!

John Coffey személy

Stephen King: A halálsoron

Idézetek

>!
Nebula

A szeretetükkel ölte meg őket. Így megy minden áldott nap. Az egész világba.

480. oldal (Európa, Bp., 2015)

Kapcsolódó szócikkek: John Coffey
>!
KingucK 

1932 John Coffey éve volt. A részleteket megírták az újságok, még most is megtalálhatóak, ha valaki veszi a fáradságot, hogy előkeresse őket – akinek több az ereje, mint egy vénséges vén embernek, aki egy georgiai öregotthonban szundikálja át élete hátralévő részét. Emlékszem, forró ősz volt, igazán forró. Október csaknem olyan volt, mint augusztus, és az igazgató felesége, Melinda az indianolai kórházban feküdt. Ezen az őszön kaptam meg életem legsúlyosabb húgyúti fertőzését, amely nem volt elég komoly ahhoz, hogy én is kórházba kerüljek, de ahhoz igen, hogy a halált kívánjam, valahányszor vizelnem kellett. Delacroix ősze volt, a félkopasz kis franciáé, akinek volt egy egere, mely nyáron bukkant fel, és megtanulta azt az ügyes trükköt a gurigával.

I. rész -- A két halott lány - 2.

Kapcsolódó szócikkek: 1932 · Eduárd Delacroix · egér · John Coffey · Melinda Moores · október · ősz
>!
KingucK 

– A neved John Coffey.
– Igen, uram, főnök, akár az ital, csak nem ugyanúgy írják. [A Coffey és a coffee (kávé) ejtése azonos.]
– Szóval tudod, hogyan írják? Tudsz írni, olvasni?
– Csak a saját nevemet, főnök – válaszolta derűsen.
Felsóhajtottam, azután előadtam fogadóbeszédem rövidített változatát. Már eldöntöttem, hogy nem lesz vele semmi gond. Ebben tévedtem is meg nem is.
– A nevem Paul Edgecombe – mondtam.

I. rész -- A két halott lány - 2.

Kapcsolódó szócikkek: John Coffey · Paul Edgecombe
>!
KingucK 

Percy Wetmore jött az egyik oldalán, a másikon a kis, csontos Harry Terwilliger, és úgy festettek, mintha gyerekek kísérnének egy fogságba ejtett medvét. Coffeyhoz képest gyereknek tűnt még Brutus Howell is, márpedig ő száznyolcvannál magasabb, szekrényméretű ember volt, focistaként kezdte, az LSU-ban játszott, amíg ki nem rúgták és haza nem jött a hegyek közé.

I. rész -- A két halott lány - 2.

Hirdetés
>!
KingucK 

– Békés volt, mint egy bárány odalent a Trapingus megyei bíróságon – mondta Dean. Levette keret nélküli kis szemüvegét, és tisztogatni kezdte a zubbonyán. – Persze több lánc volt rajta, mint amennyit Scrooge látott Marley szellemén, [Dickens Karácsonyi ének című történetében.] de azért szét tudott volna rúgni néhány mogyorót, ha éppen akarja. Jó nagy darab, mi?

I. rész -- A két halott lány - 3.

>!
SchizoVampire P

A darabjaik még itt vannak… Hallom a sikításukat.

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Coffey