!

Matthew Cuthbert személy

L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
L. M. Montgomery: Anne az élet iskolájában
L. M. Montgomery: Anne of Green Gables
L. M. Montgomery: The Alpine Path
Sarah McCoy: Marilla of Green Gables
!

Matthew Cuthbert (Richard Farnsworth)


Idézetek

>!
SophieOswald

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Nos hát, én jobban örülök neked, mint akár egy tucat fiúnak – veregette meg Matthew Anne kezét. – Ne feledd, egy tucat fiúnál is jobban. Nos hát, végül is nem egy fiú nyerte el az Avery-ösztöndíjat, ugye? Hanem egy lány… az én lánykám… az, akire olyan büszke vagyok.
Szokott félénk mosolyával nézett Anne-ra, aztán bement a legelőre.

313. oldal (Könyvmolyképző) - A hírnévről szőtt édes ábránd

Kapcsolódó szócikkek: Anne Shirley · Matthew Cuthbert
>!
SophieOswald

Amikor Marilla kiment, a szokott sarokban némán üldögélő Matthew Anne vállára tette a kezét:
– Ne mondj le minden regényességről, Anne! – súgta bátortalanul. – Túl sok persze nem jó, de egy kevés igazán nem árt. Hallgass rám, őrizz meg egy keveset!

246. oldal (Könyvmolyképző) - A bajba jutott astolati liliom

Kapcsolódó szócikkek: Anne Shirley · Matthew Cuthbert
>!
Cheril

A kislány azóta figyelte, hogy elhaladt mellette, és most is követte a tekintetével. Matthew nem nézett rá, de ha ránézett volna, akkor sem látta volna, milyen is valójában. Egy átalogs megfigyelő azonban egy tizenegy év körüli, nagyon rövid, nagyon szoros és nagyon csúnya sárgásfehér gyapjúszövetből készült ruhába öltözött kislányt látott volna, akinek kifakult, valaha barna zsirárdikalap ült a fején. A kalap alól minden tévedést kizárva két vastag, hosszú vörös hajfonat bukkant elő. Apró arca fehér volt és vékony, telis-tele szeplőkkel, szája, szeme nagy, ez utóbbi bizonyos megvilágításban vagy hangulatban zöldnek, máskor szürkének tetszett.
Ennyit láthatott volna egy átlagos megfigyelő, de egy éles szemű még azt is észrevette volna, hogy a kislány álla hegyes és határozott, hogy óriási szeme elevenséget és életerőt sugároz, hogy ajkának lágy vonala kedves és kifejező, homloka pedig széles és telt, egyszóval a mi jó ítélőképességgel megáldott megfigyelőnk arra a következtetésre jutott volna, hogy nem mindennapi lélek szorult ebbe a gazdátlan gyermeklányba, akitől a félénk Matthew Cuthbert oly nevetségesen rettegett.

17. oldal (Könyvmolyképző Kiadó, 2008) - Matthew Cuthbertet meglepetés éri

Kapcsolódó szócikkek: Anne Shirley · Matthew Cuthbert
>!
BZsofi +SP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Attól fogva, hogy az első kankalinok kidugták a fejecskéjüket, Anne egyetlen héten sem mulasztotta volna el, hogy kilátogasson Matthew sírjához. Avonlea-ben – Marilla kivételével – már jószerével mindenki megfeledkezett a félénk, szótlan és jelentéktelen Matthew Cuthbertről, csak Anne szívében nem halványult el az emléke. Amíg él, nem felejti el a kedves idős embert, akitől először kapta meg azt a szeretetet és megértést, amire egész kietlen gyermekkorában vágyott.

149. oldal, Kezdődik a szünidő (Európa, 1993)

>!
Lancaster

Ó, Anne, tudom, hogy néha talán szigorúbb és keményebb voltam veled, de nem szabad azt hinned, hogy ettől kevésbé szerettelek Matthew-nál. Most akarom elmondani, amíg képes vagyok rá. Soha nem jött könnyen a számra az, ami a szívemet nyomta, de ilyenkor mégis egyszerűbb. Olyan nagyon szeretlek, mintha a saját vérem volnál, és amióta idekerültél a Zöldmanzárdos-házba, te vagy az én örömöm és vigaszom.

317. oldal (Könyvmolyképző) - A Nagy Kaszás lesújt

Kapcsolódó szócikkek: Anne Shirley · Marilla Cuthbert · Matthew Cuthbert
>!
csucsorka P

„I should say not. What good would she be to us?”
„We might be some good to her,” said Matthew suddenly and unexpectedly.

CHAPTER III. Marilla Cuthbert is Surprised

Kapcsolódó szócikkek: Matthew Cuthbert
Hirdetés
>!
negyvenketto P

– Szavamra, ez legfeljebb csak szállásszámba megy – dünnyögte magában, miközben a vadrózsabokrokkal szegélyezett, jól kitaposott füves ösvényen gyalogolt. – Nem csoda, hogy Matthew és Marilla egy kissé fura népek, hisz' ott laknak magányosan, távol mindenkitől. Az erdő nem embernek való társaság, bár isten a megmondhatója, hogy ha az volna, akkor nem volna hiányuk szórakozásban. Én már inkább az embereket nézem. Igaz, ami igaz, úgy látszik, ők beérik ezzel is, de hát, gondolom, megszokhatták már ennyi év alatt. Ahogy az egyszeri ír mondja, nincs, amihez az ember gyereke hozzá ne szokna, az akasztást is beleértve.

8-9. oldal (Könyvmolyképző) - Mrs. Rachel Lynde-et meglepetés éri

Kapcsolódó szócikkek: Marilla Cuthbert · Matthew Cuthbert · Rachel Lynde · vadrózsa
>!
Bettina0123

– Életemben ez volt az első, amit a képzelet sem tökéletesíthetett. Megelégedéssel töltött el itt – és kezét a mellére szorította –, és egy különös, furcsa fájdalmat ébresztett, ami azért nagyon kellemes volt. Érzett-e valaha is ilyet, Mr. Cuthbert?
– Nos hát amennyire vissza tudok emlékezni, nemigen.

25. oldal (Könyvmolyképző) - Matthew Cuthbertet meglepetés éri

Kapcsolódó szócikkek: Anne Shirley · Matthew Cuthbert
>!
csillagka P

– Hogy hívják azt a muskátlit az ablakpárkányon, kérem?
– Almaillatú muskátli.
– Ó, én nem a fajtájára voltam kíváncsi. Inkább a nevére, amit ön adott neki. Vagy nem adott még nevet neki? Akkor megengedi, hogy én adjak neki nevet? Hívhatom – lássuk csak, hogyan is – mondjuk Piroskának? Csak addig, amíg itt vagyok? Nagyon kérem!
– Ó, egek, nekem aztán édes mindegy! De nem érem fel józan ésszel, hogy mi értelme egy muskátlit elnevezni!
– Jaj, én úgy szeretem, ha valaminek neve van, még ha az egy muskátli is. A névtől olyanokká válnak, mint az emberek. Egyébként is, honnan tudjuk, nem sérti-e egy muskátli érzéseit, ha csak muskátlinak hívjuk, semmi másnak?

43. oldal (Könyvmolyképző) - Ébredés a Zöldmanzárdos-házban

Kapcsolódó szócikkek: Anne Shirley · Matthew Cuthbert · muskátli
>!
ptagi P

Bárcsak olyan lenne, mint más férfiak és kiöntené nekem, ami a szívét nyomja.

44. oldal (Könyvmolyképző) - Ébredés a Zöldmanzárdos-házban

Kapcsolódó szócikkek: Marilla Cuthbert · Matthew Cuthbert
1 hozzászólás