!

Korsós Laci személy

Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
1 hozzászólás

Idézetek

>!
Miamona

– Bocsánat, kedves kisasszony, erről egészen megfeledkeztem. Korsós László vagyok, negyedéves tanárjelölt. Most már rendben a mozi?
Én nem is tudtam szólni, csak a szívem vert.
Lacinak hívják.

Kapcsolódó szócikkek: Korsós Laci
>!
Niki_

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Ne pityeregj, leányzó – mondja Laci. – Hiszen visszajövök.
– Küldjük Balambért repülni – mondom hirtelen. – Küldjük a jövőbe. Húsz év múlva, huszonöt év múlva…
– És mit akarsz látni ott? – kérdezte Laci.
– Egy szép házat, kertet… és béke van… és hat gyerekünk lesz. És lesz köztük egy tizenhat éves lányom is, és egyszer el akarom majd mondani neki ezt az estét, de akárhogy mondom is, nem figyel rám, csak bámul udvariasan, mintha moziban látná az egészet, vagy olvasná egy régi könyvben… És én mondjam majd tovább, hogy a járdákat fehérre meszelték, és a Dunán szomorúan, hosszan, reménytelenül búgott egy gőzhajó, és álltunk, álltunk az Erzsébet-híd íve alatt, egymás kezét szorítottuk, és úgy éreztük, hogy a szívünk meg fog szakadni… És a messzi jövőben, ezerkilencszázhatvanban vagy ezerkilencszázhetvenben, a kislányom csodálkozva hallgassa ezt a történetet, és ne értse meg… ne értse meg… ne értse meg.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Duna · Horváth Kati · Korsós Laci
3 hozzászólás
Hirdetés
>!
Miamona

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

És a csodaszép kertes házunkban lesz Lacinak is dolgozószobája, nekem is, és minden gyereknek külön szobája, hogy rajzoljon és játsszon, és nyugodtan írhassa a leckéjét, és ne kelljen krétával vonalat húzni az asztalra, hogy Zsóka, te eddig teheted csak a térképet, és Mari, te hülye, ne lökd fel a tintatartót. És persze mind a hat gyerekünknek lesz külön énekkönyve, külön földrajzi atlasza, külön tornacipője, de azután tanuljanak is, mert megtépázom őket…

Kapcsolódó szócikkek: Horváth Kati · Korsós Laci