!

Jeremy Finch (Jem) személy

Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!
Harper Lee: To Kill a Mockingbird
!

Jemremy Finch (Phillip Alford)


Idézetek

>!
lepsenyigabi

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Nagyszerű? – Jem felemelte a fejét, arca elvörösödött. – Azok után, amiket rólad mondott?
– Igen, fiam, az volt. Megvoltak a dolgokról a maga nézetei, lehet, hogy sok mindenben különböztek az enyémtől… mondtam, ugye, fiam, hogy ha a csínyeddel nem szolgáltad volna ki neki magadat, én küldtelek volna, hogy olvass fel neki. Azt akartam, hogy lásd meg, mi az igazi bátorság, és ne azt tartsd bátorságnak, amikor valakinek fegyver van a kezében. Az a bátorság, amikor előre tudod, hogy vereség vár rád, és legyen, aminek lennie kell, mégis kitartasz. Csak ritkán vár rád győzelem, de néha igen. Mrs. Dubose, azzal a kilencvennyolc font testsúlyával, amennyit porhüvelye nyomott, elnyerte, amit akart. Saját meggyőződése szerint úgy halt meg, hogy nem tartozott hálával senkinek és semminek. Ő volt a legbátrabb ember, akit valaha ismertem.

162-163. oldal - I. rész 11. fejezet (Geopen, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Atticus Finch · Jeremy Finch (Jem)
2 hozzászólás
>!
Aurore

Jem felvonta a szemöldökét, és így szólt: – Vannak dolgok, amelyeket te nem értesz – és én túl fáradt voltam, hogy vitába szálljak vele.

305. oldal - II. rész 21. fejezet (Geopen, 2012)

>!
Ritti

Hogy a kék folt Mayella jobb szeme alatt volt, és sérülések főként teste jobb oldalán mutatkoztak, ez nyilván arról tanúskodik, hogy ezek balkezes személytől származnak. Sherlock Holmes és Jem Finch ebben biztosan egyetértenének.

II. rész, 17. fejezet (Sierra, 1992)

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy Finch (Jem) · Mayella Ewell · Sherlock Holmes
>!
mrsp

'Why don't you come over, Charles Baker Harris?' he said. 'Lord, what a name.'
”s not any funnier'n yours. Aunt Rachel says your name's Jeremy Atticus Finch.'
Jem scowled. 'I'm big enough to fit mine,' he said. 'Your names longer'n you are. Bet it's a foot longer.'

7. oldal, 1. fejezet

>!
Trixi_Adzoa P

A hatodik osztály viszont kezdettől fogva a kedvére való volt, még egy rövid, számomra teljesen megdöbbentő egyiptomi időszakon is átesett, amely során folyton oldalvást próbált járni, egyik karját maga elé nyújtva, másikat a háta mögött tartva, egy vonalban egymás elé rakosgatva a lábait. Azt állította, hogy az egyiptomiak mind oldalazva jártak; amikor közöltem vele, hogy ha ez igaz, akkor nem értem, hogyan tudtak így bármit is csinálni, kijelentette, hogy jóval több dolgot vittek véghez, mint amit az amerikaiak valaha is fognak, mert ők találták fel a vécépapírt és az örökké tartó balzsamozást is, és ugyan hol lennénk ma ezek nélkül a dolgok nélkül?

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy Finch (Jem)
2 hozzászólás
>!
fióka P

Atticus törékeny alkatú férfi volt, közel járt az ötvenhez. Mikor Jem és én megkérdeztük tőle, miért ilyen öreg, azt mondta, későn kezdte el az életet, és mi úgy éreztük, hogy ez nem vetett jó fényt képességeire és férfiasságára.

102. oldal (Irodalmi, 1969)

Hirdetés
>!
AnyAnonymous P

…de Jem kijelentette, hogy már megint olyan vagyok, mint egy lány, márpedig a lányok mindig beképzelnek maguknak mindenféléket, ezért is utálja őket minden normális ember,…

65. oldal, 4. fejezet (Geopen, 2015)

>!
krlany I+SMP

Jem bátyámnak nem sokkal tizenhárom éves kora előtt csúnyán eltört a könyökénél a karja.

(első mondat)

>!
csillagka P

– (…) Hamarosan bevezetik a többi osztályban is. Ezzel a módszerrel nem kell sokat tanulni a könyvekből – vagyis ha a tehénről akarsz tanulni, elmégy és megfejed, érted?
– Értem, Jem, de én nem a tehenekről akarok tanulni. Én…
– Pedig tanulnod kell. Ismerned kell a tehenet, mert a tehén igen fontos szerepet játszik Maycomb megye életében.

27. oldal

>!
Bélabá P

Jem ugyan nem jó példa, mert semmiféle oktatási módszer nem akadályozta meg benne, hogy a könyveket falja. Ami engem illet, az én tudásom egyetlen és legfőbb forrása az volt, amit a Time című képes hetilapból szedtem fel, ezenkívül elolvastam mindazt, amit odahaza kézbe kaparintottam.

47-48. oldal