!

Lázár személy

Niccolò Ammaniti: Én nem félek
Marcello D'Orta: Én, reméljük, megúszom
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima
Christopher Moore: Lestrapált lelkek

Idézetek

>!
petibácsi

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Jézus azt mondta Lázárnak, kelj fel és járj. De Lázár nem kelt fel. Kelj fel és járj, ismételte meg Jézus. Lázár hallani sem akart a feltámadásról. Jézus, aki Severinóra, a lajtos kocsi vezetőjére hasonlított, bedühödött. Nagyon kínos volt. Amikor Jézus azt mondja neked, kelj fel és járj, azt kell tenned, főleg, ha halott vagy. Lázár viszont csak feküdt kinyúlva. Akkor Jézus rázni kezdte, mint egy rongybabát, végül Lázár felkelt és átharapta a torkát. Hagyd békén a halottakat, mondta, vértől mocskos szájjal.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: feltámadás · halál · Jézus Krisztus · Lázár · vér
5 hozzászólás
>!
krlany I+SMP

Énnekem az a példabeszéd tetszett nekem a legjobban amelyik lázárról szól, lázár Jézus barátja volt, néha eggyüt mentek vásárolni. De eggyik nap Lázár valami ronda bőrbajt szedet össze és mivel azon a helyen a legközelebbi korház Rómában volt, közben meghalt. Erre az egész család sirtak ríttak, szóval nagyon odavoltak. Most mondmeg micsoda csapás, mondogatták.
Másnap betették a sirba és bezárták egy akkora kővel, hogy a rambó se tudná volna megmoccantani. Eggyik nap a felesége talákozik a kis Jézussal és mondja neki hogy a te jóöreg lázár barátod meghalt légyszives nem-e tudnál eljönni. Akkor Jézus szép nyugodtan elmegy a temetőbe. Mikor meglátják mennek ám utána sorba és szólogatják hogy Jézus, meghalt a testvérem, Jézus, meghalt az anyukám, Jézus, meghalt az unokatesóm, de Jézus csak eggyet menthetett meg? hogy birt volna annyi rengeteg halottal!
Akkor aztán nagyot kiáltott és azt mondta lázár gyere elő és lázár előjött. De félelmetes múmia volt, ugy járt, mindegy Zombi, de élt, és otvolt a száján a géztekercs mégis mosolygot örömében, Jézus megölelte és azt mondta neki: Lázár, mostazegyszer megbocsátok, de legközeleb megne halj nekem.
Mikor ezt Júdás meglátta, fogta elárulta.

21. oldal Jézus számos példabeszéde közül neked melyik tetszett legjobban? - 2

Kapcsolódó szócikkek: Jézus Krisztus · Júdás · Lázár
>!
Chöpp 

Nagyon szeretem Leonyid Andrejevet. Van egy példázata Lázárról, aki benézett a tilos vonal mögé. Már idegen, már sosem érzik maguk közül valónak az emberek, annak ellenére, hogy Krisztus támasztotta föl…

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lázár · Leonyid Andrejev
>!
KingucK 

Hűvös, csendes novemberi nap volt San Franciscóban. Alphonse Rivera, ez az ösztövér, ötvenes, sötét bőrű férfi az antikváriuma pultjánál ült és A halál nagy könyvét lapozgatta. Az ajtó felett megszólalt a régimódi csengő, és amikor Rivera felnézett, San Francisco császára, egy nagydarab, gyapjas viharfelhő rontott be az üzletbe, mögötte hű ebei, Betli és Lázár, akik türelmetlenül ugrándoztak, aztán szétszéledtek a boltban, akár a titkosszolgálat ebügynökei, akik ellenőrzik, nem ólálkodik-e egy ravasz orgyilkos vagy egy húsos pizza a polcok között.

1. HALOTTAK NAPJA

Kapcsolódó szócikkek: A Császár · Alphonse Rivera · Betli · Lázár · november · San Francisco
Hirdetés
>!
KingucK 

Drew és Troy Lee besegítette a Császárt, majd beadták neki Betlit és Lázárt, aztán maguk is beszálltak. A Császár a csónak orrában állt, ahogy átvágtak a kikötőn a Vérmes II-höz.

32. Mindenki egyért, egy meg... na, tudjátok

Kapcsolódó szócikkek: A Császár · Betli · Drew · kikötő · Lázár · Troy Lee · Vérmes II
>!
KingucK 

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A vámpír kriptájában, épp az arca előtt egy képernyőn információk sorjáztak. A képernyő egyik szélén a Vérmes II sematikus rajza jelent meg a vámpírvadászokat és Lázárt jelképező kilenc piros pöttyel. Zöld szaggatott vonalak mutatták minden lépésüket, amióta csak felszálltak.
A képernyő másik része rögzítette a hajóra lépésük idejét, egy másik pedig a jacht külsejét mutatta: a tathoz kötött csónakot, a dokkot, a ködöt a Saint Francis klubházai között. Radarok jelezték a környező
járműveket, a partvonalat, Alcatrazt és a távolban a Golden Gate hidat.
Optikai meghajtók rögzítettek minden információt, hogy a vámpír felébredve visszajátszhassa.
Amikor Barry a hajóhídon a konzolok közelébe ment, a mozgásérzékelők aktiválták azokat a kapcsolókat, amelyek a hajó irányítását a kriptába adták át. A Vérmes II felébredt, és várta gazdáját.

33. Bolondok hajója

>!
KingucK 

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Tommy várt, hátha a szobor reagál. Felvette a padlóról a zacskónyi pénzt.
– Apropó, gazdagok vagyunk! Király, mi? Többet nem röhögöm ki Lasht, amiért főiskolán tanulja a csencselést. Egy nap alatt elsózta a jachtról hozott cuccokat, és minden dollárból tíz centet kaptunk. A mi részünk jó százezer. A srácok elrepültek Vegasba. Akartunk adni a Császárnak is, de csak annyit fogadott el, amiből meghívta Betlit és Lázárt egy kajára. Azt mondta, a pénz csak elvonja a figyelmét a feladataitól. Klassz, mi?

35. Szobrok

Kapcsolódó szócikkek: A Császár · Betli · C. Thomas Flood · gazdagság · jacht · Las Vegas (Nevada, USA) · Lash · Lázár · pénz · szobor