Mark Renton személy

Irvine Welsh: Pornó
Irvine Welsh: Trainspotting
Irvine Welsh: Skagboys
Irvine Welsh: Ragasztó
!

Mark Renton – Ewan Mcgregor


Idézetek

krlany IP>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

A társadalom hazug és csavaros logikával megpróbál magába szívni és megváltoztatni mindenkit, akinek a viselkedése eltér a nagy átlagétól. Mert tegyük fel, tisztában vagyok a dolog összes előnyével és hátrányával, tudom, hogy rövid lesz tőle az életem, de szellemi képességeim teljes birtokában ésatöbbi, ésatöbbi, mégis úgy döntök, hogy heroinozni akarok. Nem fogják megengedni nekem. Nem fogják engedni, mert azzal saját vereségüket ismernék el. Pedig csak egyszerűen nem azt választod, amit ők nyújtani tudnak. Válassz minket. Válaszd az életet. Válaszd a jelzáloghitelt; válaszd a mosógépet; válaszd az autót; válaszd a fotelt, ahonnan kényelmesen nézheted azokat az agyelszívó, lélekölő vetélkedőket, miközben szemét kaját tömhetsz a pofádba. Válaszd azt, hogy elevenen elrothadsz, hogy öregségedre magad alá pisálsz és szarsz egy otthonban, hogy csak egy kurva nagy szégyellnivaló terhet jelentesz azoknak az önző, elbaszott kölyköknek, akiket a világra hoztál. Válaszd az életet.
Hát jó, azt választom, hogy nem az életet választom.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
ludovika>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Mindegy, vakációzó kurvák vagyunk mind.

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
schummyka>!

Nekem mindig is jobban bejöttek a párkapcsolatok, mint az egyéjszakás kalandok, még ha nem is igazán brillíroztam e téren. De amikor az ember találkozik valakivel, akkor nem számít, hányszor cseszte már el a dolgot, mindig arra gondol, hogy… hogy igen, ő az igazi. Túlzottan erősen él bennünk a remény, és egyetlen percre sem tudunk belegondolni a lehetséges végkimenetelekbe.

360. oldal (Konkrét Könyvek, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton · párkapcsolat
moondog>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Itt nem segítségről van szó, hanem a létezésről. Ha skótnak lenni egy dolgot jelent, akkor az az, hogy szétkúrod magad. A mi szemünkben bekábulni nem csak jó móka, és még csak nem is alapvető emberi jog. Ez egy életforma, egy politikai filozófia. Robbie Burns is megmondta: whisky és szabadság együtt járnak. Akármi történik is a jövőben a gazdasággal, akármelyik kibaszott kormány kerül hatalomra, mi mindenképpen vedelni fogunk, és nyomjuk magunkba az anyagot, efelől nyugodt lehetsz.

ÓCEÁN - Dezertőrök

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
Sárhelyi_Erika I>!

A sereg olyan, mint a narkó. Csak az a különbség, hogy ha narkós vagy, nem lőnek rád olyan gyakran. Inkább te vagy az, aki lődöz.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
Morn>!

A drog úgyis szar. Az első alkalom a legjobb. Utána csak hajszolod azt az élményt.

624. oldal, Aszály - A rehab napló - 25. nap (Cartaphilus, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: kábítószer, drog · Mark Renton
Hirdetés
schummyka>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

A Beteg Srác felhúzza a dzsekije ujját, karján látszanak a nedvedző tűnyomok.
– Soha többet nem nyúlok ehhez a szarhoz. Mától kezdve tiszta vagyok, bazmeg. – Sebzett pofával néz rám, úgy ahogy olyankor szokott, amikor baszásra vagy anyagi juttatásokra próbálja rávenni az embereket. Majdnem hiszek neki.

69. oldal (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Beteg Srác · Mark Renton
schummyka>!

A lány neve Dianne. Renton úgy véli, hogy csinosnak véli a csajt. Szükséges az ilyen minősítés, mert múltbéli élményeiből már megtanulta, hogy sose bízzon meg egészen az ítéletében, amikor vegyi anyagok kóvályognak a testében és agyában.

164. oldal, Újabb leszokás (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Dianne · Mark Renton
schummyka>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Ha lány lesz, akkor csak küldd vissza, ahonnan jött – ismétli Begbie hadarva. Kezd hatni rá a pia. A fasz tudja, ez is mióta dönti már egyfolytában.
– Ez a beszéd, Franco. – A Beteg Srác megpaskolja Begbie hátát, próbálja adni alá a lovat, hátha megereszt még egypár igazi Begbie-féle aranyköpést. Merthogy gyűjtjük a legostobább, legerőszakosabb és legnőgyűlölőbb megnyilvánulásait, mivel ezek nagyszerűen felhasználhatóak arra, hogy utánozzuk, amikor nincs velünk. Olyankor be lehet szarni a görcsös röhögéstől. ÉS még tétje is van a játéknak: időnként elgondolkozunk azon, hogy reagálna, ha megtudná, mit csinálunk. A Beteg Srác mostanában még fintorogni is szokott a háta mögött. Egy szép napon valaki túl messzire megy, vagy ő, vagy én, vagy mind a ketten, és akkor Begbie lesújt ránk ököllel és üveggel, vagy hódolhatunk a „baseballütő uralmának”, hogy egyik kedvenc szófordulatával éljek.

202. oldal, Szívás - Bírósági tragédia (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Begbie · Beteg Srác · Mark Renton
Andrée P>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Szenvedek a piámmal, rosszul vagyok tőle. Hernyó Királynő elég féltékeny ribanc, úgy tűnik, nem szereti, ha más drogok próbálnak beférkőzni a felségterületére, és Szittyó Hercegnőt különösen utálja.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton