!

Lyndon B. Johnson személy

David Talbot: A két Kennedy
Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Kate Andersen Brower: A rezidencia
Göbölyös N. László: Hatvannyolc! – mozaikok egy igazi forradalomról

Idézetek

>!
Chöpp 

A jelenlegi elnöknek egyébként… mi is? – Johnson… igen, Johnson a neve. Az amerikaiaknak egyszerűen nincs stílusérzékük.
Gondolta magában Charles André Joseph Marie de Gaulle.

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charles de Gaulle · Lyndon B. Johnson
>!
Amapola P

Az a szóbeszéd járta, hogy Johnson „örökölt” két riporternőt Kennedytől. „Néha megemlítette az egyiket vagy a másikat, mondván, hogy »talpig nők« vagy »belevaló nők«, sőt, megkapták a legnagyobb dicséretet is, amit általában csak kedvenc kutyája, Yuki részére tartogatott, mégpedig, hogy »helyes kis görények«”, írta Bryant. Jellemző volt azokra az időkre, hogy Lady Bird sztoikusan tűrte, ahogy a férje botrányosan megalázza őt a nyilvánosság előtt.

230. oldal

Kate Andersen Brower: A rezidencia Magánélet a Fehér Házban – Kennedytől Obamáig

Kapcsolódó szócikkek: Lyndon B. Johnson
>!
Amapola P

Johnson szerette az altesti humort, és ha belejött, hatalmas röhögéseket tudott kelteni környezetében. Egy nap eltört egy vécéülőkét, és – ahogy Traphes Bryant, villanyszerelő és kutyagondozó mondta "elszabadult a pokol': Villámgyorsan megrendeltek egy extraméretű, fából készült ülőkét. Szégyenkezés helyett Johnson szinte dicsekedett új, méretre gyártott ülőkéjével férfi barátai előtt, és szakértővé képezte magát a témában. – Tudta az előnyeit és hátrányait minden egyes fajtának. legyen az műanyag, nem műanyag, bambusz, virágos, görög mintás vagy koloniális amerikai stílusú.
Johnson így szólt barátaihoz: – És most senki ne merészelje azt mondani, hogy ez felel meg a nemzet első számú seggének.

142. oldal

Kate Andersen Brower: A rezidencia Magánélet a Fehér Házban – Kennedytől Obamáig

Kapcsolódó szócikkek: Lyndon B. Johnson
>!
sophie P

A comics sem úszta meg a kor politizálódását: készült olyan összeállítás, amelyben Superman szerepét Johnson elnök vette át – SuperLJB néven, de megtalálhatták a szereplők között Csou En-lajt (Fu Man Lai), de Gaulle-t (Gaullefinger), Fidel Castrót (Sicho Kid), és az akkor már bukott, de még tartós nimbuszú Nyikita Hruscsovot (doctor Nyet).

231. oldal

>!
Judit_Sike P

„Ha hallottad Johnson Warrennel és Russell-lel folytatott beszélgetéseit, rá kellett jönnöd, hogy a bizottságot nem azért hozták létre, hogy kiderítse az igazságot a gyilkosságról – jegyzi meg James Galbraith, a Texasi Egyetem Lyndon B. Johnson Közszolgálati Karának politikatörténésze.- Mindennek ellenére nagyon fontos célja volt, mégpedig az, hogy megvédje az elnököt a szélsőjobbtól, amely belehajszolta volna a nukleáris háborúba. Ennek lidércnyomása okozott álmatlan éjszakákat Johnsonnak elnöksége alatt mindvégig.”

342. oldal - Hatodik fejezet - Isten kegyetlen kegyelme

David Talbot: A két Kennedy Jack és Robert élete és felderítetlen halála

Kapcsolódó szócikkek: Lyndon B. Johnson