Márta személy

Ittzés Laura: Nyolc perc

Idézetek

Chöpp >!

A legfájdalmasabb, ha megérted, hogy végig, végig, mindvégig csak használva voltál. Nem voltál senki a másik számára. Illetve dehogynem, nagyon is voltál, csak nem valaki, hanem valami. Tárgy voltál, kellettél valamire. Csak a használati értéked számított. Amikor az megszűnt, megszűntél te is.
Ha olyan lép át feletted, aki mindent tudott rólad, az olyan, mintha maga Isten feledkezett volna meg a személyedről. Ha nem szeret téged az, aki bensőségesen ismer, hogyan tarthatna téged számon az, akit még te sem ismersz? Hogy lehet szégyen nélkül mesélni erről valakinek, akit mindig is szerettek?

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csalódás · Márta
Chöpp >!

Mert nem egy konkrét esemény miatt csúszik ki a lábunk alól a talaj. A dolgok alattomos összefonódottságban tekerednek a testünkre. Először csak a lábunkra, aztán a karunkra, majd a nyakunkra, végül magukkal rántanak minket a mélybe. Végig azt hisszük, van még időnk visszafordítani a történéseket. Aztán már csak a zuhanást érzékeljük.

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Márta
Zetsuen>!

De tévedett mindenki, az egész szent bagázs, mert üres felettünk az ég, és halottak a csillagok.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Márta
pelika_Bp>!

– Mit csináljak?
– Keresgélj.
– De mit, az istenért?
– Úgy nem kunszt keresni, hogy tudod, mit keresel.
Nem kunszt, nem kunszt. Négykézlábra állok, így legalább biztonságban érzem magam, mert nem fogok megszédülni. Remélem, hogy elsőre egy bilit találok, az jelentősen növelné a biztonságérzetemet.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Márta
Chöpp >!

biztos, ami sicher

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Márta
Anibell P>!

Ahányszor hazajövök Magyarországra, mindig meglátogatom, mert egy vele való diskurálás felér egy teljes évi brémai társasági élettel.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Márta
1 hozzászólás