!

Hodor személy

George R. R. Martin: Trónok harca
George R. R. Martin: Kardok vihara
George R. R. Martin: A Dance with Dragons
George R. R. Martin: Sárkányok tánca
George R. R. Martin: A Storm of Swords: Steel and Snow
!

Hodor (Kristian Nairn)


Idézetek

>!
Fainthoar

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A keze hideg volt, mint a jég, de megmentett bennünket a halottaktól, ő meg a hollói, és idehozott minket a rénszarvasán.
– A rénszarvasán? – kérdezte Bran ámulva.
– A rénszarvasán? – kérdezte Meera döbbenten.
– A hollói? – kérdezte Jojen.
– Hodor? – kérdezte Hodor.

804. oldal (Bran)

Kapcsolódó szócikkek: Bran Stark · Hodor · Jojen Reed · Meera Reed
>!
colorstar

Theon Greyjoy egy alkalommal megjegyezte, hogy Hodor nem tud túl sok mindent, azt azonban senki sem vonhatta kétségbe, hogy tudja a nevét.

Kapcsolódó szócikkek: Hodor · Theon Greyjoy · Theon Greyjoy
>!
MrDarkside

– Hooooodor! – bőgte Hodor himbálózva. – Hooooooooooodor, hooooooodor, hoDOR, hoDOR, hoDOR! – Néha szerette ezt csinálni. Csak hajtogatta a nevét újra meg újra, mindig másképpen. Máskor olyan csendben maradt, hogy arról is megfeledkeztek, hogy ott van velük. Hodornál sohasem lehetett tudni. – HODOR! HODOR! HODOR! – kiáltotta.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hodor
>!
spinakker

“Hodor,” said Hodor.

Bran I., 66. (Kindle ed.)

Kapcsolódó szócikkek: Hodor
Hirdetés
>!
meacska

A domb egyre meredekebbé vált. Hodor csizmája alatt ropogott a hó. Egyszer kimozdult a talpa alatt egy kő, elkezdett csúszni hátrafelé, és kis híján lebukfencezett a meredélyen. A felderítő az utolsó pillanatban kapta el a karját.
– Hodor – mondta köszönetképpen Hodor.

Kapcsolódó szócikkek: Hodor
>!
rlb_32557241

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

[A kút] jó tizenkét lábnyi átmérőjű volt, csupa kő, az oldalába lépcsőt építettek, amely kanyarogva beleveszett a sötétségbe. A falak nedvesek voltak, és salétrom borította őket, de egyikük sem látta a vizet az alján, még Meera éles vadászszeme sem.
– Lehet, hogy nincs is alja – jegyezte meg Bran bizonytalanul.
Hodor áthajolt a kút térdmagasságig érő káváján, és lekiáltott: „HODOR!” A hangja visszhangzott a kútban, „Hodorhodorhodorhodor”, egyre halkabban és halkabban, míg végül szinte teljesen elenyészett. Hodor meglepődött. Aztán nevetni kezdett, és lehajolt, hogy felvegyen egy törött paladarabot a padlóról.
– Hodor, ne! – kiáltotta Bran, de későn.
Hodor beledobta a palát a kútba. – Nem lett volna szabad ezt tenned! Nem tudhatod, mi van odalent! Lehet, hogy kárt tettél valamiben vagy… felébresztettél valamit!
Hodor ártatlan képpel nézett rá.
– Hodor?

797. oldal, Bran

Kapcsolódó szócikkek: Bran Stark · Hodor · Meera Reed
>!
lapkasajt

– Hodor – közölte megint. Theon Greyjoy egy alkalommal megjegyezte, hogy Hodor nem tud túl sok mindent, azt azonban senki sem vonhatta kétségbe, hogy tudja a nevét. Öreg Nan úgy kotkodácsolt, mint egy tyúk, amikor Bran ezt elmesélte neki és elárulta, hogy Hodor neve valójában Walder. Senki sem tudta, honnét származik a „Hodor", mondta az öregasszony, de amikor ezt kezdte hajtogatni, az emberek így kezdték hívni. Ezt az egyetlenegy szót ismerte.

Bran fejezete

Kapcsolódó szócikkek: Hodor
>!
apple_pie

„Hoooodor,” said Hodor, swaying. „Hooooooodor, hoooooodor, hoDOR, hoDOR, hoDOR.” Sometimes he liked to do this, just saying his name different ways, over and over and over.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hodor