!

lovaglás esemény

Douglas Adams: Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája
Vavyan Fable: Ezüstegér
Kassai Lajos: Lovasíjászat
Esterházy Péter: Bevezetés a szépirodalomba
Heinrich Mann: IV. Henrik
Astrid Lindgren: Ronja, a rabló lánya
Czeizel Endre: Családfa
C. S. Lewis: The Horse and His Boy
George R. R. Martin: A Dance with Dragons
Leigh Bardugo: Shadow and Bone
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

Idézetek

>!
meacska

Remélem, megbocsátja, hogy kilestem örömódával felérő galoppozását. Ajándéknak érzem, hogy láthattam. És még én is kaptam a boldogságukból. Valamiképpen olyan ez, mintha, nem is tudom hányadikként, magam is részt vettem volna a ló, a virágok, a napsütés, a ravasz illatú levegő és a maga közös szeretkezésében.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lovaglás
>!
Carmilla

    A tenisz, a vívás, a lovaglás, a vitorlázás főleg a jobb módúak sportja, a küzdősportok, valamint a labdarúgás művelői inkább az alsóbb néposztályokból kerülnek ki.

184. oldal, Az ökölvívás és a szociális helyzet összefüggése (Kossuth, 1992)

Czeizel Endre: Családfa Honnan jövünk, mik vagyunk, hová megyünk?

Kapcsolódó szócikkek: futball · küzdősport · lovaglás · tenisz · vitorlázás · vívás
5 hozzászólás
>!
Sli SP

Az egyik úr, de Maurevert, kint a másik teremben, egészen különös hódolattal adózott szomszédja, a nyurga Du Bartas viseltes zekéjének. Az udvaronc tisztelettel tudakozódott: hány hadjáratot vészelt át már ez a durva ruhadarab. A protestáns úr nem szokta meg az iróniát és az üres udvariaskodást, tüstént felhasználta hát az alkalmat, hogy elmélyüljön és elkomorodjék.
– Sokat ültünk lovon. De az ember, még ha a földkerekséget lovagolná is körül, akkor is a halál elé lovagol. Mi ketten nem lovagolunk együtt, Maurevert, de mind a ketten meghalunk.

133. oldal / Első könyv, A Louvre - A királyi lakoma (Európa, 1963)

Kapcsolódó szócikkek: halál · lovaglás
>!
negyvenketto

– Úgy szívom be a nyarat, mint a vadméh a mézet. Egy nagy-nagy nyárkaláccsá gyúrom majd össze, hogy legyen min élnem, ha már… ha már nem lesz nyár többé. Tudod, mi minden van benne?
És elmesélte Birknek, mi minden van benne.
– Egy nagy mézeskalács az egész, napfelkeltékből és áfonyától roskadozó bokrokból és a karod szeplőiből és a folyón csillogó esti holdfényből és csillagos égből és az erdő déli hőségéből, amikor a nap a fenyőkre tűz, és csöndes esti esőkből és mókusokból és nyulakból és jávorszarvasokból és a vadlovainkból és az úszásainkból és a lovaglásainkból, mondom, egy nagy, egybesült kalács mindenből, amitől nyár a nyár!

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: áfonya · erdő · eső · holdfény · jávorszarvas · kalács · lovaglás · méz · mókus · napfelkelte · nyár · nyúl
>!
PandaSára 

Domeric. A quiet boy, but most accomplished. He served four years as Lady Dustin’s page, and three in the Vale as a squire to Lord Redfort. He played the high harp, read histories, and rode like the wind. Horses … the boy was mad for horses, Lady Dustin will tell you. Not even Lord Rickard’s daughter could outrace him, and that one was half a horse herself. Redfort said he showed great promise in the lists. A great jouster must be a great horseman first.

Kapcsolódó szócikkek: Barbrey Dustin · Domeric Bolton · lovaglás · Roose Bolton
>!
PandaSára

„Oh yes, of course,” said Shasta. „At least, I've ridden the donkey.”
„Ridden the what?” retorted the Horse with extreme contempt. (At least, that is what he meant. Actually it came out in a sort of neigh – „Ridden the wha-ha-ha-ha-ha.” Talking horses always become more horsy in accent when they are angry.)
„In other words,” it continued, „you can't ride. That's a drawback. I'll have to teach you as we go along. If you can't ride, can you fall?”
„I suppose anyone can fall,” said Shasta.
„I mean can you fall and get up again without crying and mount again and fall again and yet not be afraid of falling?”

10. oldal, 1. fejezet - How Shasta Set Out On His Travels

Kapcsolódó szócikkek: · lovaglás · Nyehi-nyíhaha-ha-he-bree (Bree) · Shasta · szamár
Hirdetés
>!
Frank_Spielmann I

Ezért tehát a Szerzeteseket úgy tervezték, hogy eredeti formájuk legyen, valamint hogy képesek legyenek lóhátra ülni. Ez nagyon fontos volt. Az emberek – sőt a tárgyak is – valahogy őszintébbnek tűnnek lóháton. Ezenkívül a lovagláshoz mindössze két láb kell, ami jóval olcsóbb volt, mint- ha a szokásos prímszámú lábat alkalmazták volna – tizenhetet, tizenkilencet vagy huszonhármat. A Szerzetesek bőrét rózsaszínesre tervezték a természetes lila helyett, pikkelyes helyett simára és puhára. Ezenfelül mindössze egy orruk és egy szájuk volt, viszont ellátták őket egy plusz szemmel, így összesen két szemük lett. Fura egy külső, az biztos. De kiválóak voltak arra a célra, hogy elhiggyék akár a legesztelenebb dolgokat is.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elektromos Szerzetes · lovaglás
>!
Frank_Spielmann I

Nem könnyű megállni, hogy előbb-utóbb ne formáljunk valamiféle véleményt egy másik lényről, ha az a másik lény nap nap után folyton a hátunkon lovagol.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lovaglás
>!
latinta SP

                                             Anya fél

(Milyen fess a fiad!) Ó, ha láttátok volna dácumál, ahogy szikrázó fehér vászonöltönyében, csak úgy, reggel kilovagolt (észreveszi, hogy mellette egy balfelől dús érdemű, befolyásos s a híre szerint vérszomjas matróna, pártlady, áll) …no de milyen rozzant gebén…!

456. oldal, Kis Magyar Pornográfia - II. (anekdot), Anya fél (Magvető, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: lovaglás
>!
Chöpp 

    Lovastudásomat azokból a pillanatokból gyűjtöttem össze, amiket két esés között a lovon töltöttem. Parádi Vince barátom nagyon sokszor kölcsönadta a lovát, Pajkost, ezt a kissé önfejű paripát, aki mellett nem sok gondom volt az útvonal megtervezésével, és azt a problémát is, hogy mikor és hol fogunk megállni, teljesen levette a vállamról. Ha vágtában mentünk egy erdei úton, és neki, mondjuk, kedve szottyant berohanni a fák közé, engem magától értetődő módon az ágak téptek le a hátáról. Gyakorta vonszolt úgy maga után, hogy valamelyik kengyelbe szorult a lábam. A tereplovaglásnak ezen fajtája roppant kényelmetlen. Hirtelen ritmus- és irányváltásai tették izgalmasabbá egyhangú túráimat, még abban az esetben is, ha síkos, csúszós volt az út. Ilyenkor általában rám zuhant a ló.

19-20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: · lovaglás