!

Michael Corleone személy

Mario Puzo: A keresztapa
!

Al Pacino, mint Michael Corleone a könyv filmadaptációjában


Idézetek

>!
Gothic01

Örökölte kiváló apjának nyugodt erejét, intelligenciáját és született ösztönét ahhoz, hogy az emberek – ha akarják, ha nem – tiszteljék.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Corleone
>!
Gothic01 

Michael azért hozta magával Kayt az esküvőre, hogy a lány lassan és remélhetőleg túl nagy megrázkódtatás nélkül megismerje az igazságot az apjával kapcsolatban. De egészen eddig úgy látszott, hogy csupán kissé erkölcstelen üzletembernek tekinti a Dont.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Don Corleone · Kay Adams · Michael Corleone
>!
Gothic01 

Sonny és Tom rosszul ítélik meg Sollozzót, továbbra is lebecsülik, bár Sonny elég okos ahhoz, hogy lássa a veszélyt. Michael megpróbálta kitalálni, milyen meglepetést tartogathat a Török, aki nyilván merész, okos, rendkívül erős ember. Fel lehet tételezni róla, hogy meglepetéssel fog szolgálni. De végül is Sonny, Tom, Clemenza és Tessio egyetértettek abban, hogy minden az ellenőrzésük alatt áll, és nekik több tapasztalatuk van, mint neki.

145. oldal

>!
Gothic01

Ő a „civil” ebben a háborúban, gondolta fanyarul Michael. És, ha azt akarnák, hogy részt vegyen benne, akkor sokkal nagyobb kitüntetéseket kellene felajánlaniuk neki, mint amilyeneket a II. világháborúban kapott.

145-146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: II. világháború · Michael Corleone
>!
Gothic01

– Mit kellene elmagyaráznom? – kérdezte csendesen Kay.
Michael végighúzta a haján a fésűt.
– Csak annyit mondj, hogy megismerkedtél egy derék, jóképű, olasz származású fickóval. Kitűnő osztályzatokat kapott a Dartmouthban. Szolgálati Keresztet a háborúban és a Sebesülési Érmet. Becsületes. Szorgalmas. De az apja maffiavezér, aki megöli a rossz embereket, alkalmanként magas állami tisztviselőket veszteget meg, és a munkája során ő maga is egy csomó lövést kap az irhájába. De ennek semmi köze sincs a becsületes, szorgalmas fiához. Gondolod, hogy semmit sem fogsz elfelejteni?

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Don Corleone · Kay Adams · maffia · Michael Corleone
>!
Gothic01

Úgy határozott, hogy saját belátása szerint cselekszik, és nem veszi figyelembe Sonny utasításait.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Corleone
Hirdetés
>!
Gothic01

Michael nem volt sem magas, sem erős felépítésű, de úgy tűnt, lénye veszélyt sugároz. Ebben a percben maga volt a megtestesült Don Corleone.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Corleone
>!
Gothic01 

– Mondd meg az öregnek, hogy ezt mind tőle tanultam, és boldog vagyok, hogy most alkalmam van visszafizetni neki mindazt, amit értem tett. Jó apa volt. – Szünetet tartott, majd elgondolkozva folytatta: – Tudod, nem emlékszem rá, hogy valaha is megvert volna. Vagy Sonny-t és Freddie-t. Persze Connie-ra még csak rá se kiabált. És mondd meg nekem őszintén Tom, szerinted hány embert ölt vagy öletett meg a Don?

180-181. oldal

>!
Sli SP

– Mike, biztos, hogy Moe Greene eladja? Nekem nem szólt róla, és tudom, hogy nagyon szereti ezt az üzletet. Nem nagyon hiszem, hogy eladná.
– Olyan ajánlatot teszek neki, amit nem tud visszautasítani – felelte nyugodtan Michael.

473. oldal, VII. rész - 27. fejezet (Geopen, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Frederico Corleone · Michael Corleone
>!
Sli SP

– (…) meg kellett halnia. Mert az árulás megbocsáthatatlan. Michael megbocsáthatott volna nekik, de az emberek önmaguknak nem tudnak megbocsátani, és ezért mindig veszélyesek lettek volna.

551. oldal, IX. rész - 32. fejezet (Geopen, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: árulás · megbocsátás · Michael Corleone · Tom Hagen