Lucy Montrose személy

Kerstin Gier: Rubinvörös
Kerstin Gier: Rubinrot
Kerstin Gier: Zafírkék
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Idézetek

Szelén>!

– Feleségül akarsz venni? A Titanicon? Megőrültél?
– Olyan romantikus lenne!
– Kivéve azt a részt, amikor jéghegynek ütközünk. – A nő a férfi mellkasára fektette a fejét, arcát zakójába temette. – Annyira szeretlek – suttogta.
– Leszel a feleségem?
– Igen – felelte a nő, arcát még mindig a férfi mellkasához szorítva. – De csak akkor, ha legkésőbb Queenstownban kiszállunk.

6. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Montrose · Paul de Villiers
Kim_H_Angel>!

– Feleségül akarsz venni? A Titanicon? Megőrültél?
– Olyan romantikus lenne!
– Kivéve azt a részt, amikor jéghegynek ütközünk. – A nő a férfi mellkasára fektette a fejét, arcát zakójába rejtette. – Annyira szeretlek – suttogta.

10. oldal, Előszó

Vany>!

– Szerelmes a fiúba.
– Nem szerelmes.
– De igen. Csak még ő maga sem tudja.
– És akkor te honnan tudod?
– Ó, hát onnan, hogy a fiú egyszerűen ellenállhatatlan. Te jó ég, láttad a szemét? Zöld, akár egy tigrisé. Azt hiszem, nekem is megreszketett kissé a térdem, amikor olyan dühösen rám villantotta.

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Montrose · Paul de Villiers
wustberg>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Meg kellett volna ölnöd, amikor alkalmad nyílt rá – bólintott Paul szomorúan. – Becsapott minket. Figyelj rám! Nincs sok időm, bármelyik pillanatban temportálhatok. De fontos, hogy előbb meghallgass.
– Eszemben sincs! – Gideon zöld szemében harag szikrázott. – Ha tudtam volna, hogy ma itt talállak, magammal hoztam volna egy kémcsövet…
– Hiba volt szövetkezni vele – hadarta Paul. – Lucy kezdettől fogva ellenezte. De én azt hittem, ha segítünk a Szövetségnek ártalmatlanná tenni a grófot… Késő bánat! – Ekkor a gyomrához kapott. Ujjai beleütköztek az összekötözött levélkötegbe, amelyet a kabátjába rejtett. – Tessék! Vidd ezt magaddal, kölyök!
Gideon tétován nyúlt a csomagért. – Ne nevezz többé kölyöknek! Fél fejjel magasabb vagyok nálad.
– A jövendölésnek arról a részéről van szó, amelyet Saint Germain eddig eltitkolt az Őrzők elől. Tanácsos lenne elolvasnod, mielőtt hanyatt-homlok visszarohannál a hőn szeretett grófodhoz, hogy bemárts minket. Ó, te jó ég! Lucy megöl, ha megtudja.
– Ki garantálja nekem, hogy ezek nem hamisítványok?
– Egyszerűen olvasd el őket! Akkor megtudod, miért loptuk el a kronográfot. És miért akartuk megakadályozni, hogy a gróf bezárja a vérkört. – Paul levegőér kapott. – Gideon vigyáznod kell Gwendolynra! – tette hozzá sietve. – Meg kell védened őt a gróftól!
– Bárkitől megvédeném Gwendolynt! – Gideon szemében büszkeség csillant. – De nem tudom, mi közöd van neked ehhez.
– Nagyon is sok közöm van hozzá, fiú! – Paulnak vissza kellett fognia magát, nehogy túl sokat áruljon el. Ha ennek a kölyöknek akár halvány fogalma lenne az egészről… – gondolta.
Gideon karba tette a kezét. – A ti árulásotok miatt Alastiar emberei majdnem megöltek minket a Hyde Parkban. Gwendolynt és engem! Szóval aligha fogod elhitetni velem, hogy számít neked, miként szolgál az egészsége.
– Fogalmad sincs… – Paul elhallgatott. Egyszerűen nem maradt több ideje. – Mindegy. Hallgass ide! – Arra gondolt, amit Lucy mondott, és megpróbált nyomatékosságot csempészni a hagjába. – Egyszerű kérdés – egyszerű válasz: szereted Gwendolynt?
Gideon egy pillanatra sem vette le Paulról a szemét. Tekintetében valami fel-fellobbant, ezt Paul világosan látta. Talán bizonytalanság? Na, szép! A karddal ugyan jól bánt a fiú, ám az érzelmek terén meglehetősen kezdőnek tűnt.
– Gideon! Tudnom kell a választ! – sürgette Paul türelmetlenül.
A fiú arcvonásai hirtelen ellágyultak. – Igen – bökte ki végül.
Paul dühe egy szempillantás alatt elszállt. Lucy előre tudta. Hogyan is vonhatta kétségbe? – Akkor olvasd el a papírokat! – mondta még gyorsan. – Csak akkor értheted meg, valójában miféle szerepet játszik Gwendolyn, és mennyit kockáztat.
Gideon rámeredt. – Ezzel meg mit akarsz mondani?
Paul előrehajolt. – Gwendolyn meghal, ha te nem lépsz közbe. Te vagy az egyetlen, aki képes megakadályozni a tragédiát. És benned megbízik… a jelek szerint.

356-357. oldal

Fay>!

– Nem olyan bonyolult. A te dédnagyapád és az ő üknagyapja ikertestvérek voltak. Tehát a te üknagyapád egyúttal az ő üküknagyapja. – Amikor a nő meglátta a férfi értetlen arckifejezését, felnevetett. – Majd lerajzolom neked.

332. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Montrose · Paul de Villiers
brabiviki>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Szép volt. Úgy gondoltam, lassan itt az ideje, hogy én is hozzájáruljak néhány kenetteljes szóval a beszélgetéshez. De mit is mondhatnék?
Anya, tudom, ki vagy. Gyere, hadd öleljelek meg ?
Lucy, megbocsátom, hogy elhagytál. Akkor most már senki és semmi nem választhat el minket egymástól?
Valami furcsa hangocskát adhattam ki magamból, amelyt Gideon – teljesen jogosan – egy hisztérikus roham kezdeteként értelmezett. Átölelte a vállamat, és megtámasztott, még épp idejében, mert a lábam hirtelen mintha képtelen lett volna tovább tartani a testem a súlyát.

359. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd · Lucy Montrose
4 hozzászólás
Vikiwi>!

Lucy még szélesebben mosolygott. – Hogy is mondja mindig Lady Arista?
Most már én sem bírtam komoly arcot vágni. – Gyermekem, telecsöpögteted itt nekem a jó párnákat! – mondtuk egyszerre.

359. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gwendolyn Shepherd · Lady Arista · Lucy Montrose
dedori>!

– Feltalálták már egyáltalán a papír zsebkendőt? – szipogta végül a nő, és könnyáztatta arcát a férfi felé fordította.
– Fogalmam sincs – felelte a férfi. – De szívesen felajánlok egy korhű textil zsebkendőt, amelybe még monogramot is hímeztek.
– G. M. Talán Grace-től loptad?
– Ő maga adta nekem. Nyugodtan telefújhatod, hercegnőm. – A nő arcán halvány mosoly jelent meg, miközben visszaadta a zsebkendőt. – Tönkretettem. Sajnálom.
– Ugyan már! Ebben a korban, ahol most vagyunk, egyszerűen csak kirakják a napra száradni, és máris újra felhasználható – mondta a férfi. – A lényeg, hogy végre abbahagytad a sírást

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Montrose · Paul de Villiers
Annamarka>!

– Készen állok. És te, hercegnőm?
– Készen állok, ha te is felkészültél.

334. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Montrose · Paul de Villiers
Virág_>!

– Ide figyelj, Lucy! Először is, veled csókolózni körülbelül olyan, mint… mintha zamatos eperbe harapnék. Másodszor, ha ez a Larry Coleman az utamba kerül, orrba nyomom. Harmadszor, sürgősen jegyezd meg, hol hagytuk abba! Pillanatnyilag ugyanis akadt egy aprócska problémánk.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucy Montrose · Paul de Villiers
1 hozzászólás