!

Kylar Stern személy

Brent Weeks: Az árnyak útján
Brent Weeks: Az árnyékvilág peremén
Brent Weeks: Túl az árnyakon

Idézetek

>!
Zora85

Te nem vagy olyan ember, aki feledésbe merülhet, Kylar Stern. Titokban tartható vagy, talán szándékos homályba is vonulhatsz, de feledésbe sosem merülsz!

678. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kylar Stern
>!
Belle_Maundrell

– Rossz ember vagy, Kylar?
Tétovázott. Aztán így felelt:
– Igen.
– Nem hiszek neked – mondta a lány. – Egy rossz ember hazudna.
– Talán én őszinte gazember vagyok. – Elfordult.
– Szerintem te még az a fiú vagy, aki megosztotta a kenyerét a barátaival, amikor éhezett.

316. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kylar Stern
5 hozzászólás
>!
Lex

Elene levegőért kapott és felült.
– Kylar Thaddeus Stern!
Kylar vihogott.
– Thaddeus? Ez jó. Ismertem egyszer egy Thaddeust.
– Én is. Egy részeges idiióta volt.
– Tényleg? – kérdezte Kylar a szemét forgatva. – Akit én ismertem, az híres volt a hatalmas…
– Kylar! – vágott közbe Elene Uly felé intve.
– A hatalmas mijéről? – kérdezte Uly.
– Most megcsináltad – mondta Elene. – A hatalmas mijéről, Kylar?
– Lábáról. És tudod, mit mondanak, nagy láb… – A fiú buján Elene-re kacsintott.
– Mi? – kérdezte Uly.
– Nagy cipő – felelte Kylar.

67-68. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elene · Kylar Stern · Uly
>!
Belle_Maundrell

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Elene. A lány oly valóságosan töltötte meg az elméjét és a szívét, hogy az már fájt. Ha az életet választja, még ha a lány el is fogadja őt, idővel megöregszik és Kylar életéhez képest rövid idő alatt meghal. Arra is volt esély, hogy nem fogja őt elfogadni, soha.
Minden „ha” és „talán” alaptalan feltételezések óriási tornyaivá nőtt, de Elene maradt. Kylar szerette őt. Mindig is szerette.
Elene volt a kockázat, amit mindig vállalt.

634. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kylar Stern
>!
Belle_Maundrell

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Jól meghalni könnyű – mondta Kylar. -Csak egy pillanatnyi bátorság kell hozzá. Az élet az, amit nem tudtam jól csinálni. Milyen halál mérhető ehhez?

618. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kylar Stern
>!
Belle_Maundrell

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– … Te vagy az, Kylar. Te vagy a megtorlás szelleme, az Éjangyal. Te vagy a bosszú, amit kiérdemeltem.

559. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Durzo Blint · Kylar Stern
Hirdetés
>!
Belle_Maundrell

Azok a pillantások, az a szeretet olyan mély vágyakozással töltötte el Kylart, hogy azt hitte, kilyukad a mellkasa. Nem csak éhség volt. Egy ucakölyök ismeri az éhséget, ahogy a szennyvízcsatornákat, ahol télen összegömbölyödik a melegben. Nem volt kellemes, de ismerős volt, és nem volt félnivalója. Ez szomjúság volt, mintha az egész teste elfonnyadt, kiszáradt és összeaszott volna. A világ legnagyobb tavának partján haldoklott a szomjúságtól.
Neki semmi sem járt. Számára az a tó maga volt az óceán. Sós volt, egy halott tenger, és ha beleivott volna, csak még nagyobb lett volna a szomjúsága, így végül megőrül és meghal. A szeretet egy Veszejtő számára maga volt a halál. Őrület, gyengeség, sérülékenység és halál, nem csak neki, hanem annak is, akit szeret. Kylar régi életében minden halott volt.

186. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kylar Stern
>!
Belle_Maundrell

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Drake gróf egyszer azt mondta Kylarnek: „Van egy felsőbb hatalom, amely szépséget formál a mi durván elnagyolt életünkből.” Hazugság volt, ahogy Kylar végzete is hazugság volt. Talán ezért volt olyan nehéz: kezdett hinni Elene isteni egyensúlyában. Így most nem csak Elene-t veszítette el, aki a kezdetektől fogva az ő része volt, aki elhitette vele, hogy vannak jó dolgok őbenne, hanem a küldetését is. Ha lett volna küldetése, lett volna célja: gyöngy termett a gonoszság körül, amelyet elszenvedett, és amellyel szembenézett. Ha őt okkal alkották, talán létezett egy Alkotó. Ha volt Alkotó, talán a neve az Egy Isten volt. És talán ez az Egy Isten volt a híd a gyilkos és a szent között tátongó szakadék fölött, amely elválasztotta Kylart Elene-től. De nem volt híd, nem volt Isten, nem volt Alkotó, nem volt végzet, nem volt szépség. Nem volt visszaút. Egyszerre csalta meg az igazságot, a bosszút, a szerelmet és a célt.
Azt hitte, meg tud változni, de csak egy régi kard árán tudott békét vásárolni. De Megtorló csak az igazság eszköze volt. Kylar volt az, aki szomjazott arra, hogy igazságot szolgáltasson. Sok ember ölt meg ma, és nem tudta sajnálni. Ezt jelentette Éjangyalnak lenni.

636. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kylar Stern
>!
Belle_Maundrell

Szüksége volt rá, hogy szeresse őt, hogy kivezesse a halál völgyéből, amely az árnyak útja volt. Kylar most már ismerte a kivezető utat. A szerelem volt az.

626. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kylar Stern
>!
Belle_Maundrell

Nem tudta befejezni a hasonlatot, bár megfeszítve érezte magát. Lázadóként a kárörvendő univerzumban, amely jól összezúz, Logan és Elene között megfeszítve, hűséggel odaszögelve kettőjükhöz, levegőért kapkodva a saját egyénisége súlya alatt. De nem csak Elene és Logan feszítették meg. Két élet, két út. Az árnyak útja és a fényé. A farkas és a véreb. Vagy a véreb és az öleb?
Kylar azt hitte, meg tud változni. Azt hitte, mindent megszerezhet. Meggondolatlanul nekirontott mindkét útnak, és mindkettőt választotta egyszerre. Ez feszítette keresztre – nem a szélhámos isten beavatkozása vagy a Sors Kerekének kérlelhetetlen pörgése. Kylar lehetőségei egyre tovább és tovább terjedtek, és ő kitartott, míg nem kapott levegőt. Csak egy kérdés számított már: Milyen ember vagyok?

238. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kylar Stern