!

Madame Cvikker személy

Tudor Hushpush: A kviddics évszázadai

Idézetek

>!
Lahara ISP

Figyelmeztetés: Aki eltépi, szétszakítja, megcsonkítja, összegyűri, behajtja, olvashatatlanná teszi, elrútítja, összemaszatolja, beszennyezi, dobálja, elejti vagy bármely egyéb módon megrongálja ezt a könyvet, illetve nem a megfelelő óvatossággal és tisztelettel bánik vele, az a tőlem telhető legszörnyűbb megtorlásra számíthat.

1. oldal, Irma Cvikker könyvtáros figyelmeztetése (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: könyv · könyvtáros · Madame Cvikker
3 hozzászólás
>!
Frank_Spielmann I

Bevallom, nem volt könnyű rávennem Madam Cvikkert, hogy váljon meg az egyik rábízott könyvtől, engedje, hogy lemásoljuk és szélesebb körben terjesszük azt. Mikor elmondtam, hogy a művet muglik számára is hozzáférhetővé kívánjuk tenni, könyvtárosnőnk átmenetileg elvesztette beszélőképességét, és hosszú percekig nem mozdult, nem is pislogott. Miután magához tért, együttérző figyelmességgel érdeklődött józan eszem holléte felől.

7. oldal, Előszó (Animus, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Madame Cvikker
>!
Nity

Könyvtárosnőnk, Madame Cvikker elmondása szerint a diákok napi rendszerességgel „mancsolják, nyálazzák, és minden módon bántalmazzák” a kötetet – márpedig ez a legnagyobb olvasói elismerés jele.

Kapcsolódó szócikkek: Madame Cvikker
Hirdetés
>!
Belle_Maundrell 

Jómagam tavaly egy alkalommal szórakozottságomban firkálgatni kezdtem a Teóriák a transzszubsztanciális transzformációról egyik példányába, mire a nyomdatermék harcias hévvel csapkodni kezdte a fejemet. Kérem, bánjanak óvatosan ezzel a könyvvel! Ne tépjék ki a lapjait, ne pottyantsák a fürdőkád vizébe, mert könnyen megeshet, hogy Madam Cvikker ott helyben lecsap a gondatlan olvasóra, és nagy összegű büntetést követel tőle.

Kapcsolódó szócikkek: Madame Cvikker
>!
Belle_Maundrell 

A nyájas olvasó megtévesztése volna azt állítani, hogy magyarázatom meghallgatása után Madam Cvikkert már nem zavarta, hogy muglikézre kell adnia egy könyvtári könyvet. Több alternatív megoldást is javasolt, pl.: adjam a Comic Relief munkatársainak tudtára, hogy porig égett a könyvtár, vagy hogy hirtelen elhaláloztam, és sajnos nem végrendelkeztem. Miután közöltem Madam Cvikkerrel, hogy eredeti elképzelésemet célravezetőbbnek tartom, kelletlenül beleegyezett a könyv kiszolgáltatásába; mikor azonban sor került annak átadására, önuralma cserben hagyta, s ujjait egyenként kellett lefejtenem a könyv gerincéről.

8. oldal, Előszó

Kapcsolódó szócikkek: Madame Cvikker