!

Mark Renton személy

Irvine Welsh: Pornó
Irvine Welsh: Trainspotting
Irvine Welsh: Skagboys
!

Mark Renton – Ewan Mcgregor


Idézetek

>!
krlany I+SMP

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

A társadalom hazug és csavaros logikával megpróbál magába szívni és megváltoztatni mindenkit, akinek a viselkedése eltér a nagy átlagétól. Mert tegyük fel, tisztában vagyok a dolog összes előnyével és hátrányával, tudom, hogy rövid lesz tőle az életem, de szellemi képességeim teljes birtokában ésatöbbi, ésatöbbi, mégis úgy döntök, hogy heroinozni akarok. Nem fogják megengedni nekem. Nem fogják engedni, mert azzal saját vereségüket ismernék el. Pedig csak egyszerűen nem azt választod, amit ők nyújtani tudnak. Válassz minket. Válaszd az életet. Válaszd a jelzáloghitelt; válaszd a mosógépet; válaszd az autót; válaszd a fotelt, ahonnan kényelmesen nézheted azokat az agyelszívó, lélekölő vetélkedőket, miközben szemét kaját tömhetsz a pofádba. Válaszd azt, hogy elevenen elrothadsz, hogy öregségedre magad alá pisálsz és szarsz egy otthonban, hogy csak egy kurva nagy szégyellnivaló terhet jelentesz azoknak az önző, elbaszott kölyköknek, akiket a világra hoztál. Válaszd az életet.
Hát jó, azt választom, hogy nem az életet választom.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
>!
moondog

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Itt nem segítségről van szó, hanem a létezésről. Ha skótnak lenni egy dolgot jelent, akkor az az, hogy szétkúrod magad. A mi szemünkben bekábulni nem csak jó móka, és még csak nem is alapvető emberi jog. Ez egy életforma, egy politikai filozófia. Robbie Burns is megmondta: whisky és szabadság együtt járnak. Akármi történik is a jövőben a gazdasággal, akármelyik kibaszott kormány kerül hatalomra, mi mindenképpen vedelni fogunk, és nyomjuk magunkba az anyagot, efelől nyugodt lehetsz.

ÓCEÁN - Dezertőrök

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
>!
ludovika

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Mindegy, vakációzó kurvák vagyunk mind.

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
>!
schummyka

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

A Beteg Srác felhúzza a dzsekije ujját, karján látszanak a nedvedző tűnyomok.
– Soha többet nem nyúlok ehhez a szarhoz. Mától kezdve tiszta vagyok, bazmeg. – Sebzett pofával néz rám, úgy ahogy olyankor szokott, amikor baszásra vagy anyagi juttatásokra próbálja rávenni az embereket. Majdnem hiszek neki.

69. oldal (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Beteg Srác · Mark Renton
>!
Sárhelyi_Erika IP

A sereg olyan, mint a narkó. Csak az a különbség, hogy ha narkós vagy, nem lőnek rád olyan gyakran. Inkább te vagy az, aki lődöz.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
>!
schummyka

Ha narkós vagy, csak azzal törődsz, hogy lőjél. Viszont ha leálltál, egy csomó dologgal foglalkozol. Ha nincs pénzed, nem tudsz berúgni. Ha van pénzed, túl sokat iszol. Nem tudsz nőt szerezni, nincs numera. Szerzel egy nőt, aztán túl sok a balhé. lépni se tudsz, hogy ne lógna a nyakadon. Ha meg nem, akkor elcseszed, és még te érzed magad hibásnak. Parázol a számlák miatt, a kaja miatt, a zsernyákok miatt, hogy megvernek ezek a náci jambo gecik, csupa olyan dolog miatt, amire nagy ívben baszol, ha rendesen ráállsz narkóra. Akkor csak egy dolog miatt parázol. Ilyen egyszerű az egész. Érted, amit mondok? – Renton leáll, hogy megolajozza a beszélőjét.

161. oldal, Újabb leszokás - Az első numera hosszú kihagyás után (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton
Hirdetés
>!
schummyka

– Spud, kukkold csak meg azt a kövér barmot. Nyomorult dagadék. Én nem veszem be azt a sok szarságot, hogy az egész az anyagcsere és a mirigyek miatt van. Mikor a tévében Etiópiáról van szó, ott sose látsz ilyen kövér szemeteket. Azoknak ott talán nincsenek mirigyeik? Na ne hantázzunk.

162. oldal, Újabb leszokás (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Mark Renton · Spud
>!
schummyka

A lány neve Dianne. Renton úgy véli, hogy csinosnak véli a csajt. Szükséges az ilyen minősítés, mert múltbéli élményeiből már megtanulta, hogy sose bízzon meg egészen az ítéletében, amikor vegyi anyagok kóvályognak a testében és agyában.

164. oldal, Újabb leszokás (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Dianne · Mark Renton
>!
schummyka

Eszébe jutott, hogy még sosem feküdt le olyannal, akinek gyereke volt. Ettől a gondolattól kissé furcsán érezte magát.
Bár érezte, hogy mások is vannak a lakásban, nem érezte a pisi, hányás és hintőpor csecsemőkre jellemző szagát.

167. oldal, Újabb leszokás (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: gyermek · Mark Renton
>!
schummyka

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Egy zsaru int neki, hogy nyomás.
– Sajnálom haver – mondom, és tetűnek érzem magam.
– Nem gond, haver… legalább leállok a heroinnal, Saughtonban meg fasza a hasis. Szóval érted, laza lesz… – mondja, azzal egy szarfejű zsernyák elvezeti.

198. oldal, Szívás - Bírósági tragédia (Cartaphilus, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: cannabis/marihuána/hasis · Mark Renton · Spud