James August Peregrin Pimplebottom személy

Kerstin Gier: Rubinvörös
Kerstin Gier: Rubinrot
Kerstin Gier: Zafírkék
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Idézetek

krisztin1 >!

– […] Mit bámulsz úgy?
Utóbbi megjegyzést a kis Robertnek szánta, aki elbűvölve meredt Xemeriusra. – Olyan aranyos. Megsimogathatom? – kérdezte tőlem.
– Nem, ha nem szeretnéd elveszíteni a kezedet, kisöreg – vágta rá Xemerius. – Nekem már az is bőven elég, hogy ez az illatosított kakas folyton összetéveszt egy macskával.
– Nahát, ezt kikérem magamnak! Egyetlen macskának sincsen szárnya, ezt még én is tudom – kiáltotta James, aki továbbra is csukva tartotta a szemét. – Te egy lázálombélimacska vagy. Egy elfajzott macska.
– Még egy szó, és felfallak – fenyegette Xemerius.

könyvskorpió>!

Valamivel hátrébb James ácsorgott, és a szeme elé tartotta csipkés zsebkendőjét. – Szólj, ha megint odanézhetek!
– Semmi esetre se most, különben rögtön megvakulsz! – közölte Xemerius, aki törökülésben foglalt helyet a lábamnál. – Ugyanis épp most esik ki a fél melle a fűzőből!

268. oldal

Belle_Maundrell>!

– Leslie szerint talán nem is olyan rossz, hogy James fiatalon halt meg. A Pimplebottom névvel valószínűleg kevés esélye lett volna megnősülni – jegyeztem meg, miután meggyőződtem róla, hogy James már nem hallhat minket. – Úgy értem, ki venné fel önként a Ragyáspopsi nevet?

23. oldal (Könyvmolyképző, 2010)

PePetra>!

Ez az egész olyan felfoghatatlanul bonyolult, és borzasztóan könnyű elhibázni…
James nyomban gőgös hangnemre váltott. – Akkor nem, ha pontosan azt teszed, amit mondok. Elsőként azt fogom neked megtanítani, hogyan pukedlizik egy úrinő egy olyan úr előtt, aki a társadalmi ranglétra ugyanazon fokán áll, mint ő.
Szuper! – örvendezett Xemerius. – A kérdés már csak az, honnan ismeri fel egyáltalán Gwendolyn, hogy az adott úr a társadalmi ranglétra melyik fokán áll.

166. oldal

SMesi>!

– Tudod egyáltalán, hogy mikor születtél?
– Most meg akarsz sérteni? Még szép, hogy tudom, mikor van a saját születésnapom. Március harmincegyedikén.
– Melyik évben?
– 1762-ben.

Fay >!

[…] Az első dolog, ami James száján kiszaladt, amikor megpillantotta, ez volt: – A teremburáját! Szegény gyermeknek annyi a szeplője, mint égen a csillag! Ha nem kezd el sürgősen valamilyen bőrfehérítőkrémet használni, sohasem megy férjhez!

20. oldal

kinyike>!

    Amikor Leslie végre eleget nevetett, kifejtette, hogy jobb lenne, ha James inkább valami mást tanítana nekem, és ezúttal kivételesen James is osztotta a véleményét. Azt mondta, a kardvívás és a párbaj a férfiak dolga, és szerinte a legveszélyesebb eszköz, amelyet a nőknek a kezükbe szabad venniük, az a kötőtű.

61. oldal

2 hozzászólás
RavenS>!

– Talán úgy nézek ki, mint egy macska? Ostoba szellem! – háborodott fel Xemerius.
– Valahogy úgy – felelte James anélkül, hogy ránézett volna a démonra. – Kivéve talán a füledet. És a szarvadat. És a szárnyadat. És azt a furcsa farkadat. Ah! Hogy én mennyire utálom ezeket a lázálmokat!
Xemerius szétterpesztett lábakkal odaállt James elé. Farkával dühödten csapkodott maga körül. – Én nem vagyok lázálom! Én démon vagyok – jelentette ki, és idegességében nagy adag vizet köpött a földre. – Egy hatalmas démon.

Kapcsolódó szócikkek: démon · James August Peregrin Pimplebottom · Xemerius
Belle_Maundrell>!

James a vízköpőre meredt. – Ez meg mi? Hess, hess! Tűnj el innen, cicamica!

96. oldal, 6. fejezet (Könyvmolyképző, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: James August Peregrin Pimplebottom · Xemerius
cukorborsoooooo>!

»Wie spät ist es?« […]
»Bin ich vielleicht eine Standuhr?«

108. oldal