Miriam Black személy

Chuck Wendig: Vészmadarak
Chuck Wendig: Halálmadarak

Idézetek

Fumax KU>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Miriam rohan tovább.
Tárológarázsokat lát maga előtt. Narancs tárolóegységek hosszú sorait.
A nap huszonnégy órájában nyitva tartó létesítmény, de csak a kapun át, kóddal lehet bejutni, és zártabb, mint egy ministráns fiú segglyuka, kerítése tetején szögesdrót húzódik végig. De ez extra, nem hiba. Miriam ugrik. Úgy csapódik neki a kerítésnek, mint egy cápa.
Mászik.
A szögesdrót régi, és nem tartották karban. Nem feszes. Meghajlik a keze alatt. De attól még belémar, és szaggatott karomnyomokat hagy a farmerében és alatta a bőrében. Emlékezteti magát, hogy mostanában nem kapott tetanusz elleni oltást, és hát nem az lenne a nap vicce, ha megszökne a gyilkosok elől, de belehalna a kibaszott tetanuszba?

Kapcsolódó szócikkek: Miriam Black
mrsp>!

    – Az élet olyan, mint a dobókocka, sosem tudhatod, mikor dobsz hatost (…)

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: dobókocka · Miriam Black
mrsp>!

– Mit mondasz egy nőnek, akinek két monoklija van? – kérdezi Miriam.
– Semmit, már kétszer elmondtad neki – válaszolja csípőből.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashley Gaynes · Miriam Black
1 hozzászólás
Fumax KU>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– De… – Elhallgat. Ki akarja mondani. A szája korábban formálja a szavakat, minthogy megszólalna, de végül: – Nem vagy meztelen.
– Remek megfigyelés – mondja a nő hüvelykujját feltartva és kacsintva. – Rossz hírem van, Del. Valójában nem kamionpihenős prosti vagyok, ezért nem fogjuk baszással tölteni ezt a szép estét. Vagy reggelt. Azt hiszem, már reggel van, nem? Akárhogy is, baszás az nem lesz. Nincs pénz, nincs móka.
A férfi állkapcsa összeszorul.
– De felkínálkoztál. Tartozol nekem.
– Tekintve, hogy még nem fizettél nekem, tekintve továbbá, hogy a prostitúció nem egészen legális ebben az államban, na nem mintha a moralitás törvényi szabályozása mellett állnék, mert ami engem illet, mindenki azt csinál, amit akar, de a lényeg, hogy szerintem lószarral sem tartozom neked, Del.
– A picsába. Te aztán szereted hallani a saját hangodat, mi?
– Igen. – Miriam tényleg szereti.

Kapcsolódó szócikkek: Del Amico · Miriam Black
Fumax KU>!

– A végzet egy mozdíthatatlan tárgy – magyarázza Miriam, ujjával végigsimítva a palack nyakán. Melegség tompítja el az érzékeit; a skót whisky végzi dicsőséges, istenadta kötelességét. – Az út adott. A végzet mindent előre elrendelt. Ez a mi kis beszélgetésünk? Már benne van a könyvekben. Már megírták. Úgy tűnik, mintha lenne fölötte hatalmunk, pedig nincs. A szabad akarat botorság, baromság, beetetés. Azt hiszed, ha veszel egy kávét, ha megcsókolod a barátnődet, ha belevezetsz egy apácákkal teli buszt egy tűzijátékgyárba, az a te döntésed. Te akartad így. Te hoztad ezt a döntést, és a döntésednek megfelelően cselekedtél, ugye? Bzzt! Té-héves. Mindannyiunk élete csak egy sor esemény, amelyet gondosan kikalkuláltak, hogy az előre eltervezett halálunkhoz vezessen. Minden pillanatunk. Minden cselekedetünk. Minden szeretetteljes suttogásunk és gyűlölet hajtotta gesztusunk… mind csak egy apró csavar egy óraműben, amely várja, hogy azon a végső órán megszólaltathassa a riasztót.

Kapcsolódó szócikkek: Miriam Black · végzet · whisky
AniTiger P>!

    – Mennyi az idő?
    – Fél tíz. Tíz. Vállvonás.
    – Te most komolyan azt mondtad, vállvonás, ahelyett, hogy tényleg megvontad volna a vállad?

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashley Gaynes · Miriam Black
vadooc>!

– A feketerigók viszont menő madarak. A legtöbb mitológiában a halált szimbolizálják. Azt mondják, a feketerigók lélekvezetők. Olyanok, mint a verebek, elvileg segítenek a lelkeknek eljutni az élők világából a holtakéba. – Egy vékony hang legbelül mondani akar valamit, de Miriam elhallgattatja. – Másrészt viszont a feketerigó teljes neve az, hogy közönséges feketerigó, és hát ez a közönséges dolog azért mégsem hangzik túl jól.

Kapcsolódó szócikkek: feketerigó · Miriam Black
Fumax KU>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Látja? – mondja Miriam. – Én aztán nem leszek másodosztályú állampolgár a férfiakhoz képest. Totál egyetértek azzal, amit mond. Izé. Mit is mondott?
– Hát. Szóval. – Katey nem tudja levenni a szemét a vízbe süllyedt mobilról. – Csak annyit, hogy meg kell harcolnunk érte, hogy hozzáférhessünk az asztalhoz. Ha egy férfit megölnek, senki sem kérdezi meg, hogy megérdemelte-e. Ha egy nőt megerőszakolnak, megkérdezik, milyen ruhát viselt. Bátorította, cukkolta a támadóját? Elég hangosan és tisztán mondta, hogy ne? Mintha ezek a kiskapuk elfogadhatóvá tennék a nemi erőszakot. És a fiatal nőknek még rosszabb, mert nekik nincs hangjuk. Nekünk az a célunk, hogy hangot adjunk nekik. Hogy hatalmat adjunk nekik.
Miriam erre nem válaszol. Az első gondolata az, hogy lószarnak titulálja az egészet, csakhogy tudja, Katey-nek igaza van. Immár csaknem tíz éve kószál odakint, és elég kevesen bántak vele úgy, mint egy folyón sodródó gyönyörű levéllel. A legtöbben inkább úgy álltak hozzá, mint valami csatornafolyam tetején lötyögő szemétdarabhoz. Mintha csak egy használt injekciós tűkkel teli, üres McDonald’s zacskó lenne.

Kapcsolódó szócikkek: Miriam Black
vadooc>!

– Az élet már csak ilyen. Néha jó dolgok történnek, néha pedig rossz dolgok. A rossz dolgokkal pedig meg kell békélned, különösen, ha nem tudsz változtatni rajtuk.
– És ha tudsz változtatni rajtuk?
– Akkor átkozottul meg kell tenned mindent a megváltoztatásuk érdekében.

Kapcsolódó szócikkek: Miriam Black
Gothic01>!

– Menj a pokolba.
– Szeretsz engem – mondja a férfi, és vért köp.
– Álmodozz csak.
– Szükséged van rám.
– Ez korábban még igaz lehetett. Most már nem az.
Ashley elvigyorodik. Fogai vörösek, mintha epret evett volna.
Akarsz engem.
– Szánlak téged.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashley Gaynes · Miriam Black
3 hozzászólás