Nike (márka) fogalom

Halász Margit: Méz és szurok
Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság
E. L. James: A szürke ötven árnyalata
Christopher McDougall: Futni születtünk
Frédéric Beigbeder: 2999 Ft
Birtalan Ferenc: Talpig fegyverszünetben
Andrej Nikolaidis: Mimesis / Fiam
Stephen H. Segal (szerk.): Geek bölcsességek
Szeifert Natália: Az altató szerekről
Ayu Utami: Saman
Nora Roberts: Napfogyatkozás
!

„A Nike, Inc. (IPA: [ˈnaɪki]) vagy röviden Nike a világ első számú edzőcipő-, sportruházat- és sportszergyártója. Az amerikai székhelyű vállalatot Nikéről, a győzelem görög istennőjéről nevezték el. Termékeit a Nike, Cortez, Nike Golf, Nike Pro, Air Jordan, Team Starter, valamint leányai (Nike Bauer, Cole Haan, Hurley International és Converse) márkanevei alatt forgalmazza. Az alapító Phil Knight. Üzlettársa és korábbi edzője Bill Bowerman, a konyhájában, egy gofrisütő segítségével készítette első cipőit tanítványainak. Rájött arra, hogy ha könnyebb a cipő talpa, akkor a futók jobb teljesítményt tudnak elérni. Steve „Pre” Prefontaine hosszútávfutó volt az edző egyik tanítványa.”
/Wikipédia/

!

Nike logó

!

Nike Nike Air Max 270 Women's Shoe


Idézetek

Kuszma P>!

Tudjátok, mi a különbség a gazdagok és a szegények között? A szegények drogot árulnak, hogy Nike cipőt vehessenek maguknak, a gazdagok Nike cipőt árulnak, hogy drogot vehessenek maguknak.

Kapcsolódó szócikkek: gazdagság · Nike (márka)
Dora>!

Metróra szálltam. Ötvenes nők, szívszaggató, vörösre festett hajjal, bácsik hengerré csavart újsággal a kezükben, srácok hatalmas fülhallgatókkal Nike cipőben, lányok semmibe tekintő szemekkel, tornacipőben és nejlonharisnyában, törődött ellenőrök, számlaképes bölcsészek, anyák nagy szatyrokkal, a Deákon apró cigány bácsi a hegedűvel, akinek százast szoktam dobni, a Nyugatinál az ezüst szoborsrác, kedves ismeretleneim.

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nike (márka)
Anibell P>!

Az osztály fele nájkit meg adidaszt hord, én cipőt, meg Robinzont,…

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adidas · Nike (márka)
neko>!

Láb- és térdsérüléseink jelentős részének az az oka, hogy olyan cipőben futunk, amely elsorvasztja lábunk izmait, túlpronálást és térdproblémákat okoz. Amíg a Nike 1972-ben elő nem állt a modern futócipővel, az emberek kifejezetten vékony talpú cipőben futottak, a lábuk erős volt, és jóval ritkábban fordultak elő térdsérülések.

Christopher McDougall: Futni születtünk Egy rejtőzködő indián törzs, néhány szuperatléta és minden idők legnagyobb ultrafutó versenyének története

Kapcsolódó szócikkek: 1972 · Nike (márka)
dokijano >!

Cavite a legnagyobb Fülöp-szigeteki szabadkereskedelmi övezet. A tízéves lánykáknak a munkahelyükön tilos nevetgélni és beszélgetni, ahogyan azt az egyik gyári hirdetőtáblán olvasható felirat kimondta – írta Tea. – A gyerekeknek alig tizenöt percnyi szünete van naponta, ezért kénytelenek műanyag tasakokba vizelni, amelyeket az igazgatóság ezzel a céllal oda is készít a munkagépek alá. Minden félórában kivisznek egy-egy élettelen gyermektestet. A Lacoste pólód, a kedvenc Benetton pulóvered, a fekete Nike edzőcipőd: mindezt ilyen gyárakban gyártották – írta.

44. oldal, Mimesis, A3 fejezet - Girl (Gondolat, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Benetton · Lacoste · Nike (márka)
1 hozzászólás
>!

"Try not. Do. Or do not. There is no try.” – Yoda, The Empire Strikes Back – A Nike nem olyan bölcs, mint Yoda, de hatásos reklámjai vannak.

Stephen H. Segal (szerk.): Geek bölcsességek A nerd kultúra szent tanításai

Kapcsolódó szócikkek: A Birodalom visszavág · Nike (márka) · Yoda
1 hozzászólás
nodael>!

lesz itt minden ki mit akar
kárpótlást oszt a hivatal
kinek túró lecsókolbász
kinek mazda nike old spice
annak remény ennek volt csak
megint senkiké a holnap

Csasztuska IV.

Kapcsolódó szócikkek: hivatal · holnap · lecsókolbász · Mazda · Nike (márka) · Old Spice · túró
Szösszenet P>!

Ahogy a lifthez ért, egy filigrán, fekete hajú, fehér orvosi köpenyt és fekete Nike cipőt viselő nő lépett ki a felvonóból.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nike (márka)
ppeva P>!

Egy Diyanti Munawas nevű doktori iskolás lány gazdasági kérdésekről adott elő. Érdekes szempontokat vetett fel. Amikor az egyik amerikai résztvevő megkérdezte, vajon jó-e, ha az államokbeli fogyasztók bojkottálják az olyan, Indonéziában készült termékeket, mint például a Nike cipők, melyek kizsákmányoló ipari termeléssel készültek, ő azt válaszolta, hogy ezzel kizárólag a munkások érdekei sérülnének. A bojkott miatt a külföldi gyártó azonnal átmentené a tőkéjét egy olyan országba – például Kínába –, ahol gond nélkül rendelkezésére áll az olcsó munkaerő. Rámutatott arra is, hogy Indonézia fő problémája, hogy túl sok erőforrással rendelkezik, és bár a mi munkaigényes gazdaságunkban a legtöbben találnak munkát, de a bérek már meglehetősen alacsonyak. Ha viszont megemelnék a béreket, csökkenteni kellene az alkalmazható munkaerő számát, és így növekedne a munkanélküliség. A többi ázsiai országgal folyó versengés pedig csak még tovább rontja a helyzetet. A munkások szempontjából viszont az alacsony munkabér még mindig jobb, mint a munkanélküliség.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nike (márka)
Knefkati>!

A tudatalattim megtalálta a Nike cipőjét, és már a rajtgépen áll.

Kapcsolódó szócikkek: Nike (márka)
4 hozzászólás