!

kivi növény

W. Ungváry Renáta: A Kismama babakonyhája
Ori Hofmekler: Harcosok étrendje 24/4

Idézetek

>!
miss_antrophy

„Minden nap egy alma” szintén jó választás a méregtelenítéshez, ahogy a körte is. A trópusi gyümölcsök, a papaya, a mangó, az ananász, valamint a grépfrút, a narancs, a kivi szintén jók. Nagyon tartalmasak, rengeteg bennük a vitamin és az enzim. A citrusfélék gazdagok flavonolokban, amelyek védenek az ösztrogenikus vegyületekkel szemben.

Mit együnk?

Ori Hofmekler: Harcosok étrendje 24/4 Fogyni akarsz? Este lakomázni? Egy módszer, amely ellentmond a józan észnek

Kapcsolódó szócikkek: alma · ananász · kivi · körte · mangó · narancs · papaya
>!
imma AP

Mikor mit?
Nincsenek kőbe vésett szabályok a bevezetés sorrendjéről, ám annyi bizonyos, hogy a gyakran allergiát okozó gyümölcsökkel minél később kellene megismerkednie a kicsinek.

1. Nálunk hagyományosan az alma, az őszibarack és a meggy kezdi a sort, ezeket már hat hónapos kortól adhatjuk. Kezdetnek pár napig egyszerre csak egyfélét adjunk. Aztán jöhetnek a már bevált gyümölcsökből az első keverékek.

2. Hét hónapos kortól következhet a banán, körte, narancs, citrom, paradicsom. Ha úgy látjuk, hogy a citrusfélék és a paradicsom kicsípik a baba száját vagy popsiját, várjunk még egy-két hónapot.

3. Nyolc-kilenc hónaposan jöhet a gesztenye, szilva, ringló, kajszibarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye.

4. Várjunk körülbelül másfél éves korig a kivivel, ribiszkével, szederrel, egressel, málnával, eperrel, ananásszal, mangóval.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: alma · ananász · banán · citrom · cseresznye · eper · gesztenye · görögdinnye · kivi · körte · málna · mangó · meggy · narancs · őszibarack · paradicsom · ringló · sárgadinnye · szeder · szilva
10 hozzászólás
Hirdetés