Kövér Lulu személy

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1. – Hercegnő születik
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 2. – Reflektorfényben
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – A szerelmes hercegnő
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 6. – Hajrá hercegnő!
Meg Cabot: Princess in Training
!

Dagi Louie


Idézetek

kiscsillag0310>!

Grandmére ezen kívül gyűlöli a macskákat. Azt képzeli, hogy ráugranak az alvó gyerekekre és szándékosan megfojtják őket. Mit fog mondani, ha meglátja Kövér Lulut, aki minden éjjel az ágyamban alszik? Ha Lulu az arcomba ugrana, azonnal meghalnék. Tizenkét kiló és nyolcvan deka, a reggeli Kitekat előtt mérve…

92. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

HÁZIÁLLAT: Egy Kövér Lulu névre hallgató vörös-fehér cirmos macska. Lulu nyolcéves, tizenkét kiló, és életének utóbbi hat évében szigorú fogyókúrán volt. Ha mérges ránk valamiért, mert mondjuk elfelejtettük megetetni, akkor képes a szanaszét hagyott zoknikból megenni egyet-kettőt. Ezenkívül vonzódik az apró, csillogó tárgyakhoz, jelentős söröskupak és szemöldökcsipesz gyűjteménye van a fürdőszobám vécéje mögé rejtve.

13-14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kövér Lulu
Quiconque>!

Már nem dudorászott és nem is főzött semmit, úgyhogy tudtam, hogy gáz van.
Őszintén szólva reménykedtem, hogy Grandmère halt meg, de tudtam, hogy ennél sokkal rémesebb történt, aggódni kezdtem, hogy Kövér Luluval van valami, talán megint lenyelt egy zoknit. Amikor utoljára ez történt, 1000 dollárt kellett fizetnünk az állatorvosnak, hogy kioperálják a zoknit a vékonybeléből és aztán még vagy egy hónapig olyan fura pofával mászkált.
Mármint Kövér Lulu. Nem az állatorvos.

28. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

De amikor a mama bejött reggel a szobámba, kezében avval a pici vörös-fehér szőrgombolyaggal, és odagurította a hasamra… én meg belenéztem Lulu (a Kövér nevet csak tízegynéhány kilóval később érdemelte ki) nagy kék szemébe (ami csak később változott zöldre), olyan boldogság fogott el, amilyen még soha életemben.

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Thermopolis · Kövér Lulu · Mia Thermopolis
Fleur_Rouge_Cerise>!

Különben is biztos nem engedik, hogy macskát tartsak a palotában. Főleg nem olyat, mint Lulu, aki tizenhárom kiló és zoknikat eszik.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kövér Lulu
Fleur_Rouge_Cerise>!

AZ ÖT LEGFŐBB DOLOG, AMIBEN GRANDMÉRE TÉVEDETT

1. Hogy a papa majd megállapodik, ha megtalálta a megfelelő nőt.
2. Hogy Kövér Lulu álmomban a mellkasomra ül és megfojt.
3. Hogy ha koedukált iskolába járok, még nemi betegséget is kaphatok.
4. Hogy ha kifúratom a fülemet, a lyuk elfertőződik, és vérmérgezésben fogok meghalni.
5. Hogy amint kamaszodni kezdek, teltebb lesz az alakom (értsd: mellbőségem!).

94. oldal

_Lívia_>!

Kövér Lulu az ágyam végében állt, a paplant dagasztotta, és rém hangosan dorombolt.

184. oldal, Október 31., péntek, osztályterem

Kapcsolódó szócikkek: Kövér Lulu
Fleur_Rouge_Cerise>!

KÖVÉR LULU GONDOZÁSA A TÁVOLLÉTEM ALATT:

DÉLELŐTT

Reggel töltsetek Kövér Lulu táljába SZÁRAZ KAJÁT. Akkor is, ha nem üres a tál, mert jólesik neki, ha frisset kap, és úgy érzi, hogy ő is velünk reggelizik.
A fürdőszobámban a kád mellett a földön van egy KÉK MŰANYAG TÁLKA. Abba minden reggel töltsetek friss vizet a mosdóból. Azért a MOSDÓBÓL, mert a konyhai csapból folyó víz nem elég hideg. És azért a KÉK TÁLKÁBA, mert Kövér Lulu abból iszik reggel, miközben én fogat mosok.
A szobám előtt a földön is van egy vizes tál. Azt minden nap öblítsétek ki, és a hűtőből, a SZŰRT VIZES KANCSÓBÓL töltsétek utána. Nem tévedés, a SZŰRT VÍZBŐL, mert a New York-i csapvíz ugyan tiszta és egészséges, Lulu mégiscsak megérdemel annyit, hogy legalább egyszer egy nap garan¬táltan tiszta vizet igyon. A macskák bélrendszere sok vizet kíván, így óvják meg magukat a veseelégtelenségtől és a húgyúti fertőzésektől. Ezért kell olyan sok helyen vizet hagyni neki, nem csak a kajás tála mellett!

A hallban lévő tálat ne tévesszétek össze a KARÁCSONYFA MELLETTIVEL! Azt azért tettem oda, hogy ne a karácsonyfa tartójában lévő vízből igyon. A túl sok gyantától ugyanis székrekedése lesz!
Reggelente Lulu szeret a szobámban az ablakpárkányon üldögélni, és a galambokat nézni a tűzlépcsőn. EZT AZ ABLAKOT SOSE NYISSÁTOK KI, de a függönyt húzzátok el, hogy kilásson!
Néha a tévé melletti ablakból is szeret bámészkodni. Ha ilyenkor nyávog, akkor kényeztetésre vágyik.

DÉLUTÁN

Vacsorára adjatok Lulunak KONZERVET. Csak háromféle ízesítést szeret: a CSIRKÉS-TONHALASAT, a RÁKOS-HALASAT és a TENGERI HALASAT! MARHÁVAL vagy SERTÉSSEL ne is próbálkozzatok! A konzerv tartalmát csakis TISZTA, elmosogatott tálból hajlandó megenni, különben inkább koplal. Ja, és a kaját a konzervdoboz alakjában rakjátok elé, ne össze¬kavarva, mert akkor hozzá sem nyúl.

Vacsora után Kövér Lulu szeret a bejárati ajtó előtti szőnyegen nyújtózkodni. Ilyenkor lehet őt tornáztatni. Amikor kinyújtózik, valaki ragadja meg a mellső lábait (fi¬noman) és húzza, amíg Lulu ki nem egyenesedik, mint egy e1ikjáltójel (ezt nagyon szereti!). Utána következik a cicamasszázs hüvelykujjal a lapockái között. Ha jól csináljátok, dorombol, ha nem, akkor harap!
Lulu hamar elunja magát, és ilyenkor föl-alá járkál és nyávog. Néhány kedvenc játéka:
• Néhány JUTALOM FALATOT rakjatok sorba a hifi tetejére, hogy lepofozhassa onnan
• Tegyétek Lulut a komputerszékembe, aztán bújjatok el a könyvespolc mögé, és dobjatok felé egy cipőfűzőt úgy, hogy ne lássa, honnan jön
• Építsetek PÁRNAVÁRAT az ágyamon, tegyétek bele Lulut, aztán dugjátok a kezeteket a párnák közti résekbe (ehhez a játékhoz nem árt kesztyűt húzni)
• Rakjatok macskamentát egy ÓCSKA ZOKNIBA, dobjátok oda Lulunak, aztán hagyjátok békén négy vagy öt órán át. Legalább szabadon garázdálkodik a karmaival.

A MACSKAALOM

Az almozás kizárólag Mr. Gianini feladata! A mamának nem szabad almoznia, és hozzányúlnia sem semmihez, ami ezzel kapcsolatos, mert terhességi toxémiát okozhat, amitől a baba vagy meghal, vagy súlyosan károsodik! Almozás után mindig kezet kell mosni meleg szappanos vízzel, még akkor is, ha látszólag semmi nem került az ember kezére!
A macskaalmot MINDEN NAP ki kell cserélni. Nedvesség hatására összeálló almot használunk, amit cserénél csak össze kell lapátolni, szemeteszsákba rakni és kész. Pofonegyszerű! Lulu kábé két órával vacsora után tojik, ezt elég pontosan meg lehet állapítani a fürdőszobámban lévő alomból áradó illatokból…

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK

Ne zavarjátok Kövér Lulut REJTEKHELYÉN, A VÉCÉ MÖGÖTT A FÜRDŐSZOBÁMBAN! Ott tartja csillogó holmikból összelopkodott kincsit. Ha valamit elcsór, és ott megtaláljátok, ne szedjétek ki onnan, ha látja, különben hetekig harapni fog! Már beszéltem erről az állatorvossal, aki szerint nincs mit tenni, hacsak nem akarunk állatpszichológushoz fordulni óránként 70 dollárért… Egyszerűen el kell viselni!

MINDEN NAP TÖBBSZÖR EMELJÉTEK FÖL, VEGYÉTEK ÖLBE, CIRÓGASSÁTOK ÉS DÖGÖNYÖZZÉTEK!!! (AZT NAGYON SZERETI.)

160-162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kövér Lulu
1 hozzászólás
lejla>!

Fat Louie's poops are cute, just like he is. Same with Rocky's.

Kapcsolódó szócikkek: Kövér Lulu
_Lívia_>!

Mi a fenének kell Kövér Lulunak a fejemen aludnia?

198. oldal, Szeptember 7., hétfő, hajnali öt óra

Kapcsolódó szócikkek: Kövér Lulu · Mia Thermopolis