!

Jack Torrance személy

Stephen King: A ragyogás
Lisa Rogak: Kísértetszív
Stephen King: Álom doktor
Ania Ahlborn: The Bird Eater

Idézetek

>!
flamepetals

Jack fanyar hangon válaszolt, megírta, hogy A kicsi iskola bizonytalan időre – talán örökre elakadt a kéz és a papír között, „abban az érdekes, intellektuális Góbi-sivatagban, amely írói ihlet néven ismeretes”.

14 FENT A TETŐN

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
>!
agisajt

Jack hirtelen úgy érezte, hideg levegő csapja meg a hátát, megborzongott, és arra gondolt: valaki elment a sírom felett.

28. oldal (Árkádia, 1986)

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
>!
petibácsi

Jack és Al nem véletlenül, hanem egészen természetes módon barátkoztak össze: az iskolai és tanszéki rendezvényeken mindig ők ketten rúgtak be legjobban.

474. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
2 hozzászólás
>!
JamiC

Sötétedett.
A teraszon álltak a halványuló fényben, Jack középen, bal kezét Danny vállán nyugtatva, jobb karjával átölelve Wendy derekát. Együtt nézték, mint kerül ki a döntés lehetősége a kezükből.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
>!
JamiC

Jack a szájához emelte a poharat, és három nagy korttyal kiitta, a gin úgy robogott a torkában, mint teherautó az alagútban, a gyomrában felrobbant, aztán egyetlen ugrással visszapattant egészen az agyáig, és egy utolsó görcsös remegéssel az egész testét a hatalmába kerítette.

366. oldal

Kapcsolódó szócikkek: alkoholizmus · gin · Jack Torrance
>!
zöldszemesostoros

Anya lassan feltápászkodott, az arca felpuffadt, mint egy ócska autógumi, ha túl sok benne a levegő, négy vagy öt sebből vérzett, és valami retteneteset mondott, talán ez volt anya egyetlen megnyilatkozása, amit Jacky szóról szóra megjegyzett: „Kinél van az újság? Apátok kéri a vicclapot. Esik még?”

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
Hirdetés
>!
szildi89

– Az a gyanúm, hogy azt, ami történt, a túl sok olcsó whisky idézte elő, amiből Grady, tudtomon kívül, hatalmas mennyiséget tárolt, meg egy különös állapot, amelyet a régiek kabinláznak neveztek. Hallott már róla? – Ullman leereszkedő kis mosollyal várta, hogy Jack beismerje tájékozatlanságát, és ő kioktathassa; Jack pedig boldogan, gondolkodás nélkül vágta rá:
– Zsargonkifejezés a klausztrofóbiás érzésre, amely akkor következhet be, ha embereket hosszú időre összezárnak. Abban nyilvánul meg, hogy az illető meggyűlöli a társait, akikkel összezárták. Szélsőséges esetekben hallucinációval, erőszakkal járhat – még gyilkosságot is elkövettek olyan apróságok miatt, hogy odaégett az ebéd, vagy mert nem tudták eldönteni, hogy ki a soros a mosogatásban.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
>!
felhold

– Azt kérdeztem, hogy visszük le? El kell vinnünk innen, Jack.
[…]
– Úgy mondod, mintha ez olyan könnyű volna.
– Nem úgy értettem…
– Nem probléma, Wendy. Csak átöltözöm lent a hallban, a telefonfülkében, aztán a hátamra ültetem és elrepülök vele Denverbe. Úgyis Jack Torrance Superman-nek hívtak ifjabb koromban.

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
>!
Kkatja P

– A gyerekek másolják a nagyobbak szokásait. – Az apjára gondolt. A mamája egyszer azt mondta: az egyetlen, amit Jack Torrance egy pohár italnál jobban szeret, az a két pohár ital. Wendy viszont a cigarettát szerette, ami sírba is vitte. Dan megfogadta, hogy erre a szokásra sem kap rá. Kialakult benne a meggyőződés, hogy az egész élet ironikus csapdák sorozata.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
>!
cippo IP

Fő gondja az volt, hogy Jack Torrance szerepét Jack Nicholsonra osztották. Neki jobban tetszett volna Michael Moriarty (…) „Nicholson kezdettől fogva túl komor volt a filmben – mondta Steve. – A regény borzalma abból a tényből fakadt, hogy Jack Torrance rendes srác, nem pedig olyasvalaki, akinek egyszerűen nincs ki a négy kereke. Teljesen hiányzott az erkölcsi konfliktus.”

Hatodik fejezet - A menekülő ember (164. oldal)

Lisa Rogak: Kísértetszív Stephen King élete

Kapcsolódó szócikkek: Jack Torrance
4 hozzászólás