!

Jud Crandall személy

Stephen King: Állattemető
Stephen King: Kedvencek temetője
!

Jud Crandall (Fred Gwynne)


Idézetek

>!
Sansa I

– A lányomnak macskája van – mondta. – Winston Churchill a neve, de mi csak Churchnek hívjuk.
– És még táncol neki, ha jár?
– Tessék? – kérdezte Louis értetlenül.
– Megvan még a töke, vagy már ráncba szedték?

20

Kapcsolódó szócikkek: Jud Crandall · Louis Creed
>!
Szédültnapraforgó

– Másfelől az sem árt, ha az ember köszönő viszonyban van a halállal. Nem is tudom…manapság mintha senki se akarna beszélni róla, vagy akár csak gondolni rá. Már a tévében sincs szó róla, levették a műsorról, mert azt mondják, megzavarja a gyerekeket…és a hozzátartozók ragaszkodnak a csukott koporsóhoz, nehogy látniuk kelljen a halott földi maradványait vagy el kelljen búcsúzniuk tőle…Mintha mindenki meg akarna feledkezni az egészről.
– Közben meg itt a kábeltévé meg az a sok film, amelyiken…-Jud Normára nézett, és megköszörülte a torkát. – Szóval, ahol csupa olyasmi folyik, amit lehúzott redőny mögött szokás csinálni! Fura, mennyire másképp gondolkodik minden nemzedék, nem igaz?

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jud Crandall
>!
AniTiger MP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

De az a valami, ami ott, akkor este felbámult a vérvörös napba – szörnyeteg volt. Mit tudom én, mi volt; zombie talán vagy dibbuk vagy démon. Talán nincs is olyan név amely illik rá. De akár volt neve, akár nem – a micmacok tudták volna, kicsoda-micsoda.
– Mit mond? – kérdezte Louis kábán.
– Olyasvalaki volt, akit megérintett a wendigo – jelentette ki Jud nagyon higgadtan.

39. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jud Crandall · Louis Creed · wendigo
>!
KingucK P

– Úgy hangzik, mintha maga is ismerné ezt az érzést – mondta.
– Pedig igazából nem ismerem – mondta Crandall, és ismét rágyújtott; gyufája sercegve ragyogott fel a lassan rájuk telepedő esti félhomályban. – Azt a házat ott szemben még az apám építette. Ide hozta a feleségét, aki itt lett viselős, és a gyerek, vagyis én, itt jött a világra, méghozzá az 1900-as esztendőben!
– Eszerint most…
– Nyolcvanhárom vagyok

4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: 1900 · 1983 · Jud Crandall · Louis Creed
>!
KingucK P

– A veszettség miatt – mondta Crandall. – Maine-ben mostanság igen gyakori. Két évvel ezelőtt innen délebbre megveszett egy hatalmas vén bernáthegyi, és négy embert megölt. Pokoli cirkusz volt. Nem kapta meg az oltást. Ha azok a hülye népek beoltatták volna, soha nem történik ilyesmi…

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: bernáthegyi · Cujo · Jud Crandall · Maine
>!
KingucK P

A hűvös idő miatt a konyhában telepedtek le. Jud begyújtotta a kis Marek típusú kályhát, s mindhárman körülülték; a sör hideg volt, a meleg kellemes, Jud pedig arról mesélt, miképpen akadályozták meg a micmac indiánok kétszáz évvel ezelőtt Machiasnál az angolok partraszállási kísérletét. Az idő tájt, magyarázta, igencsak félelmetes nép volt a micmac, majd hozzáfűzte, hogy egynéhány állami és szövetségi ingatlanügyvéd szerint e téren nincs is változás.

21. fejezet

>!
bmolli

Akkoriban nem kellett beiratkozni az egyetemre, hogy az ember a halállal ismerkedjék. A halál bejáratos volt az ember házába, szépen köszönt, aztán néha leült velünk vacsorázni, máskor meg jól valagba rúgta az embert.

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jud Crandall