!

náci személy

Roy Porter: Vér és virtus
Władysław Szpilman: A zongorista
Julian Szemjonov: A tavasz tizenhét pillanata
Kondor Vilmos: Bűnös Budapest
Fábián Janka: Emma fiai
Hans Hellmut Kirst: Farkasok
Theresa Révay: A hársak felett az ég
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Bien György Zoltán: Elveszett évek
Philip K. Dick: Az utolsó szimulákrum
Puzsér Róbert – Farkas Attila Márton: A zsidók szégyene
Kristof Magnusson: Használati utasítás Izlandhoz
Al Jourgensen – Jon Wiederhorn: Ministry

Idézetek

>!
SteelCurtain

Viszont faluszerte akcióba lépett valamiféle mázolócsapat. Ha az SA felírta a temetőfalra, hogy „Mars ki, zsidók!” – másnap már ugyanazzal az írással, ugyanolyan érthetően és ugyanolyan nagyságban ott állt: „Előbb a nácik!” És: „Hitler mindig jó példával jár elöl!” Mindez nemcsak nyugtalanította a lakosságot, hanem még sokkal rosszabb történt: a mauleniek nevetni kezdtek. És amikor az SA az iskola mellett két tölgyfa között kifeszített egy transzparenst, a következő felirattal: „Németország, ébredj!”, mindjárt utána megjelent egy második transzparens is, amelyre ezt írták: „Hitlerkém, aludj már!”

Kapcsolódó szócikkek: náci · zsidók, zsidóság
>!
SteelCurtain

Eleinte bizony elkövettük azt a könnyelműséget, hogy a nácikat amolyan csodabogaraknak véltük. És amikor elharsogták jelszavaikat, mint teszem azt: „Ki nincs velünk, az ellenünk!” – csak nevettünk rajta. Azután eljött az idő, amikor így gondolkodtam: ami történt, elmebeteg bűnözők bandájának a műve, ezek a társadalom perifériáján élő pszichopaták, amilyenek a világ minden táján, minden országban akadnak bizonyos százalékban. Nem ismertem fel, hogy gyorsan terjedő, fertőző kór támadta meg népünket, amelynek halálozási arányszáma szédítő magasságokba emelkedik. Még nem fogtam fel, hogy már hozzáfogtak az elképzelhető legszörnyűbb vétség elkövetéséhez: embertársaik elpusztítását államfenntartó erénnyé akarják nyilvánítani.

Kapcsolódó szócikkek: náci
>!
nettikeee P

Apák, anyák és gyerekek szíve pedig összefacsarodott az Auscwitzból, Bergen-Belsenből vagy Buchenwaldból kiszabadítottak érzelemmentes közönyétől.
(…)
Együttérzésnek és érzelmi finomságnak nyoma sem volt. A táborok kegyetlen valósága minden emberi viselkedési formát lerombolt. Hát ezt tették velünk a nácik, folytatta a fiú magában.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Auschwitz · Munkatábor · náci
>!
SchizoVampire P

– Ott. De közelebbit ne kérdezzen, mert Bécsben…
– …tilos a szerencsejáték.
– Ennek ellenére azt beszélik, hogy azok a nácik szeretnek kártyázni. Piszkosul szeretnek mulatni meg kártyázni. Piszkosul.

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: náci
>!
Chöpp 

     – Nacht und Nebel – mormolta Pembroke.
     – Hogy?
     – Ez a náci kifejezés a kormány láthatatlan ügynökeire, akiknek a gyilkolás a dolguk. – Nyugodtan nézett a nőre. – Éjszaka és köd. Ők voltak az Einsatzgruppen. Szörnyetegek.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: náci
>!
Frank_Spielmann I

Ahhoz maga túl gyáva, hogy náci legyen. Egy valódi náci büszke lenne arra, hogy hatmillió zsidót sikerült rekordsebességgel kiirtani.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: holokauszt · náci
Hirdetés
>!
Carmilla

(…) A nácik a másként gondolkodókat a nemzet boldogságát szabotáló társadalmi patogén tényezőknek tekintették, a zsidóságot a nemzet testéből kiirtandó ráknak, miközben dicsőítették a férfias német munkást, a termékeny anyát és a pirospozsgás gyermeket. A magát túrázással, paramilitáris tevékenységgel, sporttal és napfürdővel edző ember kultuszát hirdették, és elindították az első dohányzásellenes kampányokat.

Gyógyítás a modern társadalomban (HVG Könyvek, 2003)

Roy Porter: Vér és virtus Az orvostudomány rövid története

Kapcsolódó szócikkek: náci
1 hozzászólás
>!
TribeBubu

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Említettem már, hogy a metadon a világ legalattomosabb drogja? Kurva nácik!

280. oldal, Tizenharmadik fejezet: Dark Side of the Spoon – Három… kettő… egy… széthullás (2018, Konkrét Könyvek)

Al Jourgensen – Jon Wiederhorn: Ministry Al Jourgensen elveszett evangéliuma

Kapcsolódó szócikkek: Al Jourgensen · kábítószer, drog · metadon · náci
>!
Olympia_Chavez P

Hogyan kívánhatnám Németország győzelmét, ha a győzelem esetén a nácik ide is magukkal hoznák a szokásaikat, és a gyerekeket kiskorú katonákká változtatnák? Itt a gyerekeknek katonai játékok helyett sportot ajánlanak, és a lányok lelkébe varrás helyett a zene szeretetét oltják. De ha idejönne Hitler, akkor némán ülnének az asztal mögött: lesnék nevelőjük, vagy inkább nevelőnőjük minden szavát, az utcán sorban haladnának, és nem kis csoportokban, és idiotikus „Heil Hitler!” kiáltásokkal köszöntenék egymást. Biztosan szörnyű, ha az ember a saját hazájának vereségét kívánja, én azonban mégis mihamarabbi vereségét kívánom a saját hazámnak…

264-265. oldal, Minden készen áll-e Bernben?

Kapcsolódó szócikkek: náci · Svájc
>!
hmargit

Gábor ismét járkálni kezdett. „Bárcsak abbahagyná már!” – gondolta
Emma elkeseredetten. Fogalma sem volt, mi lesz most – mi lesz velük és
a fiúval. Egy nácit neveltek fel, és még csak észre sem vették. Hogyan
történhetett ez meg?

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ifj. Kóthay Gábor · Kóthay Péter · náci · Vallay Emma