lélektárs fogalom

Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek
Paulo Coelho: Veronika meg akar halni
Richard Bach: Híd az örökkévalóságon át
Brian Weiss: Lélektársak
Arielle Ford: A lélektársad titka
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Ted Andrews: Hogyan tárjuk föl előző életeinket?
Joss Stirling: Summer

Idézetek

Niki_>!

Nincs csodálatosabb dolog annál, ha az ember szeret valakit, és viszontszeretik. De talán mégis van: ha az ember megtalálja a lélektársát. A lélektárs az a valaki, aki olyan, mint te. Ő az, aki megért, aki érez téged, mint senki más. Ő az, aki úgy szeret, mint senki más, és mindig veled marad, bármi történjen is. Azt mondják, semmi se tart örökké, én viszont szilárdan hiszek abban, hogy van örök szerelem, ami akkor is tart, ha a másik már nincs közöttünk.

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
krisztin1>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

    – Sky, meg kell értened, ha már egyszer rád találtam, nem megyek mellőled sehová. Belül mélyen te magad is ezt akarod. A lélektársak nem okoznak fájdalmat egymásnak. Egyszerűen nem tehetjük meg. Az olyan lenne, mintha saját magunknak okoznánk fájdalmat.

335. oldal - 25. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs · Sky Bright · Zed Benedict
Lanore P>!

Ha valaki megtalálja a lélektársát, a dolgok teljesen megváltoznak körülötte. Olyan, mint egy boldogságinjekció. És ez miattad van, Sky!

292. oldal

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
Cheril>!

Sose aggódjunk amiatt, hogy vajon megismerjük-e a lélektársunkat. Az effajta találkozások mindig a sors függvényei. Mindenképpen bekövetkeznek. A megismerkedés után pedig az érintettek szabad akarata a meghatározó. Hogy milyen lépéseket tesznek vagy nem tesznek, az szabad akaratukból hozott döntés eredménye lesz. A kevésbé fejlett lélek a döntés meghozatalakor az eszére, félelmeire, előítéleteire hallgat. Ezzel sajnos gyakran szenvedést idéz elő. A fejlettebb lélek valószínűleg a szeretet alapján dönt. Ha mindketten egyenlő mértékben fejlettek, mámoros boldogság vár rájuk.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
Viktória_Erdei >!

A lélektársak közti vonzalom felelőtlenné tette az embert. Ha összezárnak minket egy ilyen szűk helyre, aligha várhatja el tőlünk bárki, hogy józanul gondolkodjunk.

199. oldal, 14. fejezet

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs · Summer Whelan
Czoff>!

Nincs csodálatosabb dolog annál, ha az ember szeret valakit, és viszontszeretik. De talán mégis van: ha az ember megtalálja a lélektársát. A lélektárs az a valaki, aki olyan mint te. Ő az, aki megért, aki érez téged, mint senki más. Ő az aki úgy szeret, mint senki más, és mindig veled marad, bármi történjen is.

503. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
Cheril>!

A „lélektárs” fogalma talán ismerős neked, talán nem. Ezért engedd meg, hogy
tisztázzam, pontosan milyen értelemben is használom én ezt a szót. Lélektársad
olyasvalaki, akihez szokatlanul mély és komoly kapcsolat fűz, és úgy érzed, vele igazán önmagad lehetsz. Olyasvalaki, akit feltétel nélkül szeretsz, és aki feltétel nélkül szeret. Anélkül, hogy túl szentimentálisan akarnék fogalmazni, a lélektársad olyasvalaki, aki „teljessé tesz” téged.
A Richard Gere és Susan Sarandon főszereplésével készült Hölgyválasz című filmben van egy nagyszerű jelenet, amelyben a Sarandon által megformált karakter elmeséli, miért imád a lélektársával házasságban élni. Azt mondja: „Mindannyiunknak szükségünk van valakire, aki tanúja az életünknek. Milliárdnyi ember él ezen a bolygón… Úgy értem, mit jelent egyetlen élet? De ha házas vagy, megfogadod, hogy mindennel törődni fogsz – a jó dolgokkal, a rossz dolgokkal, a szörnyű dolgokkal, a hétköznapi dolgokkal – mindennel, mindig, mindennap. Azt mondod: Az életed nem fog észrevétlenül eltelni, mert itt vagyok én, hogy észrevegyem. Az életed nem fog tanúk nélkül eltelni, mert itt vagyok én, hogy a tanúd legyek."

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
2 hozzászólás
Pál_Kata>!

A lélektársi kapcsolat

Ebbe a kategóriába azok a kapcsolatok tartoznak, melyben a két lélek között szinte minden aspektusból különösen erős egyezés áll fenn. Fizikailag, érzelmileg, mentálisan és spirituálisan is megfelelnek egymásnak. Érdeklődési körük is nagyon hasonló. Leggyakrabban az ilyen kötelékben élő párok elsősorban és mindenek felett barátok. A lélektársak nagyon sok pozitív, hosszú távú kapcsolatot élnek meg együtt.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
szmelus P>!

A lelkem ott maradt a múltban. De most végre utolért, újra itt érzem a testemben, visszatért, s tele van erővel és lendülettel.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
eeszter>!

Gandhitól származik a mondás, hogy „légy a változás, amelyet a világban látni szeretnél”. Amikor lélektárskapcsolatod megteremtésén dolgozol, te is meríthetsz ebből az örök bölcsességből a saját életedben, ha magad válsz azzá a szeretővé, baráttá, játszótárssá, partnerré és lélektárssá, akit keresel.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
3 hozzászólás