!

Neil Gaiman személy

Terry Pratchett: Guards! Guards!
Terry Pratchett: Egyenjogú rítusok
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Agave 100
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – Álomország
Ernest Cline: Ready Player One (angol)
Aprilynne Pike: Spells – Varázsigék
Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
Köves Gábor: Mi az, hogy nagymenők?
Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak

Idézetek

>!
imma A+P

Köszönet Neil Gaimannek, aki kölcsönadta nekünk a Liber Paginarum Fulvarium utolsó létező példányát, és nagy szia az összes kölyöknek a H. P. Lovecraft Szünidei Mulatságok Klubban.

Szeretném, ha világosan megértenétek, hogy ez a könyv nem röhejes. Kizárólag az ötvenes évek tévékomédia-sorozataiban szereplő bárgyú vörös hajúak a röhejesek.

És nem, nem is elképesztően muris.

(köszönetnyilvánítás és előszó)

Kapcsolódó szócikkek: Howard Phillips Lovecraft · Neil Gaiman
>!
psn

Terry Pratchett korán reggel kel, Neil Gaiman pedig kora délután. Ez a könyv abban a négy-öt órában született, amikor mindketten ébren voltak.

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman · Terry Pratchett
>!
Shanara

Mindezt reggel írom. Annak a borotvának az élén egyensúlyozva, amelyiknek egyik oldala az ébrenlét, a másik az álom: azon a vékony ezüsthorizonton, ahol közvetlenül elalvás előtt lebeg az ember, vagy mielőtt teljesen magához térne ébredés után. Neil Gaiman az egész életét ott éli. Megírja a történeteit, és elküldi erről a vékony ezüst-horizontról, amelynek hídján mi, többiek csak napjában kétszer kelünk át.

7. oldal - Előszó (Steve Erickson) (Cartaphilus, 2010.)

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman
>!
Csillagvirágszál

– Mit olvasol?- kérdezte Laurel, és a szamárfüles, puhafedelű példány címét silabizálta
Apja busszúsan válaszolt: – A Csillagport.
– Megint?
Az apja vállat vont. A fantasy regények – főleg, amelyekben tündérek is szerepeltek – előkelő helyet foglaltak el az olvasmánylistáján, és Neil Gaiman könyve volt a kedvencek között is az első.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman
>!
Algernon +SP

Oda kellett volna tenni mellé a koporsóba a horgolótűjét és a fonalat, hogy legyen mit csinálnia az örökkévalóságban. Néhány Gaimant, Tolkient, Butlert, pár pletykalapot, drazsét – borsmentásat, nem fajdbogyósat –, az úszásban nyert érmeit, a cserkészjelvényeit, azoknak a daraboknak a plakátjait, amelyekben szerepelt. Fogadnék, hogy örülne egy doboz gabonapehelynek is, amit majszolhasson: valami vigasztaló az útra.

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: J. R. R. Tolkien · Neil Gaiman
>!
AniTiger MP

– Hogyhogy fent vagy? – kérdezi. – Aludnod kellene.
Fölemelem Neil Gaiman legfrissebb, zseniális alkotását.
– Tudnom kell, mi lesz a vége.

►024.00◄

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman
Hirdetés
>!
csartak MP

When it came to my research, I never took any shortcuts. Over the past five years, I’d worked my way down the entire recommended gunter reading list. Douglas Adams. Kurt Vonnegut. Neal Stephenson. Richard K. Morgan. Stephen King. Orson Scott Card. Terry Pratchett. Terry Brooks. Bester, Bradbury, Haldeman, Heinlein, Tolkien, Vance, Gibson, Gaiman, Sterling, Moorcock, Scalzi, Zelazny. I read every novel by every single one of Halliday’s favorite authors.

>!
negyvenketto

They may be called the Palace Guard, the City Guard, or the Patrol. Whatever the name, their purpose in any work of heroic fantasy is identical: it is, round about Chapter Three (or ten minutes into the film) to rush into the room, attack the hero one at a time, and be slaughtered. No one ever asks them if they wanted to.
This book is dedicated to those fine men.
And also to Mike Harrison, Mary Gentle, Neil Gaiman and all the others who assisted with and laughed at the idea of L-space; too bad we never used Schrödinger's Paperback…

ajánlás

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman
>!
Ligeia

Ne törődj a híd alatt tanyázó trollal, pimasz egy fráter, annyi szent. Nem fog lelépni. Holnap is ott vár majd, és holnapután is; figyelj inkább a többi hangra Neil Gaiman éjszakájában.

9. oldal (Előszó)

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman
>!
sophie P

A Men in Black című film óta tudjuk, hogy kik a köztünk élő, hírességnek álcázott földönkívüliek (Stallone, Lucas, Spielberg stb). Mint a téma szakértőjének, nyilván önnek is megvannak a tippjei…

Ami a mai sztárokat illeti, egy tippem van, de az holtbiztos: George Clooney. Aki ennyire menő, az több mint gyanús. A tökéletes külső mögött alighanem egy apró földönkívüli dolgozik éjt nappallá téve. A dizájn maga a tökély, a jóképűség emberileg szinte elképzelhetetlen csúcsa. Otthon, ha senki sem látja, az alien, akit George Clooney-ként ismerünk, leveti tökéletes álcáját, és kibújik belőle egy óriáspolip.

190. oldal - Neil Gaiman

Köves Gábor: Mi az, hogy nagymenők? Sztárinterjúk – Umberto Ecótól Kate Winsletig

Kapcsolódó szócikkek: George Clooney · Neil Gaiman