Neil Gaiman személy

Terry Pratchett: Guards! Guards!
Terry Pratchett: Egyenjogú rítusok
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Agave 100
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – Álomország
Ernest Cline: Ready Player One (angol)
Pierre Christin – Andreas C. Knigge: Falomlás
Aprilynne Pike: Spells – Varázsigék
Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
Köves Gábor: Mi az, hogy nagymenők?
Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak
Halmai Tamás: Örömmévalóság
Alan Moore: From Hell – A pokolból

Idézetek

psn>!

Terry Pratchett korán reggel kel, Neil Gaiman pedig kora délután. Ez a könyv abban a négy-öt órában született, amikor mindketten ébren voltak.

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman · Terry Pratchett
Csillagvirágszál>!

– Mit olvasol?- kérdezte Laurel, és a szamárfüles, puhafedelű példány címét silabizálta
Apja busszúsan válaszolt: – A Csillagport.
– Megint?
Az apja vállat vont. A fantasy regények – főleg, amelyekben tündérek is szerepeltek – előkelő helyet foglaltak el az olvasmánylistáján, és Neil Gaiman könyve volt a kedvencek között is az első.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman
Algernon P>!

Oda kellett volna tenni mellé a koporsóba a horgolótűjét és a fonalat, hogy legyen mit csinálnia az örökkévalóságban. Néhány Gaimant, Tolkient, Butlert, pár pletykalapot, drazsét – borsmentásat, nem fajdbogyósat –, az úszásban nyert érmeit, a cserkészjelvényeit, azoknak a daraboknak a plakátjait, amelyekben szerepelt. Fogadnék, hogy örülne egy doboz gabonapehelynek is, amit majszolhasson: valami vigasztaló az útra.

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: horgolótű · J. R. R. Tolkien · Neil Gaiman
csartak P>!

When it came to my research, I never took any shortcuts. Over the past five years, I’d worked my way down the entire recommended gunter reading list. Douglas Adams. Kurt Vonnegut. Neal Stephenson. Richard K. Morgan. Stephen King. Orson Scott Card. Terry Pratchett. Terry Brooks. Bester, Bradbury, Haldeman, Heinlein, Tolkien, Vance, Gibson, Gaiman, Sterling, Moorcock, Scalzi, Zelazny. I read every novel by every single one of Halliday’s favorite authors.

sophie P>!

A Men in Black című film óta tudjuk, hogy kik a köztünk élő, hírességnek álcázott földönkívüliek (Stallone, Lucas, Spielberg stb). Mint a téma szakértőjének, nyilván önnek is megvannak a tippjei…

Ami a mai sztárokat illeti, egy tippem van, de az holtbiztos: George Clooney. Aki ennyire menő, az több mint gyanús. A tökéletes külső mögött alighanem egy apró földönkívüli dolgozik éjt nappallá téve. A dizájn maga a tökély, a jóképűség emberileg szinte elképzelhetetlen csúcsa. Otthon, ha senki sem látja, az alien, akit George Clooney-ként ismerünk, leveti tökéletes álcáját, és kibújik belőle egy óriáspolip.

190. oldal - Neil Gaiman

Köves Gábor: Mi az, hogy nagymenők? Sztárinterjúk – Umberto Ecótól Kate Winsletig

Kapcsolódó szócikkek: George Clooney · Neil Gaiman
AniTiger P>!

– Hogyhogy fent vagy? – kérdezi. – Aludnod kellene.
Fölemelem Neil Gaiman legfrissebb, zseniális alkotását.
– Tudnom kell, mi lesz a vége.

►024.00◄

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman
Hirdetés
Deidra_Nicthea IP>!

A Hairy-Ford-Shire kifejezést a viktoriánus korban a női nemiszervre használták, Herefordshire nevének az elferdítésével. Ezt Neil Gaiman úrtól tudom, aki legalább hét évszázad mocskos kifejezéseiben jártas.

516. oldal (I. függelék)

Kapcsolódó szócikkek: Neil Gaiman
imma P>!

Köszönet Neil Gaimannek, aki kölcsönadta nekünk a Liber Paginarum Fulvarium utolsó létező példányát, és nagy szia az összes kölyöknek a H. P. Lovecraft Szünidei Mulatságok Klubban.

Szeretném, ha világosan megértenétek, hogy ez a könyv nem röhejes. Kizárólag az ötvenes évek tévékomédia-sorozataiban szereplő bárgyú vörös hajúak a röhejesek.

És nem, nem is elképesztően muris.

(köszönetnyilvánítás és előszó)

Kapcsolódó szócikkek: Howard Phillips Lovecraft · Neil Gaiman
Dénes_Gabriella >!

Indulások, érkezések

Nehéz elképzelni, hogy gyerekkori Rejtő Jenő- és Karl May-olvasmányok után az ember ne kívánna mélyebben alámerülni az irodalom világában; hogy Pilinszky János vagy Székely Magda költészetétől megérintve ne támadna kedve verset írni; hogy Blaise Pascal és Simone Weil művei ne invitálnák a filozófiai töredékek világába; hogy Babits Mihály, Szerb Antal, Németh G. Béla értekező prózai munkássága ne terelgetné az irodalomértelmezői pálya felé; hogy Alessandro Baricco-regényekkel találkozván ne akarna maga is regényírásba fogni; hogy Ray Bradbury vagy Philip K. Dick vagy Iain M. Banks könyvei ne ösztönöznék sci-fi elbeszélések kiötlésére; hogy a Híd Terabithia földjére, a Mitágó-erdő vagy egynéhány Neil Gaiman-történet ne ingerelné benne az alvó fantasyszerzőt; hogy Hamvas Béla vagy Mooji esszéi-beszélgetései vagy a Beszélgetés az angyallal (Mallász Gitta tollából) ne irányítaná figyelmét a spirituális betűvetés lehetőségeire; hogy Békés Pál, Csukás István, Lázár Ervin meséi ne varázsolnák elő belőle a mesélőkedvű örök-gyereket; hogy Hiperkarmát vagy Müller Péter Sziámi-formációkat hallgatva ne érezne csábítást dalszövegírónak csapni föl.

E sorok írója kívánt, támadt, invitálták, terelgette, akart, ösztönözték, ingerelte, irányították, elővarázsolták, érzett.

Aktuális ajánlatai pedig:

– Székely Magda összegyűjtött versei
– Alessandro Baricco: Tengeróceán
– Simone Weil: Ami személyes, és ami szent

61. oldal

Halmai Tamás: Örömmévalóság Prózák, esszék, versek, jegyzetek

nyarappa>!

Kiruccanunk, mondta nekem Hastur. Betársulsz?
Kik mennek?, kérdeztem.
Én, felelte, Azathoth, Yog-Sothoth, Nyarlathotep, Tsathogghua, Ia! Shub Niggurath, az ifjú Yuggoth meg még páran.

Neil Gaiman: Én, Cthulhu p. 170

Kapcsolódó szócikkek: Azathoth · Cthulhu · Neil Gaiman · Nyarlathotep · Yog-Sothoth