Nynaeve al'Meara személy

Robert Jordan: A világ szeme I-II.
Robert Jordan: A nagy hajtóvadászat I-II.
Robert Jordan: Az újjászületett sárkány I-II.
Robert Jordan: Mennyei Tűz I-II.
Robert Jordan – Brandon Sanderson: Az Éjfél Tornyai I-II.
Robert Jordan – Brandon Sanderson: A Memory of Light
Robert Jordan – Brandon Sanderson: A Fény emlékezete I-II.

Idézetek

Lisie87>!

Lan megveregette Mandarb nyakát.
– Nemsokára megpihenünk, barátom! – suttogta az állatnak. – Megígérem!
Mandarb felhorkant a sötétben, és a közelben több ló is felnyerített.
– Lesz saját otthonunk – folytatta Lan. – Az Árnyék legyőzése után Nynaeve meg én visszafoglaljuk Malkiert. Újra teremni fognak a földek. Megtisztítjuk a tavakat. Zöld lesz a mező. Nem lesznek trallokok, akik ellen harcolnunk kéne. Gyerekek fognak felülni a hátadra, öreg cimborám! Békességben töltheted el a hátralévő napjaidat. Reggeltől estig almát ehetsz és a legszebb kancák várnak rád!

537. oldal

Kapcsolódó szócikkek: al'Lan Mandragoran · Malkier · Mandarb · Nynaeve al'Meara · trallok
6 hozzászólás
Aoimomo P>!

Mindig azt vágtam a fejéhez, hogy végre fel kellene nőnie. És egyszer csak… egyszer csak felnőtt.

Kapcsolódó szócikkek: Nynaeve al'Meara
korneliak>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Ez meg mi? – kérdezte Nynaeve.
– A Shadar Logothot uraló gonosz – felelte Moiraine. – Mashadar. Nem lát, nem gondolkodik, éppolyan céltalanul mozog a városban, mint ahogy a féreg furkál a talajban. Akit megérint, az meghal.

Huszadik fejezet - Homok a szélben (Első kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Mashadar · Moiraine Sedai · Nynaeve al'Meara · Shadar Logoth
korneliak>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Maga… követte a nyomainkat?! – tört ki Lan. Rand most látta először igazán meglepettnek. – Úgy látom, kezdek hanyag lenni.
– Nagyon kevés nyomot hagytak maguk után, de én tudok olyan jól nyomot követni, mint bármelyik folyóközi férfi, talán az egy Tam al'Thor kivételével. – Némi habozás után hozzátette: – Apám egészen a haláláig mindig magával vitt vadászni, mindent megtanított nekem, amit a fiainak szeretett volna, ha legalább egy is születik. – Kihívóan nézett Lanra, de az elismerően bólintott.

Tizenhatodik fejezet - A javasasszony (Első kötet)

Ancalimë P>!

— Bárcsak itt lenne Rand – sóhajtotta Elayne. […] – Hát, végül is neki van kardja. Bárcsak lenne velünk valaki, akinek van kardja. Vagy inkább tíz valaki. Száz.
— Itt nem kardra vagy erőre van szükség – mondta Nynaeve. – Hanem észre. A férfiak meg általában a mellkasukon lévő szőrrel gondolkoznak.

Kapcsolódó szócikkek: Nynaeve al'Meara
korneliak>!

Az Arinell vizét megérintették az első napsugarak. Lassan tapogatózva utat találtak a kis horpadásba is, ahol Nynaeve egy fiatal tölgynek vetett háttal mélyen, egyenletesen lélegezve aludt. A lova is álomba merült, leengedett fejjel, a lábát megvetve, ahogy a lovak aludni szoktak. Nynaeve a gyeplőt a csuklója köré tekerte. Mikor a napfény az állat szemhéjára sütött, annak felpattantak a szemei, majd megemelte a fejét, megrántva ezzel a gyeplőt. Nynaeve rémülten rezzent össze. Álmosan nézett körbe.

Huszonegyedik fejezet - Amit a szél beszél (Első kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Nynaeve al'Meara
korneliak>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– A legtöbb olyan nővel ellentétben, akik azt állítják, hogy hallják, amit a szél üzen, maga valóban képes erre, legalábbis néha. Ó, persze semmi köze a dolognak a szélhez. Sokkal inkább a Levegő és Víz Hatalmához. Nem olyasmi ez, amit meg kellett volna tanulnia – veleszületett tehetsége, akárcsak Egwene-nek. De maga már hozzászokott, bánni tud vele, amit a lánynak még gyakorolnia kell. Két perccel azután, hogy találkoztunk, már tudtam. Emlékszik, amikor hirtelen megkérdeztem, nem maga-e a javasasszony? Mit gondol, miért? Semmi nem különböztette magát bármelyik csinos fiatal nőtől, aki a fesztiválra készül. Noha tudtam, hogy fiatal javasasszonyra számíthatok, akkor is legalább másfélszer annyi idős asszonyt vártam, mint maga.
Nynaeve nagyon is jól emlékezett a találkozásukra; amint meglátta ezt a nőt, aki önteltebben viselkedett, mint a Nőkörben bárki, gyönyörűbb ruhát viselt, mint amit valaha is látott, és gyermekének szólította őt. Aztán hirtelen pislogni kezdett, mintha meglepődött volna valamin, és teljesen váratlanul megkérdezte…

Huszonegyedik fejezet - Amit a szél beszél (Első kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Egwene · Moiraine Sedai · Nynaeve al'Meara
korneliak>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Néha azon kapta magát, hogy akarata ellenére is elálmodozik, mi mindenre lenne képes egy javasasszony az Egyetlen Hatalommal. Mi mindenre lenne képes ő. Ahányszor csak rádöbbent, hogy ezen jár az esze, elöntötte a düh, kisöpörte a fejéből a bűnös gondolatokat. A Hatalom mocskos dolog. Ő ugyan nem kér belőle. Kivéve, ha muszáj.

Hatodik fejezet - Lábnyomok a levegőben (Második kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Egyetlen Hatalom · Nynaeve al'Meara
korneliak>!

Nynaeve ámultan nézte, ami a folyó egy kanyarulata mögül éppen elétárult. A Fehér-híd tejfehér ragyogást árasztva csillogott a napfényben. Még egy legenda, gondolta, az előtte lovagoló aes sedai-ra és őrzőre pillantva. Még egy legenda, ők pedig látszólag észre sem veszik. Elhatározta, hogy előttük nem fog megbámulni semmit. Ha meglátják, kinevetnek, hogy micsoda nagy falusi bugris vagyok. Szótlanul lovagoltak a híres-neves Fehér-híd felé.

Hatodik fejezet - Lábnyomok a levegőben (Második kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Nynaeve al'Meara
korneliak>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Gondolja, hogy ha szemtől szemben állok egy nővel, aki meg tudja érinteni az Igazi Forrást, és fókuszálni képes az Egyetlen Hatalmat, még ha csak időnként is, nem veszem azt észre azonnal? Mint ahogy maga is megérezte a képességet Egwene-ben. Mit gondol, honnan tudtam, hogy a fa mögött van? Ha nem járt volna máshol az eszem, abban a pillanatban észreveszem, amint közel jött. Kétségkívül nem trallok, hogy a Sötét Úr gonoszságát érezzem magában. Akkor viszont mi más lehet az, ami sugárzik magából, Nynaeve al'Meara, Emondmező javasasszonya, az Egyetlen Hatalom gyanútlan használója?

Huszonegyedik fejezet - AMIT A SZÉL BESZÉL (Első kötet)

Kapcsolódó szócikkek: Egyetlen Hatalom · Moiraine Sedai · Nynaeve al'Meara