!

Maine helyszín

Stephen King: Az
Stephen King: Halálos árnyék
Joseph Heller: Isten tudja
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Atlantisz gyermekei
Stephen King: A holtsáv
John Irving: Árvák hercege
Richard Gallagher: A halálra ítélt szakasz
Károlyi Amy: Születésem története
Stephen King: Rémálmok bazára
Dan Brown: Eredet

Idézetek

>!
Lunemorte MP

Cleaves Mills a valóságban nagyjából egy főutcából állt, a kereszteződéseken jelzőlámpával (este hat után mind villogóra váltott), vagy két tucat üzletből és egy kis cipőüzemből. Mint az Oronót körülvevő városok többségében – Oronóban volt Maine állam egyeteme –, a gazdaság azt szolgáltatta, amit a diákok fogyasztanak: sört, bort, benzint, rock'n'roll zenét, büféételt, drogot, zöldséget, lakást, mozit. A mozi neve Árnyék volt.

Kapcsolódó szócikkek: Maine · Oronó
>!
Carmilla 

– Hová való vagy?
Mazursky felállt és ismét az ajtórácsnak dőlt.
– New York.
– Akkor nem csoda, hogy ilyen seggfej vagy.
– És te?
– Maine-ből jöttem, egy Houlton nevű kisvárosból. Hallottál már róla?
– Nem ismerhetek minden tetűfészket.

145. oldal (Zrínyi, 1986)

Kapcsolódó szócikkek: Maine · New York
>!
Ninácska P

– Maine államban – mondta egyszer a professzor Homernak – mindig beáznak a cipők. Ez kikerülhetetlen tény. A te módszered, Homerom, hogy kiteszed az ablakpárkányra, hátha megszárad a halavány, ámde ritka maine-i napsütésben, becsülni való pozitív gondolkodásra és derűlátásra vall. Csakhogy beázott cipők esetén az általam javallott módszer, amely nem függ az időjárástól, Maine-ben legalábbis megbízhatóbb hőforrást alkalmaz: nevezetesen a kazánt. Ha meggondolod, hogy a cipők rendszerint esős napokon áznak be, tehát amikor nemigen látjuk a napot, akkor megérted, hogy az általam preferált módszernek vannak bizonyos előnyei.

19-20. oldal (Cartaphilus, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Maine
>!
Carmilla 

Katharine az eladott családi ház köteles részéből nagy öreg házat vásárolt Maine államban, közel Kanadához. A rátalálás, a renoválás, az újjáépítés és berendezés folyamata felnőtté érleli a retardált lelket, és tapasztalattal, élménnyel látja el a kitörni készülő írót. Ezek Katharine Hathaway tanulóévei, színtelen kislányként veszi a házat, és kifejlett személyiségként költözik bele.

196. oldal, Az ismeretlen - Katharine Butler Hathaway (Magvető, 1984)

Kapcsolódó szócikkek: Maine
>!
Aurore 

Büszke voltam, mint a páva, hiszen egy akkora királysággal kezdtem, mint Vermont, és megteremtettem egy akkora birodalmat, mint Maine állam!
Innen már nem mehettem máshová, csak lefelé.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maine · Vermont
>!
KingucK

Liz kérdőn és kissé rémülten Thadre nézett. Azután mindketten rápillantottak a hamis sírkőre, amely New York Cityből, a People egész évi otthonából érkezett a Maine állambeli Castle Rockba, Thad és Liz Beaumont nyári otthonába.
Tekintetükben a meghökkenés és a kissé mosolygós csodálkozás keveréke. Thad szeme újra és újra visszatért az évszámok alatti egyetlen mondathoz.
Nem valami kedves fickó

I. 1. Azt írja a "People"

Kapcsolódó szócikkek: Castle Rock · Liz Beaumont · Maine · Thad Beaumont
Hirdetés
>!
Kissasszony

Régi fényképek villantak fel a falon:
Egy kreacionista hirdetőtábla, amely egykor a Times Square felett harsogta: NE HAGYD, HOGY MAJMOT CSINÁLJANAK BELŐLED! LE DARWINNAL!
Egy útjelzőtábla Maine-ben: KERÜLD EL A TEMPLOMOT. TÚL ÖREG VAGY AHHOZ, HOGY HIGGY A MESÉKBEN .
És még egy: VALLÁS: MERT GONDOLKODNI NEHÉZ.
Hirdetés egy magazinban: ATEISTA BARÁTAINKNAK: HÁLA ISTENNEK, TÉVEDTEK!
És végül egy tudós a laborban a következő feliratú pólóval: KEZDETBEN TEREMTÉ EMBER AZ ISTENT.

Kapcsolódó szócikkek: Maine · Times Square
>!
KingucK

– A veszettség miatt – mondta Crandall. – Maine-ben mostanság igen gyakori. Két évvel ezelőtt innen délebbre megveszett egy hatalmas vén bernáthegyi, és négy embert megölt. Pokoli cirkusz volt. Nem kapta meg az oltást. Ha azok a hülye népek beoltatták volna, soha nem történik ilyesmi…

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: bernáthegyi · Cujo · Jud Crandall · Maine
>!
KingucK

Amikor tizenkilenc évesen a Maine-i Egyetemre jártam, gyakran vezettem Oronótól a parányi Durhamig, amelyet a könyveimben általában Harlowként szerepeltetek. Ezt az utat nagyjából minden harmadik hétvégén megtettem, többnyire azért, hogy meglátogassam a barátnőmet, és olykor anyámat is. Egy ’61-es Ford kombim volt, soros hathengeres, háromfokozatú kormányváltóval (ha nem tudod, miről van szó, kérdezd meg az apádtól). A kocsit használtan kaptam David bátyámtól.

Előszó

Kapcsolódó szócikkek: Durham, Maine · Harlow · Maine · Orono, Maine
>!
KingucK

Julian Vernonnak nem volt szüksége a Jakab-bibliára ahhoz, hogy tudja, mit jelent irgalmas szamaritánusnak lenni. A Maine állambeli Readfieldben, egy kicsiny, 2400 fős településen nőtt fel, ahol a felebaráti szeretet és segítségnyújtás a mindennapok része volt, és ahol az idegenek is felebarátnak számítottak. Ezt a világlátást senkinek sem kellett a szájába rágni, ugyanis hamar megtanulta az anyjától, az apjától és a fivéreitől.

A 81-es mérföldkőnél - 3. JULIANNE VERNON (’05-ÖS DODGE RAM)

Kapcsolódó szócikkek: Julian Vernon · Maine