!

Kupola helyszín

Julianna Baggott: Tiszták
Julianna Baggott: Fuse

Idézetek

>!
mrsp

– Jézusom! – kiáltott fel hirtelen haraggal. – Milyen érzés, ha valaki tökéletes, Partridge? Ha nincsenek rajta sebhelyek, égési nyomok vagy madarak? Milyen érzés makulátlannak lenni?
A kérdéseivel sikerült feldühítenie a fiút.
– Csak mert a Kupolában éltem, az nem jelenti azt, hogy soha nem kellett szenvednem. Persze nem úgy, mint nektek. Azt semmivel sem lehetne összehasonlítani, igaz? Szeretnél érte egy kitüntetést? Egy emléklapot rajta Az ember, aki a legtöbbet szenvedett felirattal? Te nyertél, Bradwell, világos? Te nyertél.

252. oldal, Partridge - A titkos történelem

Kapcsolódó szócikkek: Bradwell · Kupola · Partridge Willux
>!
mrsp

We're wretches but we're still capable of this – songs rising up inside us. She'd like the people of the Dome to know this. We're vicious, yes, but also capable of shocking tenderness, kindness, beauty. We're human, flawed, but still good, right?

16. oldal, Pressia - Moths

Kapcsolódó szócikkek: Kupola · Pressia Belze
>!
mrsp

We know you are here, our brothers and sisters. We will, one day, emerge from the Dome to join you in peace. For now, we watch from afar, benevolently.

47. oldal, Pressia - Seven

Kapcsolódó szócikkek: Kupola
>!
Virág_

Talán ez a Kupola legeslegnagyobb adománya: ha odabent élsz, azon a biztonságos és kényelmes helyen, akkor nyugodtan áltathatod magad azzal, hogy mindig jó döntéseket hoztál, még akkor is, ha kétségbeejtő helyzetbe kerültél.

358. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kupola
Hirdetés
>!
Annie04

– Ne maradj sokáig! – figyelmeztette az öreg.
– Dehogyis! – felelte a lány, aztán mivel szerette volna jobb kedvre deríteni az öreget, még hozzátette. – Igazad van. Tényleg szerencsések vagyunk.
Persze, ezt nem gondolta komolyan. A Kupola lakói, na ők a szerencsések. Sisakkal a fejükön játszhatnak a sportpályákon, zabálhatják a tortát, és soha nincsenek egyedül. Biztos nem érzik úgy, mintha csupán a kavargó hamu parányi szemcséi volnának.

Kapcsolódó szócikkek: hamu · Kupola · Pressia Belze
>!
Hickory

Pressia maga nem tudta, mit gondoljon Istenről. Azzal viszont nagyon is tisztában volt, hogy a környezetében élő emberek igencsak megfeledkeztek a vallásról és a hitről. Néhányan persze akadtak, akik a maguk módján hívők maradtak. Mások meg mintha a Kupolát összetévesztették volna a mennyországgal.

157. oldal - Pressia: A szél

Kapcsolódó szócikkek: Isten · Kupola · Pressia Belze · vallás