!

Louis de Pointe du Lac személy

Anne Rice: Interjú a vámpírral
Anne Rice: Merrick
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Anne Rice: The Vampire Chronicles Collection
!

Louis de Pointe du Lac (Brad Pitt)


Idézetek

>!
Csisza

Életünk nagy kalandja. Mit jelent meghalni, amikor a világ végéig élhetünk? És mi más a „világ vége", mint üres szólam; mert ki tudja egyáltalán, hogy mi is maga a világ? Én most már két évszázadot éltem végig, láttam, hogy egyiknek ábrándjait mily maradéktalanul semmisíti meg a másik, voltam örökké ifjú és örökké agg, nem voltak illúzióim, pillanatról pillanatra éltem, ahogy egy ezüstóra tiktakol a semmiben (..)

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
>!
Csisza

Úgy éreztem, mintha ez az éjszaka csupán egy lenne az éjszakák ezrei közül, hogy vég nélküli a világ, hogy az éjszaka csupán egy lenne az éjszakák ezrei közül, hogy vég nélküli a világ, hogy az éjszaka éjszakába hajlik, s végül hatalmas ívelt vonalat alkot, amelynek nem látom a végét, éjszakát, amelyben egyedül bolyongok hideg, közömbös csillagok alatt.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
>!
Klitty

Úgy éltem, mint aki meg akar halni, de nincs bátorsága hozzá. Sötét utcákon és sikátorokban járkáltam egyedül, mulatóhelyeken eszméletlenre ittam magam. Inkább fásultság, mint gyávaság miatt két alkalommal tértem ki a párbajozás elől, és közben hőn óhajtottam, hogy megöljenek. Ekkor történt, hogy megtámadtak. Bárki megtehette volna – matróz, tolvaj, dühöngő őrült, bárki előtt nyitva állt a lehetőség. A támadó azonban egy vámpír volt.

15-16. oldal (Szukits, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
>!
Klitty

Emberi mivoltomban haldokoltam, de vámpírként éltem-virultam, és életre kelt érzékeimmel bizonyos kényelmetlenséggel, s végül félelemmel kellett testem halálánál elnökölnöm.

24. oldal (Szukits, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
>!
csillagka P

Pompás lenne, valóban. De szívesen mennék át minden kulcslyukon, és érezném, ahogy más-más alakjukkal csiklandoznak. De nem így van. – Megrázta a fejét. – Hogy is mondják manapság… hülye duma?

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
>!
csillagka P

Beszélhetek róla, feltálalhatom olyan szöveg kíséretében, ami nyilvánvalóvá teszi maga számára, mi mindent jelentett ez nekem. De pontosan nem tudom elmondani, ahogyan a szexuális élményről sem lehet pontosan számot adni olyasvalakinek, akinek soha nem volt része benne.

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
Hirdetés
>!
Ligeia

Múltak a napok, és Claudia nem kérdezősködött, ámbár okkultizmusról, varázslókról, fekete mágiáról és vámpírokról szóló könyveket bújt szüntelen. Ezek persze a képzelet szüleményei voltak leginkább. Koholmányok, mesék, néha pusztán borzadályos, romantikus történetek. De ő mindet elolvasta.

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
>!
Ligeia

Én most már két évszázadot éltem végig, láttam, hogy egyiknek ábrándjait mily maradéktalanul semmisíti meg a másik, voltam örökké ifjú és örökké agg, nem voltak illúzióim, pillanatról pillanatra éltem, ahogy egy ezüstóra tiktakol a semmiben: festett számlap, finoman metszett mutatók, amelyekre nem néz senki, melyek nem néznek senkire, melyeket olyan fény világít meg, ami nem fény, mint az a fény, mellyel Isten megteremtette a világot, mielőtt világosságot teremtett volna. Ketyegni, ketyegni, az óra pontosságával ketyegni egy szobában, amely olyan hatalmas, mint maga a világ.

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
>!
Ligeia

Az óvilág vámpírjainak felkutatása mérhetetlen keserűséggel töltött el azokban a pillanatokban. Keserűséggel, amelynek éreztem már az ízét, olyan volt, mintha a levegő veszítette volna el frissességét. Mert hát milyen titkokkal, milyen igazságokkal tudnak azok a szörnyűséges éjszakai teremtmények megismertetni bennünket? Milyen szükségszerű, ám félelmetes korlátaik vannak, ha egyáltalán rájuk találunk? Valójában mit mondhat elkárhozott az elkárhozottnak?

Kapcsolódó szócikkek: Louis de Pointe du Lac
>!
Jean P

Lestat,a józan észnek őt jellemző hiányával, alaposan eltolta a dolgot.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lestat de Lioncourt · Louis de Pointe du Lac