Maxim de Winder személy

Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
!

Laurence Olivier


Idézetek

Amadea>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Ha maga azt hiszi, hogy én reggelenként tréfás hangulatban szoktam lenni, akkor nagyon téved – mondta. – Én korán reggel mindig rosszkedvű vagyok. Ismétlem: válasszon. Hova akar menni? Amerikába Mrs. Van Hopperrel, vagy Manderleybe velem?
– Titkárnőre van szüksége?
– Nem. Feleségül akarom venni, kis csacsi.

75. oldal (Európa kiadó, 1986)

Kapcsolódó szócikkek: Maxim de Winder
Bazil P>!

– Nézz csak ide – szólalt meg Maxim hirtelen.
Erdős domb tetején álltunk, az ösvény előttünk kanyargott le a völgy felé, egy rohanó kis patak oldalán. Itt nem voltak sötét fák, sem ágbogas cserjék, a keskeny ösvény mindkét oldalán azaleák és rododendronok álltak, hosszú sorban, nem vérvörösek, mint azok az óriások a parkban, hanem fehérek, lazac- és aranyszínűek, kecses és gyönyörű virágok ingatták finom fejüket a szelíd nyári esőben. A levegő tele volt édes illatukkal, és nekem úgy tetszett mintha az illat összekeveredett volna a patak rohanó vizével, eggyé vált volna a csepergő esővel és a dús, nedves mohával a lábunk alatt.
Itt nem hallatszott más, csak a kis patak csobogása és az esőcseppek nyugodt, lassú neszezése. Mikor Maxim megszólalt, a hangja halk volt, szelíd és gyöngéd, mintha nem akarná megtörni a csendet.
– Úgy hívtuk ezt a helyet, hogy a Boldog-völgy – suttogta.

Kapcsolódó szócikkek: Maxim de Winder
Zakuro>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Nem baleset történt. Rebecca nem fulladt bele a tengerbe. Én öltem meg. Akkor éjszaka agyonlőttem odalent a csónakházban. A holttestét kivittem a kajütbe, a vitorlást kihúztam és elsüllyesztettem. Ott, ahol ma megtalálták. Rebecca holttestét találták meg ma délután… Most nézz a szemembe, és mondd, hogy szeretsz.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maxim de Winder · Mrs. de Winter