!

méregtelenítés fogalom

Jill Fullerton Smith: Amivel etetnek
Kovács Lajos – Csupor Dezső – Lente Gábor – Gunda Tamás: Száz kémiai mítosz
Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg

Idézetek

>!
Papusz SP

A brokkoliban lévő szupervegyület, a szulforám három módon száll szembe a rákkal. Először is, lelassítja a sérült sejtekben zajló folyamatokat, ezáltal teremtve lehetőséget javítórendszerünknek, hogy elvégezze a dolgát. Másodsorban, elhalásra készteti a rákos sejteket, így hátráltatja a daganatok kifejlődését.
És utoljára, de nem utolsó sorban, a szulforám leglényegesebb tulajdonsága, hogy sejtjeinket minél több olyan enzim termelésére készteti, amelyek fontos védelmi vonalat alkotnak a rák elleni belső harcban. Ráadásul részét képezik a test méregtelenítő rendszerének, ezért felgyorsíthatják a karcinogének kilökését.

Brokkolival a rák ellen - te gondoskodsz az önvédelemről?

Kapcsolódó szócikkek: brokkoli · gyógynövény · méregtelenítés · szulforám
>!
TribeBubu

Amellett, hogy a rostnak köszönhetően rendszeressé válik a széklet, a rost a méreganyagokat – például az ólmot és a higanyt – is megköti és kiüríti, kimossa belőlünk. A szervezetünk úgy épül fel, hogy folyamatos rostözönre számít, ezért az olyan nemkívánatos hulladéktermékeket, mint a koleszterint és az ösztrogént, simán lerakja a belekben arra számítva, hogy majd úgyis kisöpri onnan. Ha azonban nem töltöd meg folyamatosan a beleidet az egyetlen természetes rostforrást kínáló növényi élelmiszerekkel, a nemkívánatos hulladéktermékek újra felszívódhatnak, és ezzel alááshatják a szervezeted méregtelenítési törekvéseit.

111. oldal, 4. FEJEZET — Hogy ne halj bele az emésztőszervi daganatos megbetegedésekbe – A rost és a rekeszsérv (Édesvíz Kiadó, 2016)

Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket

Hirdetés
>!
neko

A szervezet méregtelenítése olyan illúzió, amelyért sokan nagyon sok pénzt hajlandóak kifizetni. Ha ez tényleg megvalósítható lenne, valóban megérné az árát. A szikár tényeknél maradva azonban mindez nem több, mint önámítás és szándékos megtévesztés. Sokkal célravezetőbb lehet a káros anyagok fogyasztásának mérséklése tudatos táplálkozással, életmóddal, mint a kampányszerűen végzett méregtelenítés, amely után az életmód visszadöccen a korábbi, egészségtelen kerékvágásba.

49. Méregteleníthető-e a szervezet?

Kapcsolódó szócikkek: méregtelenítés