Kit Fisto személy

R. A. Salvatore: A klónok támadása
Michael Reaves – Maya Kaathryn Bohnhoff: Árnyjáték
Steven Barnes: A Cestus csapda
Matt Owens: Star Wars: Jedi of the Republic – Mace Windu
!

Kit Fisto a nautoli fajba tartozik, kiváló Jedi mester a Csillagok háborújában. Már a Geonosison is megmutatta tehetségét, hősiesen vezette az egyik klón századot. Ezek után a háború idején több fontos küldetésben is részt vett.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kit_Fisto

!

Kit Fisto az animációs sorozatban

!

Fisto mester Mace Windu mesterrel a filmben


Idézetek

verone P>!

– Aggódom – ráncolta a homlokát Yoda. – A Jedik már nem lelhetnek útmutatást a régi mesterek szavaiban és tetteiben. Furcsa, új idők ezek.
A teremben tartózkodó többi Jedi egyetértően bólogatott. S bár sokáig mérlegelték a Szenátus és Palpatine kancellár által rájuk rótt kötelezettségeket, arra a következtetésre jutottak, hogy kénytelenek lesznek engedelmeskedni nekik.
Mace Windu arca ónixból faragott maszkká merevedett, miközben az egymásnak feszülő érveket és véleményeket hallgatta. Az összes Jedi-mester közül az ő státusa közelítette meg leginkább Yodáét.
– Egyetértek – mondta komoran –, de tény, hogy a Köztársaságnak sem kellett még ilyen nehézségekkel szembenéznie. Úgyhogy, ha új feladatokat és szerepeket bíznak ránk, tartok tőle, hogy el kell fogadjuk őket. Hiszen, ha mi sem tudjuk megvédeni a Köztársaságot, akkor kire hárul ez a feladat?
– Palpatine még mindig diplomáciai megoldásokat keres, ami jó jel – vetette fel Kit Fisto.
– Akkor miért nem diplomatákat küld tárgyalni? – kérdezte Obi-van, bár a válasz az ő számára is nyilvánvaló volt.
A diplomácia csupán az egyik komponense volt Palpatine politikai stratégiájának, s a Jedik jelenléte egy tárgyaláson – a selyemkesztyűbe bújtatott vasököl – már önmagában óva intett minden érintett felet.

70. oldal, 11. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2015)

verone P>!

Yoda mester oldalra biccentette kusza, ősz tincsekkel keretezett fejét, miközben az előtte álló Kenobit és Kit Fistót hallgatta.
– Vészterhes idők ezek – mondta Obi-van. – A korábbi jogaink egy részét megvonták tőlünk, és a maradékot is erősen megnyirbálták.
– A háború sok mindent megváltoztat – bólintott Yoda. – Ez a Klónháború kiszámíthatatlan.

69. oldal, 9. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Kit Fisto · Klónháború · Obi-Wan Kenobi · Yoda
verone P>!

Obi-van és Kit Fisto két órán keresztül gyakorolta a fénykardvívást, lassan fokozva a tempót. A kiürített raktár falai közt az össze-összecsókolózó fénykardok búgó hangja visszhangzott, valamint az a halk sziszegés, ahogy az energianyalábok elpárologtatták a levegő nedvességtartalmát.
A fénykard mintha a Jedi testének meghosszabbítása lett volna. Sokan kritizálták az anakronisztikus fegyvert, mondván, hogy egy bomba vagy sugárfegyver sokkal praktikusabb, tekintve, hogy lehetővé teszi használója számára, hogy távolról végezzen a kiszemelt célpontjával. S azoknak, akiket csupán a statisztikai adatok érdekeltek, ez valóban nyomós érv volt.
A Jedik azonban nem katonák vagy bérgyilkosok voltak. Még akkor sem, ha időnként rákényszerültek, hogy kioltsanak életeket.

78. oldal, 11. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: bérgyilkos · fénykard · jedi · Jedi · katona · Kit Fisto · Obi-Wan Kenobi · vívás
Szelén>!

– Én a…a Sälãi Käsi Rend tagja voltam…a Titkos Kézé. Mindannyian Erő-érzékenyek voltunk, és …amikor a Birodalom leszámolt a Jedikkel…hamarosan ránk, mint potenciális veszélyforrásra került sor. Végül már csak hárman voltunk életben tanítványok, es a mesterünk, Neaed Fisto.
– Fisto? – kérdezte döbbenten Dash. – Van neki valami köze Fisto tábornokhoz?
Kit Fisto tábornok a Klónháború egyik hadvezére volt, s a Jedi Rend bukásáig annak vezető tanácsához tartozott.
Ki csuda gondolta volna volna, hogy voltak rokonai a nautolik szülőbolygóján?
– Az egyik nagybátyja – bólintott Eaden. – És azt hiszem, az Erő legalább annyira segítette őt, mint Kit mestert.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: a Birodalom · az Erő · Dash Rendar · Eaden Vrill · jedi · Jedi Rend · Kit Fisto
verone P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Kit Fisto feltápászkodott a székéről, levette a köpenyét, s az arca kiismerhetetlen, mozdulatlan maszkká dermedt. Csak a csápjai örvénylettek vadul.
– Mit csinálsz? – kérdezte Obi-van, bár biztosra vette a választ.
Sőt szinte arra is mérget vett volna, hogy épp ezért hívták ide Kit Fistót. A nautoli bátorsága és szeszélyessége egyaránt közismert volt.
– Magam akarom megtapasztalni, mire képes ez a masina – mondta a Jedi halálos nyugalommal, aztán megemelte hangját. – Technikus! Állok rendelkezésére!
A nautoli csápjai hajfonatokként röpködtek a levegőben, ahogy egy elegáns mozdulattal leszaltózott az aréna porondjára, s olyan kecsesen és hangtalanul ért földet, amire egyetlen chin-bret játékos sem lett volna képes.
A droid egyelőre nem is foglalkozott vele, s mint korábban mindkét alkalommal, most is szinte védtelennek és ártalmatlannak tűnt.
Fisto mester előhúzta az övéből a fénykardját, s ahogy aktiválta, hosszú, zöld energianyaláb bukkant elő a markolatból.

23. oldal, 2. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: aréna · bátorság · droid · fénykard · Jedi · Jedi lovag · Jedi mester · Kit Fisto · Obi-Wan Kenobi · zöld
verone P>!

A két Jedi egyre inkább úgy érezte, hogy minél mélyebbre ásnak, annál kevésbé látják át a Cestus és a Köztársaság közötti összefonódások szövevényét.
– Mintha egy szivacstelepen próbálnánk átküzdeni magunkat! – morogta a nautoli nyolcórányi megfeszített tempójú olvasás után. – Varázslatra lenne szükség ennek a sok halandzsának a feldolgozásához!
– Hát, varázslót nem ismerek – fintorgott Kenobi –, de azt hiszem, egy ügyes jogász is sokat segíthetne. És épp ismerek is egy ilyet.

57. oldal, 6. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Jedi · Jedi lovag · Jedi mester · jogász · Kit Fisto · Obi-Wan Kenobi · varázslat
verone P>!

– Hol vagyunk? – kiabálta. – Ez egy csata! Ó, nem! Én csak egy protokolldroid vagyok. Engem nem erre készítettek. Én ezt nem bírom! Nem akarok elpusztulni!
A felzaklatott droid körülbelül annyi ideig bírta, mint a másik része a túloldalon. Hirtelen szembekerült Kit Fisto Jedi-mesterrel, aki keményen mellbe taszította egy Erő-lökettel, és a droid a földre zuhant.

293. oldal, 23. fejezet (LAP-ICS Könyvkiadó, 2002)

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · C-3PO · droid · Geonosis · Jedi · jedi · Jedi lovag · Jedi mester · Jedi Rend · Kit Fisto
verone P>!

Az út nagyobb részében Obi-van azon a fegyveren dolgozott, amit most a nautoli hordott az övébe tűzve. Kit, aki az improvizáció mestere volt, alig néhány óra leforgása alatt úgy forgatta a fénykorbácsot, mintha gyerekkora óta ezt gyakorolta volna.
– Az útjaink itt elválnak – nyújtott kezet Kitnek Obi-van.
– Egy darabig – rázta meg a kinyújtott kezet Fisto. – Innen délre, a barlangokban állítjuk fel a táborunkat. Körülbelül egy napra lesz szükség, hogy minden működőképes legyen. Aztán… jöhet bármi, mindenre fel leszünk készülve!
– Ebben biztos vagyok – bólintott Kenobi. – Az asztrodroidok biztonsági csatornáját használjuk kommunikációra. Arra nem szoktak figyelni, és majd a hordozóhullám modulálásával álcázzuk a beszélgetést.
Kit csak a szájával mosolygott, a szemével nem.
– Jó ötlet. Az Erő legyen veled!

86. oldal, 13. fejezet (Szukits Könyvkiadó, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: droid · Jedi · Jedi lovag · Jedi mester · Kit Fisto · Obi-Wan Kenobi
PAVideoStudio>!

A nautoli őrjöngő rohamait hideg, átgondolt taktikával parírozta, s ahogy körbetáncolta az ellenfelét, nemegyszer úgy tűnt, mintha azok ketten a falon járnának, vagy a levegőben csapnának össze.

232. oldal, 39. fejezet - A Cestus csapda (Szukits, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Kit Fisto · Obi-Wan Kenobi · Shii-Cho
2 hozzászólás
>!

[Prosset Dibs] „Eyes as big as moons and yet you see so little, Master Fisto.”
[Kit Fisto] „Your wit precedes you. I'm looking forward to working alongside you on this mission.”
[Prosset Dibs] „There is nothing about this mission I'm looking forward to. The Force… It shudders. War is no place for a Jedi.”
[Kit Fisto] „And yet we call ourselves Jedi knights.

Kapcsolódó szócikkek: Kit Fisto · Prosset Dibs