!

Hoth helyszín

Donald F. Glut: A Birodalom visszavág
Michael A. Stackpole: Zsiványkommandó
Adam Gidwitz: Szóval Jedi akarsz lenni?
Kevin Hearne: Tricked – Átverve
Ruby Dixon: Ice Planet Barbarians
!

A Hoth a Csillagok háborúja kitalált univerzumban egy fagyott bolygó.
A Birodalom Külső Perem régiójában, a Corelli Kereskedelmi Útvonal közelében található, a galaxis központjától 50 250 fényévnyire. A Hoth rendszerhez tartozik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hoth

http://starwars.wikia.com/wiki/Hoth/Legends


Idézetek

>!
Saille P

Úgy bántam vele, ahogy Luke Skywalker a wampával a Hothon. Levágtam a jobb karját, és elugrottam előle. Fragarach nem égeti ki a sebet, így spriccelni kezdett belőle a vér.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atticus O’Sullivan · Fragarach · Hoth · Luke Skywalker · wampa
>!
Agorion

– Ez aztán a kutya hideg! – törte meg Luke Skywalker hangja a csendet, amely már órák óta körülvette, amióta elindult a felkelők újonnan létesített bázisáról.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Hoth · Luke Skywalker
>!
PAVideoStudio

Wedge lassan beszélt.
– Mindannyian ismerik az osztag történetét. Még mielőtt hivatalosan is megalakultunk volna, a mi feladatunk volt megsemmisíteni az első Halálcsillagot. Megtettük, és nagyon sok kiváló pilótát veszítettünk el, Valamennyiük a Lázadók hőse volt vagy az ma is. Idővel mindannyian éppoly híresek lesznek, mint a legendás jedilovagok. A Zsiványkommandó sok bevetésen vett részt, egyaránt ellátta konvojok kíséretét, és üldözött birodalmi hajókat. Végrehajtotta a Hoth kitelepítését, harcolt a Gallnál, évekkel később az Endornál, ahol megsemmisítette a második Halálcsillagot is. Azután a Bakuránál megverte a ssi-ruukokat.
Hétévi folyamatos küzdelem után az Új Köztársaság vezetése elhatározta, hogy megújítja az egységet. Bölcs döntés volt ez, mert mi, az öregek sok új pilótát láttunk meghalni a kötelékben. Wedge ekkor a titokzatos pilótára pillantott.
– Minden veterán óhaja, hogy újra együtt lássa az osztagot, mégpedig olyan pilótákkal, akik megtanulták a túlélést.
A TIE-pilóta egyetértőn bólintott. Wedge ismét a hallgatóság felé fordult.
– Egy évvel ezelőtt Ackbar admirális az Ideiglenes Tanács nevében beavatott engem a Zsiványkommandó megújításának tervébe. A Zsiványkommandó mostanra a Lázadók jelképévé vált. Muszáj, hogy túlélje a legendákat, és ismét a pilóták elit csapatává váljon, és képes legyen megküzdeni a leglehetetlenebb feladatokkal is. Mint tudják, számos pilótát leteszteltünk, mintegy százat. És csak tizenkét helyünk van… Azért mondom el mindezt, mert valamivel tisztában kell lenniük a kiválasztás módszerével kapcsolatban. Maguk elit pilóták, sőt ennél is többek, de nem számít, kicsodák, és mennyire jók, mert sosem lehetnek olyan jók, mint Biggs Darklighter vagy Jek Porkins, vagy a többiek voltak, akik a Zsiványkommandó szolgálatában veszítették életüket. Ők legendák, ez a csapat legenda, és egyikünk sem lehet nagyobb őnáluk.

59-60. oldal, 5. fejezet - Zsiványkommandó (Lap-ics, 1998)

>!
Vizsla

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Egy ideig néma csendben várt, mintha gondolkozna. Aztán ismét csipogni kezdett.
– Nos, Artu?
A robot most még óvatosabban fogalmazott, mint az előbb – mondhatni tapintatosan. Artu láthatóan vigyázott, nehogy megsértse azt az embert, akire rábízta a sorsát. De vajon ki lehet-e zárni annak a lehetőségét – fontolgatta a robot –, hogy az ember agya fölmondta a szolgálatot? Végtére is épp elég sokáig hevert ott a Hoth hómezein. Vagy talán – mérlegelt egy másik eshetőséget Artu – az a Wampa jéglény nagyobbat ütött a fejére, mint ahogy Tuvan-bi gondolta?…
– Nem – válaszolta Luke –, nem fáj a fejem. Nagyszerűen érzem magam. Miért kérded?
Artu ravaszkásan ártatlan füttyel felelt.

Kapcsolódó szócikkek: Hoth · Luke Skywalker · R2-D2
2 hozzászólás
Hirdetés
>!
Mrs_Curran_Lennart P

I look for living creatures or water. Something. Anything. There’s nothing but white.
“What’s it look like?” Someone else calls up.
I lick my lips, hating that they already feel numb with cold. I’m a Southern girl. We do not do well with cold. “You ever see Star Wars? The original ones?”
“Don’t tell me—”
“Yep. It looks like we landed on fucking Hoth. Except I see two itty bitty suns and a huge-ass moon.”
“Not Hoth,” Liz yells. “It was the sixth planet from its sun, and I don’t recall it having a moon.”
“Okay, nerd,” I call back to her. “We’ll call this place Not-Hoth then. You guys cover this hole with the plastic while I’m gone. It’ll help keep things warm.”

Kapcsolódó szócikkek: Hoth · Star Wars
>!
Saille P

Eszedbe jut, hogy a pilóták narancssárga kezeslábasa kiváló célpont lehet a hófehér tájban, és eltűnődsz rajta, hogy vajon ki választhatta pont ezt a színt? A katonai egyenruhák általában terepszínűek. A narancssárga legfeljebb akkor számíthat terepszínűnek, ha lángok vesznek körül.

Kapcsolódó szócikkek: Hoth · Lázadók Szövetsége