!

Nicolas Flamel személy

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Idézetek

>!
Rysonne

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– És az sem csoda, hogy nem találtuk Flamelt a Varázslás modernkori fejlődésében – tette hozzá Ron. – Nem éppen modernkori a pasas, ha hatszázhatvanöt éves.

205. oldal, Tizenharmadik fejezet - Nicolas Flamel

Kapcsolódó szócikkek: Nicolas Flamel · Ron Weasley
>!
greenjojó14

– Egy olyan fiatal elmének, mint te, a halál gondolata rémisztő, és döbbenetes lehet. Nicolas és Perenelle viszont úgy gondolnak rá, mint a megérdemelt pihenésre, egy hosszú, nagyon-nagyon hosszú nap után. Elvégre a pallérozott elme számára a halál nem más, mint egy új kaland kezdete. Elárulhatom, a kő nem volt olyan csodálatos dolog, mint aminek tűnt. Temérdek pénz és hosszú-hosszú élet, a legtöbb ember – s mi tagadás, néhány varázsló is – erre a két dologra vágyik mindenekfelett. Csak az a bökkenő, hogy az emberek hajlamosak éppen azt választani, ami a legrosszabb nekik.

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Nicolas Flamel
>!
szabszev

– Egy olyan fiatal embernek, mint te, a halál gondolata rémisztő és döbbenetes lehet. Nicolas és Perenelle viszont úgy gondolnak rá, mint a megérdemelt pihenésre egy hosszú, nagyon-nagyon hosszú nap után. Elvégre a pallérozott elme számára a halál nem más, mint egy új kaland kezdete.

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Nicolas Flamel
Hirdetés
>!
MisssBee

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Szóval a kő megsemmisült? – kérdezte végül Ron. – Flamel meg fog halni?
– Igen, de Dumbledore úgy gondolja – hogy is mondta? –, „a pallérozott elme számára a halál nem más, mint egy új kaland kezdete”.
– Mindig mondtam, hogy nincs ki mind a négy kereke – csóválta a fejét Ron, és látszott rajta, hogy büszke rá, milyen bolond kedvenc igazgatója.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter · Nicolas Flamel · Ron Weasley