!

James Morgan személy

Maggie Stiefvater: Ballada – A holtak éneke

Idézetek

>!
bankicsniki

– Lenni vagy nem lenni! – rikkantotta Wesley, akinek szintén Paul volt a keresztneve, de az egyértelműség érdekében a vezetéknevén szólíttatta magát. Igazán kedves gondolat tőle, mivel a szobatársam, Paul családi neve Schleiermacher volt, amelyet még leírni sem tudtam volna, hát még kimondani.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Morgan · Paul Schleiermacher
>!
bankicsniki

– Igazán megnyerő a természeted, Nuala. Áruld el, hány éve tünteted már ki Istennek eme zöld sárgolyóbisát hihetetlenül ragyogó személyiségeddel? – Láttam a gondolataiban, hogy száz, kétszáz, ezer évre becsüli a koromat. Azt hiszi, olyan vagyok, mint a többi.
– Tizenhat – csattant a válaszom. – Nem mondta még senki, hogy udvariatlan megkérdezni?
– Én mindig rendkívül udvariatlan vagyok. A tizenhat nem tűnik hosszú időnek. Évekről beszélünk, ugye? Nem évszázadokról?
Nem volt szükséges válaszolnom, mégis megtettem. Megvetően feleltem: – Nem évszázadokról.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Morgan · Nuala
>!
bankicsniki

– Talán fontosabb terveid voltak mára, mint hogy drága anyáddal találkozz, akinek rettenetesen hiányzol?
– Nem. Csak valami megcsípett. Örülni fogok, hogy láthatlak. Mint mindig. Valóságos eksztázisba estem a hírre, hogy jössz. Mintha eloszlottak volna a felhők életem borús egén, és a kezemet kinyújtva arra eszmélnék, hogy eső helyett eper ízű gumicukor hullik a magasból.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Morgan
>!
bankicsniki

– Fogd már be! Azt gondolom, hogy a szerelemnek semmi köze a másik ember személyiségéhez. Vagyis talán egy kicsi. Szerintem igazán csak saját magunk számítunk ebben a dologban, Például tegyük fel, hogy beleszere… nagyon megkedvelsz egy öntelt idiótát. Ez egyáltalán nem számít. Valójában csak az számít, hogyan érzed magad ennek az idiótának a társaságában. Ha a legjobb embernek érzed magad a világon, amikor együtt vagytok, akkor azért kedveled annyira. Egyáltalán nem arról szól a vonzódás, milyen kedves vagy jó ember a másik.
– Tetszik az elméleted. Az önző emberek kalauza a szerelemhez. Nem téged szeretlek, bébi, igazából magamba vagyok szerelmes.

243. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: James Morgan · Nuala · szerelem
>!
Nelli0805

Végül megfordultam, hogy visszatérjek az iskolába, de akkor valami kemény hasba vágott. Kis híján elvesztettem az egyensúlyomat, alig bírtam megállni a lábamon.
A kemény test tulajdonosának még a lélegzete is elakadt. – Ó, te jó ég! Ne haragudj!
[…]
– Semmi gond. Amúgy is fölösleges luxus két vesét fenntartani.

16. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Deirdre Monaghan · James Morgan
>!
Nelli0805

– Na és a te dudaoktatód? Milyen?
– Kinyírtam és megettem ebédre.

78. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Deirdre Monaghan · James Morgan
Hirdetés
>!
Nelli0805

Sullivan pillantása a kezemre esett; szeme fel- és lesiklott a bőrömre vésett szavakon, megpróbálta kibetűzni őket, megfejteni a jelentésüket. Minden szó érthető nyelven íródott, de ezt a nyelvet csak én ismertem.

97. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: James Morgan · Patrick Sullivan
>!
Nelli0805

– Valahol azt olvastam, hogy életünk során csak bizonyos mennyiségű szempilla áll rendelkezésünkre. Ha most egyszerre kihúzogatod mindegyiket, nem fog maradni a későbbiekre.

78. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Deirdre Monaghan · James Morgan
>!
Nelli0805

Elkapott a mindent elsöprő vágy, hogy fogjak egy tollat, és írni kezdjek a kezemre. Ha csak felvéshetem a bőrömre, hogy csók vagy vétéef vagy szájvíz, máris képes lettem volna megoldani a helyzetet.

132-133. oldal (Könymolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: James Morgan
>!
Nelli0805

Dee kinyújtotta a kezét, és megfogta az enyémet. A fülembe suttogott: – Megfagyok idebenn. A te kezed legalább meleg.
Közelebb hajoltam hozzá és visszasuttogtam: – Az együttes kizárólag pingvinekből áll. Olvastam a programfüzetben, hogy nem hajlandók játszani, csak ha 10 fok alá süllyed a hőmérséklet a teremben. Fölötte ugyanis izzadni kezdenek, és úszólábaik megcsúsznak a hangszerek húrjain.

128. oldal (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Deirdre Monaghan · James Morgan