!

indián személy

Stephen King: Az
Stephen King: Duma Key
Szürke Bagoly: Két kicsi hód
Stephen King: Állattemető
J. M. Barrie: Pán Péter
Carlos Castaneda: Don Juan tanításai
Salamon Gábor – Zalotay Melinda (szerk.): Állítsátok meg a világot! Ki akarok szállni. / Stop the World! I Want to Get Off
Charles Berlitz: Nyomtalanul
Kőszegi Imre: Tollas konty
I. R. Grigulevics: Az inkvizíció története
William Eastlake: A művész arcképe Huszonhat Lóval
Arne Falk-Ronne: Dr. Csörgőkígyó
Lion Feuchtwanger: Rókák a szőlőben
Anna Seghers: Az igazi kék
Terry Brooks: Hook
Samuel P. Huntington: Kik vagyunk mi?
Dee Brown: A Vadnyugat története indián szemmel
Natascha Kampusch: 3096 nap
Georges Minois: A pokol története
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Lévai Balázs: Lovasi
Jeannette Walls: Az üvegvár
Walt Disney – Pocahontas és a sasfióka

Idézetek

>!
Sheila_7

Goll Mac Morna és a Fianna nagy része azt mondta, nem harcol napkelte előtt, és a becsületről makogtak valamit. Mintha harc közben bármi hasznát lehetne venni. A becsületesség a leggyorsabb út a halálba. Ott vannak például a britek, akiket szépen megskalpoltak e kontinens őslakosai a tizennyolcadik században, mert ragaszkodtak idióta katonai alakzatukhoz.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: becsület · brit · indián · skalp, skalpolás
>!
Lunemorte MP

Egy indián nem ismeri a fájdalmat, és egyébként is: holnapra elmúlik ez az egész lázálom, és minden jóra fordul.

Natascha Kampusch: 3096 nap A bántalmazás és megalázás nyolc hihetetlen éve…

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom · indián
>!
Zakkant_Tudós

Eltűnt egy pilóta, akinek ereiben indián vér csörgedezett. (…) Utoljára valamely ismeretlen nyelven énekelt. Ugyancsak indián származású barátját szólították a készülékhez – ő felismerte a „haláldalt”, melyet a törzs tagjainak pusztulások előtt kell elénekelniük.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál · indián · repülés
>!
Almost_Zed

Bármilyen kicsiny és látszólag haszontalan legyen is valamely állat, a természetben megvan mindegyiknek a maga helye. Az indiánok jól tudják ezt, és sohasem bántják őket, ha nincs rá komoly okuk; és mivelhogy megosztják velük a vadonbeli élet minden veszedelmét és megpróbáltatását, „kis testvéreknek" nevezik őket. Gyakorta megszelídítik és dédelgetik az állatokat, és akárhány indián táborhelyen medvebocsot, fiatal hódot, esetleg vidrát, szarvasünőt vagy őzet láthatunk szabadon jönni-menni, ahogyan kedvük tartja.

Az északnyugati szél hazája

Kapcsolódó szócikkek: hód · indián · őz · vidra
>!
Röfipingvin MP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– G-g-lamour – mondta Bill, majd betűzte. Elmesélte nekik, hogy a témáról talált egy címszót az enciklopédiában, és megemlítette, hogy Az éj igazsága című könyv – ezt korábban olvasta – egyik fejezete is erről szól. Glamour, mondta, a gael neve annak a teremtménynek, amely Derry-ben kísért; más népeknek és más kultúráknak más korokban más és más szavuk volt rá, de mind ugyanazt a dolgot jelölték. A síkvidéki indiánok manitounak hívták, amely hol puma, hol jávorszarvas, hol meg sas alakját öltötte. Ezek az indiánok úgy hitték, hogy egy manitou szelleme néha beléjük költözhet, és ilyenkor képessé válnak arra, hogy ők maguk formálják olyan állat alakjára a fellegeket, amelyekről a házaikat elnevezték. A Himalája népei tallus-nak vagy taelus-nak nevezték, amely gonosz varázslóféle lényt jelentett, amely olvasni bír az ember fejében, s aztán képes annak a dolognak az alakját magára ölteni, amitől az ember leginkább fél. Közép-Európában eylak-nak hívták – ő volt vurderlak fivére –, vagy vámpírnak. Franciaországban ez a le loup-garou volt, vagyis alakváltó, s a fogalmat durván farkasembernek fordították, de – mondta Bill – a le loup-garou bármi lehet, bármi az égvilágon: farkas, sólyom, birka, de még bogár is.

2.könyv 12. old. 2. bek.

>!
Zakkant_Tudós

    Mesterét don Juan diablerónak nevezte. Később megtudtam, hogy ezt a kifejezést csak a sonorai indiánok használják. Olyan gonosz embert jelent, aki feketemágiát űz, és képes állattá változni – madárrá, kutyává, prérifarkassá vagy bármi mássá.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: indián · mágia
Hirdetés
>!
Anyechka I

Az oglalák és a csejennek bölényre és antilopra vadászva, ezen a nyáron gyakran haladtak át vasúti síneken. Olykor a Vasparipát is látták, ahogy nagy sebesen kerekeken ugrándozó faházakat vonszol maga után. Nagyon érdekelte őket, mi lehet vajon a házakban, ezért egyszer valami ifjú csejenn elhatározta, lasszóval elkapja a Vasparipát és lerántja vasösvényéről. A Vasparipa azonban őt rántotta le pónijáról, majd könyörtelenül vonszolta maga után, amíg az indiánnak végül sikerült megszabadulnia lasszójától.

141. oldal

Kapcsolódó szócikkek: indián · vonat
>!
SteelCurtain

Egy barátja, egy svéd hittérítő mesélte, eljött a susquehanna indiánusokhoz, prédikált és történeteket mesélt nekik a bibliából, többek között Ádám és Éva almájáról, amelynek öseink a paradicsom elvesztését köszönhetik. Az indiánusok hosszan elgondolkodtak a hallottakon. Aztán a törzsfőnökük felállt, s a következőképp szólt a hittérítőhöz:
– Nagy hálára köteleztél, testvérünk, hogy nem sajnáltad a fáradtságot, s átkeltél a Nagy Vízen, hogy elmondd nekünk mindazt, amit anyáidtól tanultál. Okos és jó dolgok ezek. Valóban nem helyes dolog almát enni. Helyesebb almabort csinálni belőle.

500. oldal

Kapcsolódó szócikkek: alma · almabor · hittérítő · indián
>!
Lunemorte MP

Egyes teológusok azt állították, hogy az indiánok Káintól származnak, aki megölte Ábelt, mások pedig, hogy Noé fiának, Hámnak az utódai, akit arcátlanságáért apja megátkozott… Voltak olyan teológusok is, akik azt állították, hogy az indiánok egyáltalán nem emberek, hanem állatok.

Kapcsolódó szócikkek: indián · teológus
1 hozzászólás
>!
SophieOswald

A szoba egyszeriben öldöklő csata színterévé válik, dúl a kalóz-indián háború. Miki halálfejes fekete lobogót csóvál baljában (ezt Robi festette neki, Vanda nem volt hajlandó ily csúfságra festéket pazarolni), és jobbjával kis fakardot forgat. Robi loboncos szőke hajában két kackiás toll imbolyog (tegnapelőtt zsákmányolta a konyhán a pulykasült előkészületeinél), és pajzsot meg harci bárdot szegez az ellenségnek.

12-13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csata · ellenség · háború · indián · kalóz · Wendy Darling