!

Krajcáros, a bohóc (Pennywise) személy

Stephen King: Az
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Stephen King: Mr. Mercedes
Stephen King: Rémálmok bazára
!

Pennywise 2017-3

!

Pennywise

!

Az egy földöntúli entitás, Stephen King Az (It) című regényének antihőse és főgonosza is egyben. King valamennyi regényében szereplő gonosz erő közül ő az egyik leghatalmasabb.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_(teremtm%C3%A9ny)

!

Pennywise 2017

!

Pennywise 2017 ( Bill Skarsgard )


Idézetek

>!
Kkatja P

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

    Pete belesett az esőcseppeken át a vezetőülés ablakán, anélkül, hogy hozzáért volna az üveghez. A bőrülésen egy gumiálarc hevert, az a fajta, amit fejre kell húzni. Az oldalán narancsszínű hajtincsek meredeztek, mint a szarvak. Az orr egy vörös gumilabda volt. Mivel nem volt fej, amelyen megfeszülhessen, a vörös szájú mosolyból vicsor lett.
     – Kurvára kísérteties. Láttad azt a tévéfilmet a bohócról a csatornában?
     Hodges a fejét rázta. Később – alig hetekkel a nyugdíjba vonulása előtt – megvette a film DVD-változatát. Pete-nek igaza volt. A fejre húzható álarc nagyon hasonlított Krajcároséra, a filmbeli bohócéra.

67. oldal Nyug. - Det.

Kapcsolódó szócikkek: Krajcáros, a bohóc (Pennywise)
>!
Jeffi SP

– Te Az vagy? – kérdezte egy lány. Ahogy megfordultam, megláttam Brooke Watsont, az utcánkban lakott. Hasonlóan öltözött, mint a nővérem nem olyan rég, talpig nyolcvanas évekbe.
– Mi? – kérdeztem, miközben kihalásztam a poharam a tálból.
– Hát Az, tudod, a bohóc abból a Stephen King könyvből – felelte Brooke.
– Nem. – Kicsavartam az ingujjam egy használt pohárba, és szalvétával felitattam a maradékot. – És azt hiszem, azt a bohócot Pennywise-nak hívták.

59. oldal

3 hozzászólás
>!
Blissenobiarella

– Robert Gray volt, ismertebb nevén Bob Gray, még ismertebb nevén Krajcáros, a Táncoló Bohóc. Bár az sem volt az igazi neve. De viccelni, azt szeretett a fater.

A séták

>!
Blissenobiarella

– Robert Gray volt, ismertebb nevén Bob Gray, még ismertebb nevén Krajcáros, a Táncoló Bohóc. Bár az sem volt az igazi neve. De viccelni, azt szeretett a fater.

A séták

>!
TribeBubu

Matthew vagyok… Betty vagyok… Veronica vagyok… itt vagyunk lenn… lenn a bohóccal… és a teremtménnyel… a múmiával… a farkasemberrel… és veled, Beverly, itt vagyunk veled… és lebegünk… és változunk…

486. oldal, KILENCEDIK FEJEZET - A takarítás: 4 (Európa, 2005)

>!
TribeBubu

Az ilyen tévés meg mozis meg képregényes rémek nem valóságosak. Így van ez legalábbis addig, amíg az ember le nem fekszik, de alvás helyett csak hánykolódik az ágyán, (…) míg végül az ágy fülledt álmok tengerévé változik, a szél jajong odakinn, ő meg nem mer az ablakra nézni, mert hátha az üvegen át megpillant egy ősöreg, vigyorgó arcot, amely nem rothadt el, csak kiszáradt, mint a falevél, a szeme mélyre süppedt gyémántként villog a sötét szemgödörből, és a foszladozó bőrű, karomszerű kéz egy köteg léggömböt kínálgat: Nézz csak körül, fogj meg egy lufit, etesd az elefántokat, ülj fel a nagy hullámvasútra – ó, Ben, ha tudnád, micsoda érzés lesz, ha majd te is ott lebegsz…

280. oldal, NEGYEDIK FEJEZET - Ben Hanscom lezuhan a lejtőn: 11 (Európa, 2005)

Hirdetés
>!
TribeBubu 

– Öljük meg Azt. Ez alkalommal igazán öljük meg.
(…)
– Miért is ne? Nem lehet rosszabb, mint meginterjúvolni Ozzy Osbourne-t.

1. kötet, 641-642. oldal, TIZEDIK FEJEZET - A viszontlátás: 5 - FÚJ-FÚJ, RICHIE (Európa, 2005)

>!
TribeBubu

Csak egyszer tért magához: amikor a sötét, bűzös, csöpögős pokolban, ahol nem volt fény, egyáltalán nem volt semmi fény, Az táplálkozni kezdett.

2. kötet, 196. oldal, TIZENHETEDIK FEJEZET — Újabb eltűnt személy: Patrick Hockstetter halála: 5 (Európa, 2005)

>!
TribeBubu

A kissrácot különben Richard Cowannek hívták, szépen fel fog nőni, megházasodik, és nemzeni fog egy Frederick Cowan nevű fiút, akit egy vécében fog megfullasztani, majd pedig részben megenni egy lény, amely a vécéből száll föl, mint valami fekete füst, s aztán valami elképzelhetetlen alakot ölt.

2. kötet, 167. oldal, TIZENHATODIK FEJEZET — Eddie csúnya törése: 3 (Európa, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Krajcáros, a bohóc (Pennywise)
>!
Madama_Butterfly

A bohóc egy csomó tarka léggömböt tartott a kezében, mint megannyi pompás, érett gyümölcsöt. A másik kezében George csónakja volt.
– Szeretnéd visszakapni a kis hajódat, George? – kérdezte mosolyogva.
George önkéntelenül visszamosolygott rá; nem tudta volna megmondani, hogy miért, de ezt a mosolyt muszáj volt viszonozni.
– Mi az hogy! – felelte.
A bohóc nevetett. – „Mi az hogy!” Akkor jó. Akkor nagyon jó. Na és egy lufihoz mit szólnál?

19-20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Krajcáros, a bohóc (Pennywise)
3 hozzászólás