!

Molnár Ferenc személy

Faludy György: Pokolbeli víg napjaim
André Kostolany: Egy spekuláns bölcsessége
André Kostolany: Kedvenc történeteim a pénzről
Sárközi Mátyás: Liliom öt asszonya
Helene Hanff: The Duchess of Bloomsbury Street
Benedek Szabolcs: A vérgróf
Kalmár Tibor: Kulisszatitkok
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők
Nyáry Krisztián: Igazi hősök
Esterházy Péter: Hasnyálmirigynapló
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Nyáry Krisztián: Írjál és szeressél

Idézetek

>!
hunny

The dinner party was at a Hungarian restaurant called Victor's. Victor is a close friend of André Deutsch, they're both Hungarian but Victor is more so. He bowed and kissed my hand and told me I was „beautiful” and „Queen of London for a month” and my book was also „beautiful”. I told Deutsch:
„He's straight out of Molnar.”
And Deutsch looked at me in mild surprise and said:
„Oh, did you know Ferenc?”
No, I didn't know Ferenc but Deutsch did. If any Molnar fan is still alive and reading this, you pronounce it Ference.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Molnár Ferenc
>!
Véda MP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Fedák Sárival kötött házassága alkalmából sportzakóban jelent meg az anyakönyvvezető előtt, amiért az egyik tanúja megrótta. „Szmokingot csak premierre öltök” – mondta Molnár.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fedák Sári · Molnár Ferenc
>!
Véda MP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

1916-ban tért vissza a háborúból és néhány hét alatt írta meg Farsang című színdarabját, hogy Fedák Sári ebben bizonyíthassa be:drámai színésznőnek is kiváló.
Hazatértekor úgynevezett barátai körülsündörögték Molnárt és bizalmasan árulták el neki, hogy amíg távol volt, Fedák több ízben megcsalta. Az író, arcán félmosollyal csak ennyit válaszolt:
– Lehet, hogy másokkal is hál a Fedák. De pénzért csak velem.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fedák Sári · Molnár Ferenc
>!
Véda MP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A szerencsés kimenetelű öngyilkosság után Bródy Sándor, Molnár atyai barátja, aki maga is követett el már nem kevésbé szerencsés öngyilkossági kísérletet, pisztollyal és csekély sérüléssel, kitartóan ugratta a Fészek kártyaasztalánál író- és öngyilkostársát.
-Nem komoly ember maga, Feri! – mondta fitymáló kézlegyintéssel. – Méreg…veronál…Ez is öngyilkosság? Ugyan már!…Nem szégyelli magát? Piti dolog ez…
Molnár egy darabig hallgatta, hallgatta, közbe is szólt egyszer-kétszer, aztán, mikor sehogy sem akart vége szakadni Bródy kukliprédikációjának, dühösen kifakadt:
-Ide figyeljen, Sándor bá'! – csapott az asztalra. – Ne szaporítsuk a szót! Az tanítson engem öngyilkosságra, akinek sikerült!

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bródy Sándor · Molnár Ferenc
>!
Véda MP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

[…] de Molnár Ferencet tulajdonképpen akkor babonázta meg Fedák Sári, amikor huszár uniformisba öltözve látta meg őt, János vitéz férfi-szerepében, a Király Színház színpadán.
-Mindig utáltam az operettet, nem is néztem még jó szántamból soha egyet sem, de ez a zseniális számtantanár, ez az őrült Kacsóh Gráci addig nyaggatott, hogy nézzem meg a János vitézét amíg engedtem, hogy elcipeljen…Volt ott egy tündéri, édes, nőies kis nő, aki Iluskát játszotta: Medgyaszay Vilma. Igazán bűbájos volt!…És erre én – fene a marha, buzeráns fejemet! – feleségül veszem Kukorica Jancsit!

107. oldal

>!
Véda MP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

…a pesti mitológiának egyik sokat vitatott kérdése volt, hogy valóban leány-e még, vagy csak teszi magát. Egyik idősebb hölgyismerőse megkérdezte Molnártól:
-Te Feri, mondd! Igazán ártatlan még ez a gyerek?
Mire Feri:
-Én nem tudom! De akikkel viszonya van, mind azt mondják, hogy szűz…

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Molnár Ferenc
2 hozzászólás
Hirdetés
>!
Valcsa

Molnár Ferenc és Darvas Lili 1926-ban:
„Csak most látszik olyan szörnyűnek a korkülönbség. Száz esztendő múlva ő lesz 124, én 152. Ez már igazán nem differencia…”

Szmokingot csak premierre öltök / Molnár Ferenc és Fedák Sári

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Kapcsolódó szócikkek: Molnár Ferenc
>!
Boglárka_Madar P

A magyar klikk, amellyel összejártam, jeleskedett néhány prominens taggal. A legfontosabb közülük kétségtelenül az író, Molnár Ferenc volt. A New Yorker, egy tekintélyes irodalmi magazin portrét szentelt neki, három folytatásban.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Molnár Ferenc
>!
Boglárka_Madar P

Molnár értékelte szaktudásomat tőzsdei és gazdasági kérdésekben. Bár egyáltalán nem értett a tőzsdéhez, nagyon találóan definiálta a bessz spekulánst: Olyan valaki, aki magának ás vermet, melybe mások esnek bele.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Molnár Ferenc
>!
Ninácska P

Az író később Budapesten, egy operettpremier után szólította le a színésznőt, akit mindenki Zsazsának becézett: „Maga nagyon tehetséges, de igazi nagy színésznő, olyan, amilyen kevés van a világon, csak akkor lesz magából, ha egy ilyen magamfajta zsidó gyerek jól az életébe tapos.” A primadonna nem tudott ellenállni a kecsegtető ajánlatnak. Néhány hét múlva már egy pár voltak.

21. oldal / Molnár Ferenc

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Kapcsolódó szócikkek: Fedák Sári · Molnár Ferenc