!

Monyorókeréki és Monoszlói Erdődy Agáta Mária Gobertina személy

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Böszörményi Gyula: Beretva és tőr
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Szélesi Sándor: Kincsem
Böszörményi Gyula: Nász és téboly

Idézetek

>!
lucus_97

– Enyhén szólva is szokatlan! Higgyen nekem, kisasszony, a maga helyében a legtöbb fiatal hölgy már rég hisztériás rohamot kapott volna, s végül el is ájul, csak hogy ama tévképzetet erősítse, miszerint a nők gyengék és ostobák.

81. oldal

>!
lettielena

– Mili kedves, ön holnap délelőtt a fiammal együtt felmegy a villa tetőteraszára, hogy madártávlatból csodálhassa meg Pest látképét, s aztán felállva a kő mellvédre, szépen leveti magát a mélybe! Nos, mit szól hozzá, jó lesz így?!

103. oldal, 7. fejezet - A pofaszakállas kísértet (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– Eddig minden remekül ment – szólalt meg néhány perccel később, mikor már úgy ítélte, hogy képes vagyok figyelni rá. – Milikém, maga akár Jászai Marit is le tudná játszani a Nemzeti színpadáról, feltéve, ha megháborodásról van szó.

111. oldal

>!
Lucky

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Csak nem! – csapta össze a két tenyerét Terka asszonyság. – De ha előre tudta, hogy ilyen nyughatatlan természete van annak a leánynak, akkor miért nem figyelmeztette a fiát, méltóságos asszonyom?
– A jó pedellus sem súgja meg előre az öntelt diáknak, hogy miféle leckét eszelt ki számára a tanár – felelt titokzatos mosollyal Erdődy grófnő. – S úgy tűnik, ez a Hangay lány bizony remek tanár! Olyan, aki a legcsípősebb leckét sem fél feladni az én fiamnak, aki bizony akármilyen lángelme is… ezt lássuk be, Terkám, sajnos cseppet sem tiszteli azokat, akik szoknyát hordanak.

269. oldal

>!
Babó_Buca

– Richárd mamája, Erdődy grófnő, aki rendkívül finom asszony, azonnal kitekerné a fia nyakát, ha csak egyszer is úgy nézne rám.

328. oldal

>!
Zetsuen

– Jól értettem magát, Richárd? Ön bement a lipótmezei tébolydába, és ott egy súlyos mérgezésen átesett, jelenleg ágyhoz szíjazott, kórosan zavarodott nőt rendőri kihallgatásnak vetett alá?
– Baranyai Erzsébet alaposan gyanúsítható társnője, kinek még a nevét sem hajlandó elárulni, meggyilkolásával – fordult felénk a báró, arcán dühös értetlenséggel.
– És mondja, fiam – nézett fel rá ültéből a grófnő –, meg sem próbált vele… Nos, beszélgetni?

82. oldal, 3. Szoknyák, nadrágok, bűnök (Könyvmolyképző, 2015)

Hirdetés
>!
lettielena

– Bolondnak lenni a fiatalok előjoga – mondta halk sóhajjal. – Maguk ketten azonban kissé túlzásba viszik.

292. oldal, 11. Zsákutcák (Könyvmolyképző, 2015)

>!
lettielena

Tudja, nekünk, vén csontoknak már alig van szükségünk alvásra. A természet végtelen bölcsességében bizonyára azért rendezi ezt így, hogy az életünk során öszvegyűlt rossz emlékek kevesebb nyomasztó álommal zaklathassanak minket.

72-73. oldal, 3. Szoknyák, nadrágok, bűnök (Könyvmolyképző, 2015)

>!
Signorina

– Ha egy férfi igazán nagy bajba kerül, akkor egészen biztos, hogy a kedvesénél igyekszik menedékre lelni – mondtam ekkor csendesen.
Agáta mama és Richárd meglepve nézett rám.
– Hát ezt meg… – sóhajtott a grófnő, ajkán halvány mosollyal, ám én, meg sem várva a kérdést, zavaromban már hadartam is a választ:
– Olvastam! Otthon sok könyv fordult meg a kezemben, és mindegyik ezt írta: a bajban lévő férfiak a mamájukhoz, a feleségükhöz, vagy ha e kettő nincs nekik, akkor a kedvesükhöz rohannak menedékért.

222. oldal

>!
Oláh_Zita P

– Ha maga mondja, Terka – sóhajtott a grófnő, majd egy szuszra lenyelte a modern orvostudomány barna löttyét, úgy megrázkódva annak kámforos ízétől, hogy még a halcsontos fűzője is belereccsent.

267. oldal