!

Nick Hornby személy

Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!
Esze Dóra: Kurt Cobain kardigánja
Gazdag József: Egy futballfüggő naplójából

Idézetek

>!
Brigi007

About a girl című számukat így konferálta fel: „Az első lemezünkön van, alig ismeri valaki.” Az egyik legnirvanább szerzeményről van szó, Nick Hornby Kurt Cobain emlékére írott regénye is ezt használja fel címében.

94. oldal, "Ha nem ég a villany, kevésbé veszélyes"

Kapcsolódó szócikkek: Kurt Cobain · Nick Hornby · Nirvana: About a Girl
1 hozzászólás
>!
sztimi53 P

08.20. Hurrá! Itt az újság!
Most néztem az interjút. Az Independent tökéletesen figyelmen kívül, amit írtam! Belátom, hogy egy cseppet késésben voltam, de ez akkor is tűrhetetlen! Itt van, amit lehoztak:

Áthidalhatatlan technikai nehézségek miatt kénytelenek vagyunk szó szerinti magnós átiratban közölni Bridget Jones interjúját Colin Firthszel.

BJ: Na jó. Akkor kezdem is az interjút.
CF: (enyhén hisztérikus hang) Helyes, helyes.
(Nagyon hosszú szünet)
BJ: Mi a kedvenc színe?
CF: Pardon?
BJ: Mi a kedvenc színe?
CF: Kék.
(H hosszú szünet)
BJ: Mi a kedvenc pudingja?
CF: Créme brulée.
BJ: Ismeri Nick Hornby bemutatásra kerülő filmjét, a Fociláz-at?
CF: Igen, ismerem.
BJ: (szünet, papírzörgés) Hogy g….ó (további papírzörgés) Gondolja, hogy a Fociláz című könyv egy vallásos genrét proliferált?
CF: Parancsol?
BJ: Egy. Vallásos. Genrét. Proliferált.
CF: Egy vallásos genrét proliferált?
BJ: Igen.
CF: Nos, az bizonyos, hogy Nick Hornby stílusát igen sokan utánozzák, és az a véleményem, hogy nagyon vonzó, ehm, zsáner, akár ő, hüm… proliferálta, akár nem.

187-188. oldal (Európa, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth · Nick Hornby
3 hozzászólás
>!
Boglarina

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Az előbb ugrottam ki bagóért, hogy felkészüljek a BBC Büszkeség és balítélet-ére. (…) Szeretem, hogy az ország olyan mániákus. Az én mániám forrása az az egyszerű emberi szükséglet, hogy Darcy legyen jóban Elizabethtel. Tom elmondása szerint Nick Hornby futballguru azt írja a könyvében, hogy a férfiak nem azért rajonganak a labdarúgásért, mert abban élik ki magukat. A tesztoszterontól kerge szurkolók nem magukat látják a csúcson, állítja Hornby, hanem inkább választott képviselőiknek, mondhatni, parlamentjüknek tekintik a focicsapatot. Pontosan ugyanezt érzem Darcyval és Elizabethtel kapcsolatban. Ők az én választott képviselőim a kefélés, vagy inkább az udvarlás területén. Ezzel együtt nem vagyok kíváncsi semmiféle gólokra. Nagyon utálnám, ha az ágyban kellene látnom Darcyt és Elizabethet, aktus utáni bagózás közben. Rossz és természetellenes lenne, és én egyhamar elveszíteném az érdeklődésemet.

271. oldal

Hirdetés
>!
Csabi P

M. Nagy Miklós, a kiváló műfordító írja, hogy amikor Nick Hornby (a Fociláz szerzője) Budapesten járt, bemutatta neki a magyar írókat. „Nézd, Nick, ez itt Esterházy Péter, az öccse válogatott focista volt, mellesleg ő maga is futballozott… Az meg ott Mándy Iván, ő írta minden idők egyik legjobb könyvét a fociról… Kukorelly Bandit ismered? Ő is focizik… Itt jön Moldova György, van egy remek elbeszéléskötete a Fradiról…” – és így tovább. Hornby bólintott, s egy idő után már természetesnek vette, hogy minden magyar író focista.

11. oldal, Bevezetés az irodalomba (magyar válogatott) (Kalligram, 2015)