!

Lu Xiara személy

Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba
Rácz-Stefán Tibor: Kapcsolatpróba

Idézetek

>!
GytAnett P

Ő nem az a lány, aki a földön ülve szomorkodik ahelyett, hogy tenne valamit. Nem hajlandó itt bömbölni egy elveszett lehetőség után, inkább megküzd a másikért.

254. oldal, 31. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lu Xiara
>!
Könyvmolyok_Világa

Túlontúl nehéz a banángeneráció tagjának lenni.
Kívül sárga, belül fehér.
Az emberek kínainak látják, hiszen kívülről az is. Elvárják, hogy ugyanolyanok legyenek a szokásai, feleljen meg a sztereotípiáknak. Nem veszik figyelembe, hogy ő magyar.
Az országban született, egy magyar asszony nevelte fel, csak magyar barátai és haverjai vannak, magyarul álmodik és gondolkodik. Csak a külseje más. Ha bántják, leginkább ezért teszik.
Talán ezért is utálom a szüleimet. Az átkozott génjeik – gondolja Xiara, és keserű epeként tör fel benne a harag

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lu Xiara
>!
Fruzsiv

Nem tudja, mi lesz ezután, de egy dologban biztos. Bármit is hozzon az élet, képesnek kell lennie rá, hogy szembenézzen vele.

300. oldal, 36. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lu Xiara
>!
pveronika

Már gyerekkora óta a tánc volt a menedéke, az egyetlen tevékenység, ami kikapcsol benne minden fájdalmat, minden rossz gondolatot, és nem marad más, csak a zene ritmusának a dübörgése a testében, és a megszülető mozdulatok, melyek által kifejezheti a benne élő zenét.

Kapcsolódó szócikkek: Lu Xiara
>!
M_Annie_99

Ahogy sétálnak és ostobaságokról beszélgetnek, Xiarából előtör az a lány, aki lenni akar, aki vidámnak, szertelennek tűnik.
Élvezi, hogy ez a lány lehet. Még ha tudja is, színjáték csupán.

Kapcsolódó szócikkek: Lu Xiara
>!
Ágas15

– Pont úgy festesz, ahogy elképzeltem Lara Jeant A fiúknak, akiket valaha szerettemben!
– Az egy nagyon jó könyv – magyarázza Hanna Xiarának, aki átül a lány mellé az ágyra, így nem kell forgatni a laptopot. – De a válasz nem helyes, Lara Jean koreai származású, míg Xiara kínai.
– Úgy sajnálom – komorul el rögtön Maya arca. – Nem akartalak megbántani.
– Sokan összekeverik, és hidd el, emiatt nem haragszom – nyugtatja meg gyorsan Xiara, és úgy mosolyog, akár egy jóságos tündér.

107. oldal

Hirdetés
>!
[névtelen]

– Nem győzöm kölcsönadni Hannának a könyveket – mondja Dávid, miközben kicsit közelebb hajol a kamerához, és a hangjából kihallatszik a hitetlenkedés. – De nem gyűri össze egyiket sem. A gerincükön sincs repedés. Mintha a kezébe se vette volna!
– Láttad, hogy olvassa őket? – nevet fel Xiara, és úgy néz Hannára, hogy a lány tudja, most kiderül a titka. Hanna int neki, hogy elhallgattassa, mire Xiara gonosz vigyort villantva folytatja: – Zacskót húz a kezére!
– Ne! – kiált fel Dávid, és a szája elé teszi a kezét, hogy eltakarja a nevetését. – Ez komoly?
Hanna szinte érzi, ahogy a szégyen pírja végigsöpör rajta.
– Haláli vicces, ahogy éjjel tizenegykor a koleszszobában azt hallom, hogy zörög a zacsival – kuncog Xiara is.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Engel Dávid · Kocsis Hanna · Lu Xiara
>!
M_Annie_99

Pontosan tisztában van vele, hogy a szülei meg a magyart nem vágják, hiába élnek itt már húsz éve, mióta eljöttek Kínából egy jobb élet reményében. Ő pedig alig makog kínaiul, csupán pár szót, kifejezést ismer, és azokat sem szívesen használja.
A gondolatra, miszerint nincs egy közös nyelv, amit mindannyian folyékonyan beszélnek, Xiara szívébe fájdalom nyilall.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lu Xiara
>!
M_Annie_99

Most már csak ők hívják az igazi nevén. Csak nekik Xia, míg mindenki másnak Xiara, és ez számára szimbolikus jelentőségű: aki igazán fontos számára, úgy hívja, ahogy szereti, míg ők meg sem próbálják.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lu Xiara
>!
sencs

Az a legnagyobb boldogsága, amikor belép a táncterembe, felhangzik a zene, és elkezdhet mozogni, kiadhatja a felgyülemlett feszültséget, és egyedül vagy a partnerével valami olyat hozhat létre, ami boldoggá és elégedetté teszi. Ilyenkor nincsenek kétségek, sem negatív gondolatok, a szívében csak a szabadság tüze tombol. Eltölti a béke, csak a zene ritmusa dübörög a fejében, és a táncmozdulatok. Ha pedig a koreográfiában egy-egy ugrás következik, azokban a röpke pillanatokban mintha a fellegekben szállna.

27-28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lu Xiara