!

Louvre helyszín

Dan Brown: A Da Vinci-kód
Neil Gaiman: Sosehol
Boris Vian: Tajtékos napok
Erich Maria Remarque: Éjszaka Lisszabonban
Max Frisch: Homo Faber
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép / A homokember / Scuderi kisasszony
Radnóti Miklós: Napló
Szentgyörgyi Rita: Redford
Kathleen Flinn: Éles kések, vidám könnyek
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
Laurell K. Hamilton: Ezüstgolyó
Marissa Meyer: Scarlet
Rákóczi album
Douglas Adams – James Goss: Doctor Who: City of Death
Anna Gavalda: Billie
Könyves Karolina: A csillagok kulcsa

Idézetek

>!
csillagka P

Újra a Louvre-ra emelte a tekintetét és a múzeum hatalmas szárnyai mintha körülölelték volna… a termek, amelyekben a világ legnagyobb remekművei sorakoznak. Da Vinci… Botticelli… Nagy mesterek műve méltó nyughelyet ad.

Kapcsolódó szócikkek: Louvre
>!
EBrody I

…előbb hallgassa meg, hogy mint történt. Tehát a Louvre-nál állok, s lángol bennem a pokol minden tüze (…).

Scuderi kisasszony

Kapcsolódó szócikkek: Louvre
>!
rosa_canina

Párizst mindig tavasszal képzeltem el, a nagy műgonddal nyírt bokrokkal virágokkal teleültetett parkjaiban. Ám most január van, és tél közepén a városban szürke az ég, jegesen hideg az eső, és időnként váratlanul a Szajna felől fagyos, hirtelen támadt szelek sepernek át a városon. Azután havazni kezd, hatalmas pelyhekben kavarog a hó, amiről a hollywoodi műhó jut eszembe. Úgy döntök más útvonalon megyek iskolába, és átsétálok a Tuileriák kertjén. Egész Párizs olyan, mintha egy felrázott hógömbbe lenne zárva, csendbe burkolózik, a levegő édes, párás és harapni lehet. A hatalmas kert teljesen üres ma, amitől úgy érzem, mintha egész Párizs csakis az enyém lenne. Amikor kiérek a metróállomáshoz, megfordulok, nézem a lábnyomaimat, egy kis hangya nyomát vissza a diadalívig, a háttérben elmosódva a Pei piramisokkal és a Louvre épületeivel.

68. oldal

Kathleen Flinn: Éles kések, vidám könnyek Élet a világ legjobb szakácsiskolájában

Kapcsolódó szócikkek: Louvre · Párizs · Tuileriák kertje
>!
janette1002

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Íme, az összes dolog, amit Franciaországról tudok: Madeline, Amélie és a Moulin Rouge. Az Eiffel-torony és a Diadalív, noha fogalmam sincs, valójában ezeknek mi is a funkciója.Napóleon, Marie Antoinette és egy rakás király, akiket mind Lajosnak hívtak. A leghíresebb múzeumukat Louvre-nak hívják, aminek piramis alakja van, ott látható a Mona Lisa azzal a szoborral együtt, ami egy nőt ábrázol karok nélkül. Azt tudom még, hogy kávézók és bisztrók – vagy bárhogyan is nevezik őket – találhatók minden utcasarkon.

7. oldal

>!
jancsibohi +SP

Első útja Párizsba vezet. Párizst Bob számára elsősorban a múzeumok jelentik. Naphosszat barangol a Louvre-ban, a Jeu de Paume-ban, a Rodin múzeumban. Arckifejezéseket, hangulatokat, fény és árnyékhatásokat figyel: Picassón, Lautrec-en, Manet-n, Renoir-on keresztül lép be a festészet világába. És közben vázlatokat készít a Notre-Dame-ról, a Champs Élysées fáiról, a Szajna partról, galambokról a Luxemburg parkban. És arcokat keres a magányos merengő öregemberben, a Montmartre-i kiskocsmákban, a buszmegállóban, a pályaudvaron.
– Megfigyeltem hogyan élnek, viselkednek, beszélnek, szeretnek az emberek az óceánon túl. Elkezdtem festeni, készítettem vagy húsz festményt.

14. oldal, (Úton)

2 hozzászólás
>!
Röfipingvin MP

Kicsit olyan érzés, mintha zárás után beosontam volna a Louvre-ba, és elcsórtam volna egy mesterművet a falról, hogy otthon pucéran fetrenghessek rajta.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Louvre
Hirdetés
>!
Leoni I

(…) az nem lehet, hogy ez a szépséges pasas éppen belém szerelmes. Kicsit olyan érzés, mintha zárás után beosontam volna a Louvre-ba, és elcsórtam volna egy mesterművet a falról, hogy otthon pucéran fetrenghessek rajta.

Kapcsolódó szócikkek: Louvre
>!
RitaVitrol

Igazában a Louvre-ban ismerkedtünk össze, az impresszionisták képei előtt. Akkoriban sokszor töltöttem ott a délutánjaimat, hogy megnyugodjam. Azok előtt a naptól átitatott, csöndes tájképek előtt állva egyszerűen nem hitte el az ember, hogy az az állatfaj, amely ilyesmit tud alkotni, ugyanakkor egy gyilkos háborút is tervezhet.

Kapcsolódó szócikkek: Louvre
>!
Sli SP

Rákóczi e fényes társaságban megy a királylyal mindenhová; ott van a gárdaezredek „mustráján”, ott, mikor XIV. Lajos felséges kezének érintésével meggyógyítja azokat, „kiknek az guga az nyakukon vagyon”, mondván: „az király tapogat meg, de az Isten az, ki meggyógyít”. A Napkirály, ki Saint Simon szerint „ritkán látta Ragotskyt anélkül, hogy meg ne szólította volna, s bármikor szívesen fogadta őt dolgozószobájában, de Ragotsky ezzel sose élt vissza”, a Napkirály, mondom, örömmel mutatta meg vendégének a „verszályi kertet”, ahol is két Gondoly (gondola) nevű hajón Trianumba (Trianon) mentek s a Dánvadakat (dámvadakat) meg a „vízi mesterségeket jácodva megszemlélték”. Elmennek a bolonyi erdőbe (Bois de Boulogne) Beri (Berry) herceghez s a Luver (Louvre) nevű „Király-ház”-ba, melyről Király Ádám szűkszavúan csak annyit mond, hogy „az Királyi Képíró-, és Faragó Académia” meg „képek, státuák és holmi rajzolások” vannak benne.

58. oldal, A kurucok Versaillesban. Írta Pekár Gyula (Hornyánszky)

Rákóczi album II. Rákóczi Ferenc és kurucai

Kapcsolódó szócikkek: II. Rákóczi Ferenc · Louvre · Saint-Simon · XIV. Lajos
1 hozzászólás
>!
PeTTusz

(…) ami pedig Dave-et és a múzeumot illeti… nem túl jó ötlet. Elmondása szerint nyáron, amikor a cserediák programban vett részt, a Louvre előtt fotózta magát, és a Mona Lisát a neten nézte meg, mondván, „úgy legalább jobb a felbontása”. ☺

491. oldal, Június 3., péntek (Ciceró, 2012)