!

James Halliday személy

Ernest Cline: Ready Player One

Idézetek

>!
kvzs P

Kamaszkora óta a Rush volt Halliday kedvenc zenekara. Egy interjúban elárulta, hogy minden egyes játékát (az OASIS-t is beleértve), úgy tervezte, hogy munka közben kizárólag Rush-lemezeket hallgatott. Gyakran hivatkozott a banda három tagjára – Neil Peartre, Alex Lifesonra és Geddy Leere – „A Szentháromság”-ként, vagy „Észak Istenei”-ként.

353. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday · Rush
>!
Zonyika P

Az Anorak Almanachja nem kevesebb, mint tizennégyszer hivatkozott a Szárnyas fejvadászra. Ez a film volt Halliday örök favoritjait listázó top tíz egyik tagja. Az alapjául szolgáló regényt ráadásul Philip K. Dick, Halliday egyik kedvenc szerzője írta. Ezen okoknál fogva több mint négy tucatszor láttam a Szárnyas fejvadászt, így minden egyes képkockát és párbeszédet betéve tudtam.

341. oldal, Második szint, 0026

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday · Philip K. Dick · Szárnyas fejvadász
3 hozzászólás
>!
No_Exist

Jim mindig is azt akarta, hogy a többi ember osztozzon a megszállottságában, hogy őket is azok a dolgok érdekeljék, amikért ő rajong. Szerintem ezzel a játékkal a maga módján pontosan ezt fogja elérni.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday
>!
tenczerszofi

– Figyelj – mondta bizalmas hangon. – El kell mondanom még valamit, mielőtt elmegyek. Valamit, amit csak akkor értettem meg, amikor már túl késő volt. – Az ablakhoz vezetett, és az odakinn elnyúló tájra mutatott. – Azért hoztam létre az OASIS-t, mert soha nem találtam a helyem a valóságban. Nem tudtam, hogyan teremtsek kapcsolatot az emberekkel. Egész életemben féltem. Egészen addig, amíg fel nem fogtam, hogy hamarosan vége. Akkor értettem meg, hogy néha, bármennyire is rémisztő és fájdalmas, a valóság az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk. És a valóság valós.

492. oldal, 38. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday · valóság
>!
tenczerszofi

Elhagyni az otthonunkat súlyosan túlértékelt cselekvés.
[Anorak Almanachja, 17. fejezet, 32. bekezdés]

365. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday
Hirdetés
>!
tenczerszofi

Embernek lenni az idő nagy részében szívás. Egyedül a számítógépes játékok teszik elviselhetővé az életet.
[Anorak Almanachja, 91. fejezet, 1-2. bekezdés]

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday
>!
tenczerszofi

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

AA 241:87 – Meggyőződésem szerint a maszturbálás az emberállat legfontosabb adaptációs mechanizmusa. Technológia-központú civilizációnk sarokköve. A kezünk a szerszámhasználat céljából fejlődött, és ide értendőek a saját szerszámaink is. A gondolkodók, feltalálók és tudósok általában kockák, és a kockáknak mindenki másnál nehezebb nőt szereznie. Az önkielégítés által biztosított szexuálisfeszültség-levezetés nélkül fajunk korai képviselői aligha sajátították volna el a tűzcsiholás vagy a kerékkészítés összes csínját-bínját. És bármiben lefogadhatjátok, hogy Galilei, Newton és Einstein soha az életben nem hajtották volna végre korszakalkotó felfedezéseiket, ha a fejük kitisztítása érdekében először nem nyomorgatták volna az egyszeműt (vagy "nem csaptak volna ki pár protont a jó öreg hidrogénbombából"). Ugyanez áll Marie Curie-re is. Holtbiztos, hogy a rádium felfedezése előtt a muffja titkait fedezte fel.

266-267. oldal, 19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Albert Einstein · James Halliday · Sir Isaac Newton
2 hozzászólás
>!
Irasalgor 

Akkor értettem meg, hogy néha, bármennyire is rémisztő és fájdalmas, a valóság az egyetlen hely, ahol igazi boldogságra találhatunk.

492. oldal, 38. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: James Halliday · valóság
1 hozzászólás