!

Mia Hall személy

Gayle Forman: If I Stay
Gayle Forman: Ha maradnék
Gayle Forman: Hová tűntél?
!

Mia (Cloe Grace Moretz)

!

Mia és Adam

!

Mia (Cloe Grace Moretz)


Idézetek

>!
Belle_Maundrell

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Miért nem? Mondd el! Tartozol nekem ennyivel!
Egyenesen a szemembe néz. Céloz. Aztán meghúzza a ravaszt.
– Mert gyűlöltelek.
A szél, a zaj, minden elhallgat egy pillanatra, csak a fülem csöngését hallom, mint egy koncert végén, mint mikor vízszintest rajzol a szívmonitor.
– Gyűlöltél? Miért?
Mert rávettél, hogy maradjak.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Wilde · Mia Hall
>!
Belle_Maundrell 

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Mia elhallgat, felém fordul, és a tekintete a szemembe fúródik. – De nem kell karriert csinálnia nekem. Nem az tölti be az űrt. De ezt neked nem kell megmagyaráznom, igaz? Te mindig is tudtad.
Hirtelen minden szarság visszajön a mai napról – Vanessa és Bryn meg a Pocakriadó és a Random, és a láthatáron fenyegetően tornyosuló hatvanhét nap, amit elkülönítve, külön szállodában, kínos csöndben töltök majd, és a koncertek egy olyan bandával magam mellett, akik nem állnak már igazán mellettem.
És szívem szerint megkérdezném, hogy „hát nem érted, Mia? A zene maga az űr! És te vagy az oka, hogy így alakult”.

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Wilde · Mia Hall · zene
>!
Belle_Maundrell 

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Adam zokog, és valahol belül én is vele tartok, mert végre én is mindent érzek. Nemcsak a testi fájdalmat, hanem veszteségeimet is, és ez így, együtt olyan átütő és katasztrofális, olyan mélységes krátert hagy bennem a becsapódás nyomán, amit soha, semmi be nem tölthet majd. De azt is érzem, hogy van még életem, amibe beletartozik mindaz, amit ma elvesztettem, de az ismeretlenül előttem elnyúló jövő is, mindazzal, amit tartogat még számomra. Nem tudok megbirkózni ennyi felhalmozódó érzéssel, ez több a kibírhatónál, szét fogok szakadni tőle. Csak egyféleképpen élhetem túl: ha Adam kezére koncentrálok, amelyikkel az enyémbe kapaszkodik.
És hirtelen rájövök, hogy meg kell fognom a kezét; fontosabb most ez, mint bármi az eddigi életem során. Hogy ne csak ő fogja az enyémet, de hogy viszonozhassam is.

235. oldal, 7 óra 16 perc

Kapcsolódó szócikkek: Adam Wilde · Mia Hall
>!
Belle_Maundrell 

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Egy jó darabig nem szóltunk egymáshoz, és Adam egy számomra ismeretlen dallamot játszott. Megkérdeztem, mi az.
– Úgy hívom, hogy A Barátnőm New Yorkba Megy Egyetemre, És Apró Darabokra Törve Hagyja Itt A Szívem blues – mondta eltúlzottan éneklő hangon a címet. Aztán felöltötte azt az idétlen, szégyenlős mosolyát, amiről mindig úgy éreztem, hogy a lelke legmélyéből fakad. – Csak vicceltem.
– Örülök – mondtam.
– Félig meddig vicceltem – igazította ki magát.

215. oldal, 4 óra 57 perc

Kapcsolódó szócikkek: Adam Wilde · Mia Hall
>!
ildisz

– Kérlek, Mia – könyörög. – Hadd ne kelljen dalt írnom rólad!
(…)
Morgolódtam, mert nem írt rólam egyetlen dalt sem. Azt mondta, nem ért a nyálas, napsugaras, giccses szerelmes dalokhoz.
– Ha azt akarod, hogy megénekeljelek, meg kell csalnod, vagy ilyesmi – mondta és pontosan tudta, hogy úgysem fogom megtenni.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Wilde · Mia Hall
>!
Kathreen 

– Pillangók. (Mia)
– Mi van a pillangókkal? (Adam)
– Halálosan rettegtem a pillangóktól.
– Mi a fene van veled meg a természettel?
Mia rázkódott a visszafojtott nevetéstől.
– Ugye! – Azzal belekezdett a magyarázatba. – Nem sok állat van a földön, amelyik kevésbé volna félelmetes egy pillangónál. Ráadásul, mit tudom én, egy hetet élnek, kettőt? De teljesen bepánikoltam, ha megláttam egyet. A szüleim megpróbáltak leszoktatni róla, vettek nekem pillangós könyveket, sőt ruhákat! Még posztereket is kitettek a szobámban, de hiába.
– Megtámadott egyszer egy hatalmas raj királylepke? – tudakoltam.
– Még csak az se – felelte. – Nagyinak volt egy elmélete. Szerinte egyszer majd nekem is át kell alakulnom, valahogy úgy, mint mikor a bábból lepke lesz, és ettől a változástól féltem igazából, ez okozta a fóbiát.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: királylepke · lepke · Mia Hall · változás
Hirdetés
>!
mirez

Le voltam nyűgözve tőle és a képességétől, hogy a csöndben is hallja a zenét. Akkoriban én is képes akartam lenni erre. Úgyhogy rászoktam, hogy nézem, amikor gyakorol, és igyekeztem megmagyarázni magamnak, hogy csak azért figyelem, mert ő is éppen olyan elkötelezett muzsikus, mint én, ráadásul még elég helyes is. De igazság szerint azt akartam megérteni, mit hall a csöndben.
Egész idő alatt, amíg jártunk, soha nem tudtam meg. De amikor együtt voltunk, már nem is volt olyan fontos. A magunk módján mindkettőnk élete értelme a zene volt. És hogy nem teljesen értettük meg a másik felfogását, nem számított, mert legalább a magunké világos volt.

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam Wilde · Mia Hall · zene
>!
MFKata

Sokkal többnek tűnik egyszerű véletlennél. Ajándékot kaptam. Tőlük. Az első zeneiskolai vizsgám után a hangszeremet adták nekem. És a mostani koncert után téged.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Hall
>!
CsabeszN

Elmeséljük minden titkunkat a sötétségnek.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Wilde · Mia Hall
>!
CsabeszN

– Mindenki tudja, kicsoda Yo-Yo Ma – mondtam, és nem tudtam elnyomni egy grimaszt.
(…)
– Fogadni mernék, hogy nem találsz odakinn öt olyan embert, aki tudná. Egyébként is, micsoda név ez? Tisztára, mint a gettóarcok, Yo Mama!

Kapcsolódó szócikkek: Adam Wilde · Mia Hall