!

holdfény fogalom

Cecelia Ahern: Bárcsak láthatnál
C. S. Lewis: Caspian herceg
L. M. Montgomery: A Mesélő Lány
Astrid Lindgren: Ronja, a rabló lánya
Nagai Kafú: Szumida
Alma Katsu: Halhatatlan

Idézetek

>!
Lunemorte MP

A hóborította rétek az út két oldalán kísérteties kék síkságok a holdfényben, olyan kékek, mint a kihűléstől megfagyni készülő ajkak.

Kapcsolódó szócikkek: · holdfény · rét
>!
negyvenketto

– Úgy szívom be a nyarat, mint a vadméh a mézet. Egy nagy-nagy nyárkaláccsá gyúrom majd össze, hogy legyen min élnem, ha már… ha már nem lesz nyár többé. Tudod, mi minden van benne?
És elmesélte Birknek, mi minden van benne.
– Egy nagy mézeskalács az egész, napfelkeltékből és áfonyától roskadozó bokrokból és a karod szeplőiből és a folyón csillogó esti holdfényből és csillagos égből és az erdő déli hőségéből, amikor a nap a fenyőkre tűz, és csöndes esti esőkből és mókusokból és nyulakból és jávorszarvasokból és a vadlovainkból és az úszásainkból és a lovaglásainkból, mondom, egy nagy, egybesült kalács mindenből, amitől nyár a nyár!

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: áfonya · erdő · eső · holdfény · jávorszarvas · kalács · lovaglás · méz · mókus · napfelkelte · nyár · nyúl
>!
Szávitrí SP

– (…) Nézzétek csak a holdfényt, amint az útra vetül ott, a lucok között. Szeretném, ha lenne egy holdfényből szőtt ruhám, csillaggombokkal.
– Semmire sem mennél vele – közölte Felicity. – Átlátszó.

110-111. oldal, A Mesélő Lány vezeklése (Európa, 1999)

Kapcsolódó szócikkek: Felicity King · holdfény · Sara Stanley
>!
Georginanéven P

Aztán a holdkorong elszakadt a fáktól, és az estharmattól nedves folyóparti cseréptetők, a víz áztatta cölöpök, a dagály kivetette moszatfoszlányok a partszegélyen, a hajók oldala, a bambuszkarók, minden-minden valamiféle halványkék fényben kezdett ragyogni a holdsugárban.

27-28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: holdfény
Hirdetés
>!
szmelus P

Kilépve, az egyik oldalon a lőréses oromzat körvonalait lehetett látni a holdfényben, a másikon pedig meredek lépcső vitt tovább, fölfelé. Alattuk sok-sok kémény hosszúra nyúlt árnyéka sötétlett, amott a kastély kertjének körvonalai rajzolódtak ki a homályban. Fölöttük a hold és a végtelen csillagos égbolt.

Kapcsolódó szócikkek: ég, égbolt · Hold · holdfény
>!
szmelus P

Ezer meg ezer kilométerre nyúlt el az ébenfekete tenger, és csillogott a holdfényben. A kis tengeröbölben egy apró halászhajó horgonyzott a lépcsők mellett, a homok bársonyosan barna volt, a széleit a közelgő dagály cirógatta. Mégsem a tengertől akadt el a lélegzete, hanem Iván látványától, aki a homokban állt, elegáns új öltönyben, mellette gyönyörűen terített asztal, a közepén gyertyaláng villódzott, árnyékot vetve mosolygó arcára.
A látvány a sziklát is könnyre fakasztotta volna. Ezt a képet az anyja égette Elizabeth tudatába, ő suttogott izgatottan a lánya fülébe holdfényes tengerparti vacsorákról, de annyiszor, hogy az álom a sajátja lett. És ott volt Iván, állt a képen, amelyet Elizabeth és az anyja olyan élénken festett meg, hogy ott maradt a tudatába vésve. Ismerte a szólást, hogy nem tudja, sírjon-e vagy nevessen, így aztán szégyenkezés nélkül tette meg mindkettőt.
– Iván büszkén állt, kék szeme csillogott a holdfényben. Nem vett tudomást Elizabeth könnyeiről, vagy inkább elfogadta őket.
– Drágám – hajolt meg színpadiasan –, a holdfényes vacsora önre vár.

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: holdfény · tengerpart