!

Khal Drogo személy

George R. R. Martin: Királyok csatája
George R. R. Martin: Trónok harca
George R. R. Martin: A Game of Thrones
George R. R. Martin: A Dance with Dragons
!

Khal Drogo (Jason Momoa)

!

Khal Drogo


Idézetek

>!
Drianne

A szertartás hajnalban kezdődött és egészen szürkületig tartott. Ivászat, lakoma és küzdelem egy végtelenül hosszú napon át. Hatalmas földhalmot emeltek a fűházak között és odaültették Danyt Khal Drogo mellé a dothrakiak forrongó tengere fölé. Még sohasem látott ennyi embert egy helyen, sem pedig ennyire furcsa és rémisztő alakokat. Lehet, hogy a lóurak drága ruhákba öltöztek és illatos parfümöket használtak, amikor felkeresték a Szabad Városokat, de idekint a szabad ég alatt megtartották a régi szokásokat. A férfiak és nők egyaránt festett bőrmellényt viseltek csupasz mellkasukon, bronz medálokkal díszített övvel összefogott lószőr nadrágot, a harcosok pedig olvasztótégelyek zsírjával kenték be hosszú varkocsaikat. Mézzel és borssal megsütött lóhúst tömtek magukba, eszméletlenre itták magukat erjesztett kancatejjel és Illyrio finom boraival, és nyers, Dany számára idegen nyelvükön mindenféle tréfákat vágtak egymáshoz a tábortüzek felett.

114. oldal (Alexandra, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo
>!
Nixi

– Mit jelent, Rhaego név? – kérdezte Khal Drogo a Hét Királyság Közös Nyelvén. Amikor volt egy kis ideje, Dany mindig megtanított neki néhány szót. Ha odafigyelt, Drogo nagyon gyorsan tanult, bár az akcentusa olyan vaskos és vad volt, hogy sem Ser Jorah, se Viserys nem értették meg egyetlen szavát sem.
– A bátyám, Rhaegar szilaj harcos volt, napom és csillagom – felelte neki. – Meghalt, mielőtt én megszülettem volna. Ser Jorah azt mondja, ő volt az utolsó sárkány.
Khal Drogo lenézett rá. Az arca mintha rézmaszk lett volna, a hosszú fekete bajusz alatt azonban, amelyet lehúzott az aranygyűrűk súlya, a lány mintha egy mosoly árnyékát pillantotta volna meg.
– Jó név, Dan Ares feleség, életem holdja – mondta a férfi.

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo · Rhaegar Targaryen
3 hozzászólás
>!
buzavirág P

A dothrakiak számára a víz, amit a lovak nem tudnak meginni, valamiféle aljas, visszataszító dolog volt. Az óceán hullámzó szürkészöld végtelenje babonás rettegéssel töltötte el őket. Drogo tucatnyi más módon bátrabb volt a többi lóúrnál, ezt Dany jól tudta… de ebben a tekintetben nem.

633. oldal (Alexandra Kiadó, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo
>!
lapkasajt

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A lány habozva kinyújtotta a kezét és megsimogatta a ló nyakát, végigfuttatva ujjait az ezüstös sörényen. Khal Drogo mondott valamit dothraki nyelven, Illyrio tanácsos pedig lefordította.
– Ezüstöt hajad ezüstjének, mondja a khal.
– Gyönyörű – suttogta Dany.
– Ő a khalasar büszkesége – mondta Illyrio. – A szokás azt parancsolja, hogy a khaleesinek rangjához méltó paripán kell lovagolnia a khal mellett.
(…)
Az ezüstös paripa úgy szökkent át a lángok felett, mintha szárnyai volnának. Amikor megállt Illyrio tanácsos előtt, így szólt hozzá:
– Mondd meg Khal Drogónak, hogy a szelet adta nekem! – A kövér pentosi végigsimított sárga szakállán és megismételte a szavait dothraki nyelven. Dany először látta újdonsült férjét mosolyogni.

Daenerys fejezete

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo ·
>!
mento_

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Emlékezz, Drogo! – suttogta. – Emlékezz az első közös lovaglásunkra az esküvőnk napján! Emlékezz az éjszakára, amikor Rhaegót nemzetted, az egész khalasar ott volt körülöttünk, és a tekinteted az arcomra szegeződött! Emlékezz, milyen hűvös és tiszta volt a víz a Világ Méhénél! Emlékezz, napom és csillagom! Emlékezz és gyere vissza hozzám!

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Bells, Dany thought, smiling, remembering Khal Drogo, her sun-and-stars, and the bells he braided into his hair. When the sun rises in the west and sets in the east, when the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves, when my womb quickens again and I bear a living child, Khal Drogo will return to me.

But none of those things had happened. Bells, Dany thought again.

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo
Hirdetés
>!
LostrisMinea

When the sun rises in the west and sets in the east. When the seas go dry and mountains blow in wind like leaves. Then he will return, and not before.

68. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo
>!
lapkasajt

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Dobokat vertek, miközben néhány nő a khalnak táncolt. Drogo kifejezéstelen arccal nézte, de szemeivel követte a mozdulataikat és időnként odavetett közéjük egy-egy bronz medált, hadd marakodjanak rajta.
A harcosok is nézték őket. Egyikük egyszer csak belépett a körbe, megragadta az egyik táncos karját, lenyomta a földre és ott helyben meghágta, ahogy a csődör hágja meg a kancát. Illyrio figyelmeztette, hogy ez megtörténhet.
– A dothrakiak úgy párosodnak, mint az állatok a csordáikban. A khalasarban nincs magánélet és ők nem úgy értelmezik a bűnt vagy a szégyent, mint mi.

Daenerys fejezete

Kapcsolódó szócikkek: Illyrio Mopatis · Khal Drogo
>!
Gothic01 

– (…) A khal koronát ígért neked, s meg is fogod kapni.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Illyrio Mopatis · Khal Drogo
2 hozzászólás
>!
Gothic01

Nagyon előkelő helyet foglaltak el, közvetlenül a khal saját vérlovasai alatt, de Dany látta a haragot a bátyja orgonaszín szemében. Nem tetszett neki, hogy alatta ül, és füstölgött, amikor a rabszolgák minden fogást először a khalnak és a menyasszonyának kínáltak, ő pedig azt kapta, amit azok visszautasítottak.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daenerys Targaryen · Khal Drogo · Viserys Targaryen
4 hozzászólás