nyelvtani hibákat talált, néha földrajzi vagy ténybeli tévedéseket, néha meg a cikk egyszerűen csak egy részét közölte a történetnek. Örültem, hogy olyan papám van, aki okosabb a New York Times-nál , és jó volt a mellkasához dörgölni az arcomat, és a trikóján keresztül érezni a szőrszálakat, meg jó volt az is, hogy mindig borotválkozás utáni illata volt, még este is. Ha vele voltam, lehiggadt az agyam. Semmit se kellett kitalálnom.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
>!
Light_House

Ron felajánlotta, hogy vesz nekem egy ötrészes dobszerelést. A szeretetet persze pénzen nem lehet megvásárolni, de azért megkérdeztem, hogy lesz-e hozzá cintányér is.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
>!
deardurr

– Hogy magyarázhattam volna meg, hogy nekem sokkal de sokkal jobban hiányzik, mint neki vagy bárkinek, ha egyszer nem mondhattam el neki, mi történt a telefonnal. Ez a titok akkora lyukat vájt a kellős közepemben, hogy abba minden boldogság beleesett.

77. oldal Tíz a századikon

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
Hirdetés
>!
Ninácska 

Mi lenne, ha lefelé növekvő felhőkarcolókat építenénk a halottaknak? Mondjuk az élők számára fölfelé épített felhőkarcolók alá. Eltemethetnénk őket a mínusz századik emeleten, és akkor a halottak világa elférne az élőké alatt. Néha az is eszembe jut, mi lenne, ha a felhőkarcoló mozogna felfelé és lefelé, miközben egy helyben állna benne a lift? Aki például fel akar menni a kilencvenötödik emeletre, csak megnyomja a 95-ös gombot, mire odajön a kilencvenötödik emelet. Rém hasznos lehet, mert ha fenn vagy a kilencvenötödiken, és valahol alattad becsapódik egy repülőgép, akkor az épület levisz a földszintre, és mindenki megmenekül még akkor is, ha aznap nem vette fel a madáreledeles trikóját.

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
>!
Dora P

Kedves Oskar!
Köszönöm, hogy megküldted a 76 dollár 50 centet, amivel tartoztál. Őszintén megvallom, egy percig se hittem, hogy megkapom azt a pénzt. Mostantól mindenkinek hiszek.

     Marty Mahaltra (taxisofőr)

Ui.: Borravaló nincs?

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell
>!
Dora P

Tévét nem nézhetek, viszont kikölcsönözhetek mindenféle dokumentumfilmet, amelyhez hozzájárulnak, és elolvashatok bármit, amit csak akarok. Az idő rövid története, bár még nem olvastam ki, mert a matekkal rém nehezen boldogulok, a mama meg nem igazán tud segíteni. Az egyik kedvenc részem az első fejezet elején van, amikor Stephen Hawking egy híres tudósról mesél, aki ismeretterjesztő előadást tartott a csillagászatról. Érzékletesen elmondta, hogyan kering a Föld a Nap körül, a Nap pedig a galaxisunkat alkotó hatalmas csillaghalmaz középpontja körül. Az előadás végén a hásó sorban felállt egy hölgy, és így szólt: „Mit fecseg itt nekünk összevissza? A Föld a valóságban lapos, és egy óriási teknősbéka hátán nyugszik.” "No és mi tartja a teknősbékát?" – kérdezte a tudós. Mire a hölgy így válaszolt: „Egyszerű: egy másik teknősbéka, azt megint egy másik, és így tovább!”
Szeretem ezt a történetet, mert rávilágít, milyen ostobák is az emberek. Meg azért is, mert szeretem a teknősbékákat.

22-23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell · Stephen Hawking
>!
kata__

– Beteg vagy?
– Szomorú vagyok.
– A papa miatt?
– Minden miatt. – Leült mellém az ágyra pedig tudtam, hogy siet.
– Mi az a minden? Sorolni kezdtem az ujjaimon: – A hús- és tejtermékek a hűtőben, verekedések, autóbalesetek, Larry… – Ki az a Larry?
– Egy hajléktalan a Természettudományi Múzeum előtt, aki mindig leteszi a nagyesküt „Esküszöm, hogy ételre kell”, amikor pénzt kér. – A mama megfordult, én felhúztam a cipzárját és közben soroltam tovább. – Hogy azt sem tudod ki az a Larry, pedig nyilván naponta látod, hogy Buckminster csak alszik meg eszik meg a dolgát végzi, de nincs raison d'étre-je, az alacsony, rút ürge, akinek nyaka sincs, az, aki elveszi a jegyeket az IMAX moziban, hogy a Nap egy szép napon fel fog robbanni, hogy minden születésnapomra legalább egy olyan ajándékot kapok, ami már megvan, hogy a szegények azért híznak el, mert gyorskaján élnek, ami olcsóbb… – és itt elfogytak az ujjaim, pedig a listához még alig láttam hozzá, és azt akartam,hogy hosszú legyen, mert tudtam, hogy amíg sorolom, úgyse megy el – háziállatok, még nekem is van háziállatom, rémálmok, Microsoft Windows, öregek, akik magukban ücsörögnek álló nap, mert senkinek eszébe sem jut, hogy néhány percet szánjon rájuk, ők megröstellnek bárkit megkérni rá, hogy üljön le velük pár percre, titkok, tárcsás telefonok, hogy a kínai pincérnők akkor is mosolyognak, ha nincs is minek örülni és semmi nem mulatságos, meg hogy a kínaiak mexikói éttermeket üzemeltetnek, a mexikóiak pedig kínai vendéglőket, tükrök, magnódeckek, hogy mennyire nem szeretnek az iskolában, a nagyi kuponjai, tárolóberendezések, emberek, akiknek fogalmuk sincs, mi az internet, ronda kézírás, szép dalok, meg hogy ötven év, és nem lesznek emberek…

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oskar Schell