Maine helyszín

Stephen King: Az
Stephen King: Cujo
Stephen King: Halálos árnyék
Joseph Heller: Isten tudja
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Atlantisz gyermekei
Stephen King: A holtsáv
John Irving: Árvák hercege
Richard Gallagher: A halálra ítélt szakasz
Sinclair Lewis: Babbitt
Károlyi Amy: Születésem története
Stephen King: Rémálmok bazára
Dan Brown: Eredet
Stephen King: Az intézet
Stephen King: Emelkedés

Idézetek

Carmilla >!

– Hová való vagy?
Mazursky felállt és ismét az ajtórácsnak dőlt.
– New York.
– Akkor nem csoda, hogy ilyen seggfej vagy.
– És te?
– Maine-ből jöttem, egy Houlton nevű kisvárosból. Hallottál már róla?
– Nem ismerhetek minden tetűfészket.

145. oldal (Zrínyi, 1986)

Kapcsolódó szócikkek: Maine · New York
KingucK P>!

– A veszettség miatt – mondta Crandall. – Maine-ben mostanság igen gyakori. Két évvel ezelőtt innen délebbre megveszett egy hatalmas vén bernáthegyi, és négy embert megölt. Pokoli cirkusz volt. Nem kapta meg az oltást. Ha azok a hülye népek beoltatták volna, soha nem történik ilyesmi…

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: bernáthegyi · Cujo · Jud Crandall · Maine
KingucK P>!

Végighajtott hát a 9-es úton a Haven nevű falucska házainak álmos fészkén keresztül, majd ráfordult a 7-esre. Lassan világosodott. Aztán a tábla. Pontosan ugyanolyan, mint a többi hatszáz Maine állam városkáinak határán, mégis hogy összeszorult a szíve tőle!
Penobscot
megye
D
Ε
R
R
Y
Maine állam

8. fejezet - Georgie szobája és a ház a Neibolt utcában - 1.

Kapcsolódó szócikkek: Derry · Haven, Maine, USA · Maine · Richie Tozier
KingucK P>!

– Még Minneapolisban vagyunk?
A lány elnevette magát.
– Aligha. És ez itt már nem Kansas, Totó. Maine-ben vagyunk. A világ végén. Legalábbis Maureen szerint.

AZ OKOS GYEREK - 9.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas David Ellis · Maine · Maureen Alvorson
Carmilla >!

Katharine az eladott családi ház köteles részéből nagy öreg házat vásárolt Maine államban, közel Kanadához. A rátalálás, a renoválás, az újjáépítés és berendezés folyamata felnőtté érleli a retardált lelket, és tapasztalattal, élménnyel látja el a kitörni készülő írót. Ezek Katharine Hathaway tanulóévei, színtelen kislányként veszi a házat, és kifejlett személyiségként költözik bele.

196. oldal, Az ismeretlen - Katharine Butler Hathaway (Magvető, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: Maine
KingucK P>!

Liz kérdőn és kissé rémülten Thadre nézett. Azután mindketten rápillantottak a hamis sírkőre, amely New York Cityből, a People egész évi otthonából érkezett a Maine állambeli Castle Rockba, Thad és Liz Beaumont nyári otthonába.
Tekintetükben a meghökkenés és a kissé mosolygós csodálkozás keveréke. Thad szeme újra és újra visszatért az évszámok alatti egyetlen mondathoz.
Nem valami kedves fickó

I. 1. Azt írja a "People"

Kapcsolódó szócikkek: Castle Rock · Liz Beaumont · Maine · Thad Beaumont
Hirdetés
KingucK P>!

Vic elhatározta: többé nem néz hátra. Úgy érezte, nem élt igazi életet, azt sem tudta, mi végre van a világon mindaddig, amíg Donnával le nem költöztek Maine-be. Most elfogta a rettegés, mintha New York az elmúlt három évben csakis rá fenekedett volna, arra várva, hogy ismét a karmai közé kerítse.

Kapcsolódó szócikkek: Donna · Maine · New York · Vic Trenton
Lunemorte P>!

Cleaves Mills a valóságban nagyjából egy főutcából állt, a kereszteződéseken jelzőlámpával (este hat után mind villogóra váltott), vagy két tucat üzletből és egy kis cipőüzemből. Mint az Oronót körülvevő városok többségében – Oronóban volt Maine állam egyeteme –, a gazdaság azt szolgáltatta, amit a diákok fogyasztanak: sört, bort, benzint, rock'n'roll zenét, büféételt, drogot, zöldséget, lakást, mozit. A mozi neve Árnyék volt.

Kapcsolódó szócikkek: Maine · Oronó
KingucK P>!

Amikor tizenkilenc évesen a Maine-i Egyetemre jártam, gyakran vezettem Oronótól a parányi Durhamig, amelyet a könyveimben általában Harlowként szerepeltetek. Ezt az utat nagyjából minden harmadik hétvégén megtettem, többnyire azért, hogy meglátogassam a barátnőmet, és olykor anyámat is. Egy ’61-es Ford kombim volt, soros hathengeres, háromfokozatú kormányváltóval (ha nem tudod, miről van szó, kérdezd meg az apádtól). A kocsit használtan kaptam David bátyámtól.

Előszó

Kapcsolódó szócikkek: Durham, Maine · Harlow · Maine · Orono, Maine
KingucK P>!

Julian Vernonnak nem volt szüksége a Jakab-bibliára ahhoz, hogy tudja, mit jelent irgalmas szamaritánusnak lenni. A Maine állambeli Readfieldben, egy kicsiny, 2400 fős településen nőtt fel, ahol a felebaráti szeretet és segítségnyújtás a mindennapok része volt, és ahol az idegenek is felebarátnak számítottak. Ezt a világlátást senkinek sem kellett a szájába rágni, ugyanis hamar megtanulta az anyjától, az apjától és a fivéreitől.

A 81-es mérföldkőnél - 3. JULIANNE VERNON (’05-ÖS DODGE RAM)

Kapcsolódó szócikkek: Julian Vernon · Maine