!

homoszexuális fogalom

Gabriel García Márquez: Száz év magány
Arnaldur Indriðason: Távoli hangok
Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző
Jordan Belfort: A Wall Street farkasa
Desmond Morris: Az emberállat
Graham Chapman – John Cleese – Terry Gilliam – Eric Idle – Terry Jones – Michael Palin – Bob McCabe: Monty Python önéletrajz
Aszlányi Károly: Aludni is tilos
Paul Kersten: Apám hétköznapi halála
Ernest Hemingway: Szigetek az Áramlatban
Patrik Ouředník: Europeana
Szilágyi Vilmos: Szexuálpszichológia – Tankönyv és dokumentáció
Szilágyi Vilmos: Intimkapcsolat kézikönyve
Kéry László: Angol írók
Karin Fossum: Az Ördög tartja a gyertyát
Emily M. Danforth: The Miseducation of Cameron Post
Lakatos Levente: Bomlás
Bágyoni Attila: A 2 nem = igen
Jean Genet: Töredékek… és más írások
Márai Sándor: A teljes napló 1961–1963
Kocsis L. Mihály: Végszavazás a halállal
Kövecses Zoltán – Benczes Réka: Kognitív nyelvészet
M. Nagy Miklós: Ha nem is egy bomba nő…
Ritter Andrea: Melegek
James Lecesne: Trevor
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Nádasdy Ádám: A vastagbőrű mimóza
Murakami Haruki: Férfiak nő nélkül
Kepes András: Világkép
Gúthi Soma: Homosexuális szerelem

Idézetek

>!
Frank_Spielmann I

A villanyfényes utcán libasorban járnak a homoszexuálisok. Komoran néznek, szakszerűen, mint aki tudja, hogy seggszepilje van.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: homoszexuális
9 hozzászólás
>!
Frank_Spielmann I

Mint egyes zsidók, akik, ha belépnek egy szobába, gyanakodva szimatolnak és kérdik: „Nincs itt antiszemita?…” – úgy a mániákus homoszexuális is állandó cinkost és ellenséget szimatol mindenütt, mindenkiben.

102-3. oldal

Kapcsolódó szócikkek: homoszexuális
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Azért durva ez a leszbikusság. Képzeld el magad a szüleik helyébe. Milyen érzés lehet, ha a lányodról kiderül, hogy puncit nyal…
– Ha végeztél, gyere a Five Stars Hotelba – utasította a férfit Laura, majd megszakította a vonalat.
Miközben a padlásszoba felé sétált Lengyel után, Farkas utolsó megjegyzésén tűnődött.
Ő akkor is ugyanúgy szeretné a gyermekét, ha homoszexuális volna.

275. oldal

>!
Morpheus

A társadalom heteronormatív, az ettől eltérő szexuális orientációk elfojtását elvárja a többség. A hasított, kétpólusú heteroszexuális-homoszexuális felfogásából a legújabb, queer-identitás koncepció jelenthet kiutat, amely a társadalmi szintre emelt coming out sokdimenziós vonatkoztatási rendszerének pszichoanalitikus megértésében is használható lehet. Eszerint a heteroszexualitás csupán társadalmi, kulturális termék. Az egyén nem egy és változatlan identitású valaki, hanem több, néha ellentmondásos identitásból áll össze, az identitások milyenségét pedig belső igényeink, aktuális környezetünk, társadalmi berendezkedésünk, korszakaink befolyásolják. Ez nem valami fátum tehát, hanem mi alakítjuk nagyon is aktívan.

77. oldal

Ritter Andrea: Melegek Ismeretlen ismerősök a 21. században

>!
Chöpp 

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– A zsidóknak – magyarázta – kampós az orruk, és többnyire Kohnnak vagy Sternheimnak hívják őket. Erről lehet rájuk ismerni. – Ahogy néha, mondta, buzi is fölismerhető névről. – Akit Detlevnek hívnak – mondta apám –, az vagy buzi, vagy katolikus.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: homoszexuális
>!
Carmilla 

    A papok, agglegények, vénkisasszonyok, eunuchok, szerzetesek, apácák és homoszexuálisok éppen azzal válnak a társadalom értékes tagjává, hogy nem járulnak hozzá a fajunk tönkretételével fenyegető népességrobbanáshoz.

148. oldal, 4. A szerelem biológiája (Magyar Könyvklub, 1997)

Kapcsolódó szócikkek: homoszexuális
>!
Zakkant_Tudós

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Az ókori görögök normálisnak, sőt kívánatosnak tartották a homoszexualitást és a pedofíliát, vagyis a felnőtt szexuális kapcsolatát gyermekkel. A jelek szerint ebből senkinek sem származott kára. Természetesek voltak az időnként „ünnepi orgiák”, vagyis csoportszex-jelenetek, s nem volt ritka az állatokkal való közösülés sem.
    Később ezeket mind perverziónak bélyegezték és súlyosan büntették. Perverzió lett minden, ami a heteroszexuális közösüléstől eltért, még a felláció és a kunnilingváció (a férfi és a női nemiszerv ingerlése szájjal) is. Pedig ezeket már a történelem-előtti időkben széltében gyakorolták.

215. oldal

2 hozzászólás
>!
dr_Eminens

Egyszer kaptam egy levelet egy hölgytől. Azt írta, hogy tudomása szerint a Monty Python egyik tagja homoszexuális, és Mózes harmadik törvénye azt írja, hogy ha egy férfi egy másik férfival hál, azt meg kell kövezni. Erre köszönetet mondtam neki a tájékoztatásért, és visszaírtam neki, hogy kiderítettük, kiről van szó, és megköveztük. /Eric Idle/

Kapcsolódó szócikkek: Eric Idle · homoszexuális · homoszexualitás · Monty Python
>!
csgabi MP

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

A világ romokban hevert, de az a rohadt templom még mindig ott állt, és tartotta magát, azt is szét akarta volna rombolni. Képtelenség, hogy egy homokossal lógjon együtt. Kitudódhat, és akkor persze azt gondolnák, hogy ő is… Az emberek így gondolkodnak. Hogy biztos együtt vannak, vagy ilyesmi, már évek óta dugják egymást hátulról. Sarkon fordult, és elindult.

88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: homoszexuális · homoszexualitás
>!
Kkatja P

Ulickaja egyik legszebb, legmeghatóbb története egy meleg férfi életéről szól. Arról, ahogy kamaszkorában rájön, hogy ő más, mint a többiek, s ahogy aztán leéli az életét, űzötten, nyomorultul. „Tubicám” – ez a címe. Ulickajáról illik azt mondani, hogy szimpla lektűríró. Túlságosan népszerű, legalábbis Magyarországon – ami egyébként rejtély: miért pont itt? És rejtély az is, hogy miért alakult ki ez az előítélet nálunk: hogy aki jó író, az nem lehet igazán népszerű. És hogy a komoly magyar írók miért próbálják úgy elmesélni a történeteiket, hogy elriasszák az átlagolvasót. Jó, tudom, átlagolvasó nem létezik… Mindenki, aki olvas, különleges. Perverz szubkultúra az olvasóké.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: homoszexuális · Ljudmila Ulickaja
5 hozzászólás