!

Mrs. Gamely személy

Mark Helprin: Téli mese

Idézetek

>!
Yllen P

Ha Mrs. Gamely amúgy igazán lendületbe jött, tíztagú szótárnéző brigád sem bírt volna vele, és hiperkardiában rogyott volna össze féltucatnyi lingvafológus.

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Gamely
>!
Amonitas

Öt napig havazott egyfolytában, s mikor végre elállt, a hó harminc centi híján az ereszig ért. Nyugat felé tekintve, Mrs Gamely láthatta, hogy fehér tengerbe süllyedt az egész falu, kéményei buzgón eregetik a reggeli füstjét, s az emberek, akik a tetőgerincre állva vizsgálgatták a sarkvidékiesen zord tavat, alig-alig látszottak. Úgy hírlett, hogy ez a tél az előzőnél is keményebb lesz.

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Gamely
>!
Gabriella_Balkó P

A jó cselekedet olyan, mint a sáska: alszik, míg el nem jön az ideje.

690. oldal, IV. Aranykor, A chelsea-i katonák és matrózok emlékére (Árkádia, 1989)

Kapcsolódó szócikkek: idő · Mrs. Gamely · tett
Hirdetés
>!
psvianne

– Nem mondta azt senki, hogy minden cselekedetnek látni fogod a következményét; nem mondta senki, hogy garanciákat kapsz, hogy nem kell sötétben botorkálnod, vagy hogy miként a matézisben, mindent pedánsan igazolva és bizonyítva fogsz látni. Semmi sincsen bizonyítva és igazolva, vagy legalábbis semmi, ami értékes. Nem azért neveltelek föl, hogy örökké biztos talajon járj. Soha nem tanítottalak arra, hogy mindennek a hatalmunkban kell lennie, vagy hogy mindent értenünk kell. Vagy tán arra tanítottalak? Ha igen, rosszul tettem. Ha nem vállalunk kockázatot, akkor azok az erők, amelyeket megmagyarázni nem tudván elutasítunk, bizony majmot csinálnak belőlünk, ahogy mondani szokás.

690. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Gamely · Virginia Gamely